2024. május 15. | szerda | Zsófia, Szonja nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Cikkek a fellépőkről
Fontos hírt közölt Presser Gábor - "Kedves Mindenki!"
BaRock Győrben: fesztivál szigorúan a szabályok szerint
Presser Gábor életében nagy nap a május 27
Dupláz a Csík zenekar
A Csík Zenekar óévbúcsúztató koncertre készül - jegyek itt
     
 
A Magyar Dal Napja 2010
Dátum: 2010. szeptember 12.
vasárnap
 
     
     
 
Magyar Dal Fővárosa (Eger)
Dátum: 2010. szeptember 12.
vasárnap
Kapcsolat: Csík Zenekar, Dobó tér, Eger, Ferenczi György és a Rackajam, Gajdos Népzenei Együttes, Herczeg Flóra, Kiscsillag, Presser Gábor, Shapat Terror, Team Rock Band
 
     

Csík Zenekar, Cabaret Band, The Mighty Manlifter, Buszkasi, Team Rock Band, Shapat Terror, Presser Gábor, Herczeg Flóra és a Veszelka Kommandó, Kiscsillag, Ethnofil, Ferenczi György's Rackajam, Gajdos zenekar

Magyar Dal Fővárosa (Eger)

2010-ben a Magyar Dal Fővárosa megtisztelő címet Eger városa nyerte el. Eger rendkívül izgalmas programmal készül szeptember 12-re, a város szinte minden pontján szólnak majd a magyar dalok.

A Magyar Dal Napja Gerendai Károly ötlete alapján hirdetett pályázatot a „Magyar Dal Fővárosa” cím elnyeréséért. A pályázaton a főváros kivételével bármelyik magyar település indulhatott. A kuratórium tagjai Eger város terveit találták a legígéretesebbnek, így 2010-ben Heves megye székhelye a magyar dal fővárosa.

Eger rendkívül izgalmas programmal készül szeptember 12-re, a város szinte minden pontján szólnak majd a magyar dalok. A Széchenyi utca erre a napra a Dal főutcájává alakul, ahol délelőtt gyerekműsor lesz, délután pedig a helyi és környékbeli rockzenekarok várják az érdeklődőket. A belvárosban kórusmuzsika szól majd, a Rockpavilonban fiatal zenekarok mutatkoznak be, Eger szívében, a Dobó téren felállított nagyszínpadon pedig a Csík zenekar lesz a házigazda. A város országosan elismert művészei mellett a magyar zenei élet számos kiválósága színpadra lép. A Gajdos Népzenei Együttes, a Kerekes Band, Herczeg Flóra és a Veszelka Kommandó képviseli a helyi színeket, őket pedig Ferenczi György és a Rackajam, a Csík zenekar, valamint a Kiscsillag zenekar követi a színpadon. A programot Presser Gábor nyitja meg.

A színpadi események mellett számtalan kísérőrendezvényt terveznek az egriek. A közönséget „zenevonat” szállítja majd a helyszínek között, a zenei könyvtár egész nap magyar zenei csemegéket kínál, lehet böngészni régi hanglemezek és kották között, és természetesen nem maradhat el a jó egri bor sem. A helyi borászok az általuk alkotott „magyar dal borával” köszöntik az ünnepet, a zenészek pedig az általuk írt „magyar bor dalával” tisztelegnek a kiváló egri borok előtt.

[2010.08.23.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.15.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.14.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Április utolsó napja idén...

Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Lara Fabian, a világhírű énekesnő...

Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
beszámolók még