2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Exodus
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Summer Hell: Jön az Exodus, az Abbath Doom Occulta és a Deicide!
Székesfehérváron lép fel a Europe
Everlast, Exodus és Skindred a Hegyalján 
Jamiroquai a Szigeten - újabb neveket tettek közzé
Exodus - a thrash metal hősök ismét Budapesten
     
 
Exodus
Megalakulás: 1982.
Web: http://www.exodusattack.com
 
     

Exodus

Az Exodus története 24 évvel ezelőtt kezdődött: ekkor alapította San Francisco-ban a zenekart Tom Hunting dobos, valamint Kirk Hammet és Gary Holt gitárosok.

Az első demók után egy csapásra Bay Area Thrash Metal (e gyűjtőfogalommal a szakzsargon a nyolcvanas évek elején, az USA nyugati partján, elsősorban San Franciscoban sorra feltűnő thrash metal csapatokra hivatkozik) legkedveltebb bandái közé kerültek, a Testament, a Death Angel és a Metallica társaságába.

A gitáros Kirk Hammet nem sokkal később a Metallicába lépett át, ám a helyére érkező Rick Hunolt remek pótlásnak bizonyult: ő és Holt alkották az exodus mára legendássá vált gitárosduóját, az H-Teamet. A megszilárduló felállás igazi thrash metal klasszikusokat tett le az asztalra, mint például az 1985-ös Bonded By Blood című album. A csapat ugyanakkor sosem tett szert olyan ismertségre, mint pályatársai közül a Metallica, vagy a Slayer, munkásságuk azonban rengeteg zenekarra, és magára a stílusra is jelentős hatással volt.

A később befutó lemezszerződés és az újabb és újabb nagyszerű albumok, valamint a jobbnál jobb énekesek - az 1987-ben kilépő énekes, Paul Baloff-ot a Testament kapcsán ismert Steve "Zetro" Sousa váltotta - ellenére a csapat a kilencvenes évek végére szétesett.

A búcsú azonban nem volt végleges: '96-ban ismét Baloff-fal tért vissza az Exodus egy kérész életű reunion erejéig, az igazi feltámadás azonban 2001-ben következett be. Az épphogy újra összeállt csapatot ekkor azonban súlyos tragédia érte, hiszen Baloff szélütésben elhunyt, majd a helyére ismét bekerülő Steve 'Zetro' Souza is kilépett, csakúgy mint az alapító Hunting és az H-Team egyik fele, Rick Hunolt is, ennek ellenére a csapatnak ismét sikerült talpra állni: a gitértechnikusból frontemberré avanzsált Rob Dukes ugyanúgy bevált, mint a az egykori Slayer dobos Paul Bostaph és az új gitáros Lee Altus csatasorba állítása: az új felállás 2005-ben olyan új albumot adott ki Shovel Headed Killing Machine címen, amely a legrégebbi fanokat is meggyőzte - csakúgy mint a 2005-ös hazai koncert, ahol az előzenekarként szerepelt Exodus produkcióját sokan az akkori headliner produkciójánál is átütőbbnek ítélték.

[2006.11.13.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még