2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
További információk
     
 
Zsámbék Jazz Open 2009 - az MR3-Bartók Rádió jazz-fesztiválja
Dátum: 2009. július 3. - 31.
Helyszín: Zsámbéki Romtemplom
 
     

Jubileumi Jazz Open: Világsztárok és fiatal magyar tehetségek egy színpadon

A Zsámbéki Jazz Open 2009-ben jubileumát üli, ugyanis a dzsessz műfajában rangosnak számító esemény Immár tizedik alkalommal kerül megrendezésre. Az MR3-Bartók Rádió szervezésében, július 3-tól kezdődően, minden péntek este hét órától nemzetközi hírű dzsessz-muzsikusok lépnek fel a Romtemplom mellett felállított színpadon.

 

A július 3-i nyitóest főszereplőjeként, a hagyományokhoz híven Snétberger Ferenc gitárművész-zeneszerzőt köszöntheti a közönség, aki ezúttal Markus Stockhausennel, egyébként állandó partnerével fog különböző improvizációkat előadni. Markusszal kapcsolatban tudni kell, hogy édesapja, Karl-Heinz Stockhausen európa hírű klasszikus- és dzsessztrombitás.

Egy hétre rá, Gadó Gábor Párizsban élő magyar gitáros-zeneszerző veszi birtokba a színpadot, két magyar muzsikustársával. A nap másik sztárja Szakcsi Lakatos Béla, a Szakcsi Trio Plus élén mutatja be páratlan tehetségét, a zongora fehér-fekete billentyűinek segítségével. A Kossuth-díjas művész 66. születésnapját éppen a zsámbéki pódiumon kívánja megünnepelni.

Július 17-én a hölgyeké a terep. Kozma Orsi, Pocsai Krisztina és Szőke Niki osztozik a dobogón, és a várható sikerben. Orsit kislányként az MR Gyermekkórusában bukkant fel, Krisztinát 10 éven át a jazzműsorok - köztük a Zsámbék Jazz Open – háziasszonyaként köszönthettük, majd némi kihagyás után úgy döntött, hogy ismét megpróbálkozik a világot jelentő deszkákkal. Visszatérése pontosan ehhez a koncerthez köthető.

A fiatalok után jöjjenek a világsztárok! A világ egyik legkiválóbb szaxofonosa, nevezetesen Chico Freeman, az MR3-Bartók Rádió tehetségkutató versenyeinek három győztesét tömörítő Tzumo Acoustic Trioval közösen kívánja elkápráztatni a műfaj kedvelőit. Mr. Freeman a rendezvény másik születésnaposa, annyi különbséggel, hogy a zsámbéki színpadon ünneplő muzsikus kereken a hatodik x-ét tölti be.

Úttörő vállalkozásként, július 24-én Latin-dzsesszel bővül a Zsámbéki Jazz Open kínálata. Ennek keretében a Cornelio Tutu Band lendületes, könnyed, dallamos ugyanakkor virtuóz latin-funky-dzsessz muzsikájával ismerkedhetünk. A messzi Kubából egyenesen ide, e festői környezetbe fog ellátogatni egy pár vérpezsdítő dallam és ritmus erejéig Elsa Vallé és együttese.

Július 31-én, a záró esten – a hagyományokhoz híven -, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tehetséges növendékei kapnak bemutatkozási lehetőséget. Dresch Mihály és Borbély Mihály neve azok előtt is ismerősen cseng, akik nem kifejezetten a dzsessz műfaj rajongói. A két virtuóz szaxofonos az MR3-Bartók Rádió egyik felfedezettjével, trió formációban ad közös műsort. Szabó Daniról tudni kell, hogy1998-ban megnyerte a Füsti Balogh Gábor Jazz Zongora Tehetségkutató Versenyt.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával létrejött koncertsorozat helyszíne Zsámbék, Romtemplom, Corvin utca. A hangverseny programok rossz idő esetén is megrendezésre kerülnek, ez esetben, a Zsámbéki Művelődési Házban lesznek megtartva.

A szervezők és a vendéglátók minden jelenlegi és leendő dzsesszrajongót sok szeretettel várnak.

 Hegedűs István

[2009.07.02.]

Időpont Program Helyszín
2009. július 3.
péntek 20:00
Snétberger Ferenc koncert
Zsámbéki Romtemplom
Zsámbék, Corvin János utca
2009. július 10.
péntek 20:00
Gadó Gábor, Szakcsi Lakatos Béla koncert
A 10-ei koncert első felében a francia fővárosban élő magyar gitáros-zeneszerző játszik két magyar muzsikustársával. Gadó...
Zsámbéki Romtemplom
Zsámbék, Corvin János utca
2009. július 17.
péntek 20:00
Kozma Orsi, Szőke Nikoletta és Pocsai Krisztina, Chico Freeman & Tzumo Acoustic Trio koncert
Az est második részében hangsúlyosan érvényesül a fesztivál mottója: "Világsztárok és fiatal magyar...
Zsámbéki Romtemplom
Zsámbék, Corvin János utca
2009. július 24.
péntek 20:00
Latin-jazz est
Az első részben a Cornelio Tutu Band lendületes, könnyed, dallamos és virtuóz latin-funky-jazz zenét játszik, míg a másodikban a hazai...
Zsámbéki Romtemplom
Zsámbék, Corvin János utca
2009. július 31.
péntek 20:00
Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem növendékei, Dresch Mihály, Borbély Mihály és Szabó Dani Trió
Az első részben a Cornelio Tutu Band lendületes, könnyed, dallamos és virtuóz latin-funky-jazz zenét játszik, míg a másodikban a hazai...
Zsámbéki Romtemplom
Zsámbék, Corvin János utca
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még