2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Cikkek a fellépőről
Tuti nem hagyjuk ki! Nagy bulit ígér a Pedrofon - részletek
Rock and roll varázs, Dolly Roll módra - koncert Győrszentivánon
Varázslatosnak ígérkezik a Szentiván-Éji Zenei Fesztivál
Boldog születésnapot Mr. Rock and Roll!
Fesztivált nyit a Pedrofon zenekar
     
 
Pedrofon kioncert
Dátum: 2010. augusztus 2.
hétfő 20:00
Helyszín: Széchenyi-kert, Városliget
Kapcsolat: Pedrofon
 
     

Hajléktalan lett a magyar rock and roll zenekar?

Nem is volt oly’ régen, amikor arról számoltunk be, hogy a Pedrofon hétfő esténként otthonra lelt az Orczy-kertben. Összetett okok miatt szedni kényszerült a zenekar a hangszereket és keresni kellett egy új helyet, hiszen a rajongók már nem bírják a hétfőt a rock and roll nélkül.

A zenekar 2002 óta muzsikál együtt, s ez idő alatt évente több, mint száz koncertet adtak, repertoárjuk és referenciájuk igencsak széles skálán mozog. Az előadásuk bővelkedik show-elemekben, felvonultatva az ’50-es, ’60-as évek rock and roll slágereit, a legjobb Hungária, Komár László nótákat. A ’30-as, ’40-es évek swing világát is felidézi, és feldolgozza a hozzá közel álló közelmúltbéli dalokat is.

A hat zenész hagyományt teremtett, hiszen ahogy a jó idő beköszönt, a rock and roll slágerek a csillagok alatt csendültek fel, méghozzá a hét első napján. Mint egy valóságos népmese, úgy adták a műfaj szerelmesi tovább a hírt, hogy a ha jó bulival, tánccal és szórakozással akarja valaki nyitni a hetet, akkor ott a helye, ahol a Pedrofon zenél. A törzsközönség mellett egyre több érdeklődő csapódott a publikumhoz, akik nagy része még aznap beírta a jövő heti időpontot, hogy még véletlenül se szervezzen valami mást este 8-ra…

Valami véget ért?!

A hely azonban nem tudja tovább fogadni a muzsikusokat és rajongóikat. Már-már úgy tűnt, véget érnek a hétfői örömzenélések és rongylábazások, ám Pedró, a zenekar frontembere nem tűrte, hogy ha még ideiglenesen is, de hajléktalan legyen a zenekara. Keresett, kutatott, míg megtalálta az új otthont, ahol folytatódik a hét első napjára felírt kúra: rock and roll, tánc, nevetés, taps, káros mellékhatás nélkül!

- Nem szerettem volna, hogy megszakadjon a hagyomány, ezért muszáj volt találnom egy helyet, ahol folytathatjuk a hétfői koncerteket. Az idő szorított, hiszen egy hetet sem szerettem volna Pedrofon nélkül hagyni a rajongóknak. Végül a Széchenyi-kerttel sikerült megegyezni, így augusztus 2-ától kezdődően már a oda, a Városligetbe várjuk azokat, akik a hét első napját velük kívánják eltölteni. – mesélte a részleteket Pedró, a szaxofonos.

A hagyomány tehát nem ér véget, csak a helyszín változott, a rock and roll soha! Augusztus 2-án mindenkit vár a Pedrofon a Széchenyi-kertbe, a „lakásavató” buliba!

Szombaton a Nap Rádió Sztárcafé című műsorában beszélgetés hallgató Pedróval, akiről Kóczán Bálint riporter beszélgetett jelenről, tervekről, dalokról, koncertekről és mindarról, ami a Pedrofon életében fontos lehet. 

- havassy -

[2010.07.27.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még