2023. február 1. | szerda | Ignác nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Okoseszközök nélkül, az életre neveli gyermekeit Bársony Bálint

A természet ajándékait megbecsülve, állatok és növények közelségét élvezve él Bársony Bálint és családja. A városi nyüzsgést békés vidéki életmódra cserélő Artisjus- és Fonogram-díjas zenész, zeneszerző és hangterapeuta a Család-barát adásában betekintést engedett hétköznapjaikba.

A komolyzenei és a jazz tanulmányokból érkezett szaxofonművész, a Back II Black egykori zenésze gyermekei születése előtt egy jurtába költözött feleségével, hogy megtapasztalhassa azt, ami oly régóta hiányzott az életéből: a természet intim közelségét. Jelenleg egy parasztházban élnek, két kislányukkal, akik egyelőre digitális nomádok, nevelésükből kihagyják az okoseszközöket. Szabadidejükben kertészkednek, megismertetik őket az állattartással és a különböző hangszerekkel.

„A telefonunkat csak akkor vesszük elő, amikor a gyerekeink alszanak, így nem látják, amikor használjuk. Ha holnaptól nem lenne áram és elektronikus eszközök, mi akkor sem dőlnénk a kardunkba, hiszen egy csodálatos és izgalmas közegben, a természet közelében élünk” – osztotta meg családja elveit a nézőkkel a Duna műsorában Bársony Bálint felesége, Rebeka, aki férjével közösen a digitális eszközhasználat mellett egyéb tudatos döntéseket is hozott. Igyekeznek mindent elkövetni annak érdekében, hogy környezetükkel harmóniában, azt nem kizsákmányolva, önfenntartó módon éljenek.

„Nincs olyan távol tőlünk ez az életmód, mint gondoljuk. A nagyszüleink javarészt így éltek, csak a szüleink generációjától kezdtünk egyre inkább eltávolodni a természettől. Ehhez az életformához és az önellátáshoz hihetetlen tudásra van szükség, amitől még messze van a családunk, de mindennap erre törekszünk, és két kislányunkat ennek szellemében neveljük” – egészítette ki feleségét Bársony Bálint a Család-barát vendégeként, aki meglepetéssel is készült a műsorvezetőknek, Somossy Barbara és Forró Bence egy rövid kóstolót kaphattak a különleges hangtálfürdő relaxációs módszerből. A teljes beszélgetés újranézhető a Médiaklikken, ahol 60 napig elérhetők a Család-barát korábbi adásai is.

Család-barát – minden hétköznap 8:35-től, 9:25-től és 10:55-től!

[2023.01.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
hitel ajánlat 72 óra szolgáltatás [2023.02.01.]
gabriella szolgáltatás [2023.02.01.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A házibuli, ahol kizárólag Első Emelet,  Rapülők és Emberek szólt
Berkes Gábor nem...

Képekben! Ákos ismét világszínvonalú koncertet adott telt ház előtt az Arénában
Ákos...

MetálKarácsony Pokolgép módra - képriport
Jubileum a Madách Színházban - képekben
Tüzes hangulat a Nightwish koncerten
Egy szerelem három éjszakája bemutató képekben - Milyen az, amikor a világ szétesőben van
Képek a Hooligans Évzáró koncertről
beszámolók még