2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Díjazták a magyar musical és operett legjobbjait
Képgalériák
Dolhai Attila - Aranylemez
Kapcsolódó Kiadványok
Dolhai Attila: Ébredjen a nap
Dolhai Attila: Olasz szerelem
Kapcsolatok
Dolhai Attila
Budapesti Operettszínház
Musical

Dolhai hangja aranyat ér!

Szombat este vette át aranylemezét Dolhai Attila második, Olasz szerelem című albumáért. Az elismerést Geszti Margit, a Sony BMG ügyvezető igazgatója nyújtotta át a népszerű musicalszínésznek. A Budapesti Operettszínház előcsarnokában tartott ceremóniát követően a művész a helyszínen dedikálta a sikeres albumot.

Dolhai Attila, a Budapesti Operettszínház musicalszínésze Ébredjen a nap című lemeze után 2007 októberében megjelentette második, Olasz szerelem című albumát. A korongon található, az előzőekhez képest teljesen más stílusban hangszerelt, romantikus hangvételű dalokat pillanatok alatt megszerette a közönség, s a kiadvány rögtön a slágerlisták élmezőnyébe került. Az azóta is töretlen sikert pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy az album alig egy hónap leforgása alatt máris bearanyozódott.

- Mikor tudtad meg, hogy az Olasz szerelem aranylemez lett?
- Egy hete értesültem róla, Geszti Margittól, aki elsőként gratulált az album sikeréhez.

- Mit jelent számodra ez az elismerés?
- Természetesen nagyon jó érzés és nagyon örülök neki. Az Olasz szerelem esetében nem volt annyira egyértelmű, milyen lesz az új stílusú dalok fogadtatása, de az, hogy az album aranylemez lett, számomra egy nagyon erős visszajelzés arról, hogy az embereknek tetszik, amit csinálok, nyitottak arra, ha valami újat próbálok kitalálni és élvezik, ha néha meglepik őket.

- Bár az előző albumod is sikeres volt, mégsem lett belőle aranylemez. Mit gondolsz mi az oka annak, hogy ehhez képest a második korong alig egy hónap alatt ilyen népszerű lett?
- Az első lemezem saját kiadásban jelent meg és tulajdonképpen inkább csak magamnak és a rajongóknak készült. Az Olasz szerelem viszont a Sony BMG közreműködésével látott napvilágot és a kiadónak, illetve a Budapesti Operettszínház sajtófőnökének, Ferenczi Orsolyának köszönhetően, aki nagyon sokat tett azért, hogy a közönség tudomást szerezzen az új produkció létezéséről, jóval több helyen tudtuk megmutatni az albumot.

- Az utóbbi időben valóban számtalan helyen és jóval többször feltűnsz a médiában. Mindez mennyiben változtatta meg a hétköznapjaidat?
- Mivel ezt az albumot nem az asztalfióknak készítettem, hanem szerettem volna, ha minél több emberhez eljut, ezért rengeteg energiát áldoztam erre. A sok szereplés által szerzett egyre nagyobb ismertség és a siker, illetve a közönség szeretete mind nagyon jó érzés, ám egy bizonyos szint után már fárasztó is olykor. Nyilván ez most kampányszerű, a lemez megjelenéséhez kötött, de azt remélem, tudom hol a határ. A legfontosabb, hogy maradjon időm pihenni és feltöltődni, színészként ugyanis csak úgy tudok működni, ha megőrzöm a frissességem.

- Musicalszínész a hivatásod, emellett a szólóénekesi karrier mennyire játszik fontos szerepet az életedben?
- Szeretném, ha lenne folytatása, de természetesen mindent a színházhoz igazítok, mert elsősorban a színészi munkám által ismert meg és fogadott el a közönség, így ott kell tevékenyen részt vennem a munkában. Amikor elkészítek egy-egy lemezt, az inkább csak egy kis kirándulás, illetve szárnypróbálgatás, hogy felmérjem, egyedül mire vagyok képes. De nem ez az életcélom. Elsősorban színészként szeretnék megfelelni, és ha emellett belefér az időmbe, akkor szólóénekesként is szerepelek.

- Az Olasz szerelem című lemez hangszerelése színésztársad, Pálfalvy Attila munkáját dicséri. Miért őt kérted fel zenei vezetőnek, hogyan ismerted meg a munkásságát könnyűzenei téren?
- A színészi munka mellett Pálfalvy Attila már régebben is készített zenei alapokat csak úgy kedvtelésből magának, például a Rómeó és Júlia, a Mozart! és az Elisabeth című darabokhoz, s ezeket nekem is megmutatta. Nagyon tetszett az igény, amivel hozzányúlt a zenéhez, és amikor a lemez dalainak elkészítésénél sorra vettük a lehetséges munkatársakat, elsőként rögtön ő jutott eszembe. Ez a munka számára is újdonságot jelentett, hiszen így belekóstolhatott egy másik, számtalan lehetőséget ígérő szakmába, és azt gondolom, ez neki is örömet okozott. Nem csalódtam benne, sőt, nagyon pozitív élmény volt együtt dolgozni Attilával.

- A lemez októberben látott napvilágot, s mialatt készült, mellette mindketten folyamatosan játszottatok az Operettszínház előadásaiban. Hogy tudtátok a színészi elfoglaltságok mellett az album elkészítésének munkálatait beilleszteni a mindennapjaitokba?
- Tulajdonképpen már nagyon korán hozzáláttunk a lemez elkészítéséhez. Év vége előtt végeztünk többek közt a feléneklés és hangszerelés nagy részével, így a nyárba úgy vágtunk bele, hogy nagyjából összeállt az album, s amikor épp nem játszott egyikőnk sem, akkor loptunk egy kis időt és ha szakaszosan is, folytattuk a stúdiómunkát.

- Videoklipen nem gondolkodtál?
- Úgy gondolom, hogy ezt a lemezt nem a videoklip adja el, mivel a célközönség nem feltétlenül a tini rajongók tábora. Másrészt nem szeretném azt, hogy egy klip által váljak népszerűvé. A színházból ismerjenek meg az emberek, hiszen én elsősorban színész vagyok, a könnyűzene csak egy pluszt jelent.

- Tervezel-e esetleg koncertet a közeljövőben?
- Eredetileg februárra terveztünk koncertet, de mostanában egyszerűen annyira sűrű a program, hogy nem volt időm a részleteken gondolkozni. Egyelőre túl közelinek tűnik ez az időpont, épp ezért még helyszínt sem foglaltattam le, mert nem szeretném, hogy egy dátum kényszerítsen abba a helyzetbe, hogy összedobjak egy akármilyen műsort. Nem akarom elkapkodni, mert jó minőségű koncertet szeretnék létrehozni, ami a nézőknek és nekem is egy pluszt ad. Majd ha kitaláltam a látványt, a dalokat és hogy kikkel énekelnék szívesen, akkor tudok csak biztosat mondani. De bízom benne, hogy lesz koncert és persze közben folyamatosan gondolkodom rajta, miként kellene megvalósítani. Mindig újabb ötletek jutnak eszembe, amikből remélem szép lassan összerakódik majd.

- Van már olyan helyszín, ami szóba jöhet?
- Talán az Operettszínház vagy a Művészetek Palotája szóba jöhet, mint helyszín.

- Most, hogy az Olasz szerelem aranylemez lett, tervezel-e új albumot és ha igen, akkor megmaradsz-e ennél a zenei stílusnál, ami alig egy hónap alatt ekkora sikert hozott, vagy ismét egy újabb meglepetéssel szolgálsz a közönségnek?
- Ahhoz, hogy stílust váltsak, bele kell szeretnem egy új dologba. Az olasz zenék ötlete nagy szerelem, amiből igazság szerint most nem is nagyon akarok kiszállni. Az albummal egy romantikusabb oldalt mutattunk be, de ezeket a dalokat kicsit bulizósabb, örömtelibb, úgymond szórakoztatóbb formában is elő lehet adni. Persze nem vagyok biztos benne, hogy ezen a vonalon haladok tovább, előfordulhat, hogy egy teljesen más stílus ejt rabul. Nyilván a kiadóval is egyeztetni kell majd.

- Függetlenül attól, hogy az önálló koncerted időpontjáról még semmi biztosat nem tudhatunk, föllépsz-e valahol a saját dalaiddal?
- Ha meghívnak egy fellépésre, akkor ugyanúgy, ahogy a Rómeó és Júlia vagy a Rudolf című musical, természetesen a saját zenéim és az Olasz szerelem dalai sem hiányozhatnak a repertoárból.

Olasz szerelem című második albumával Dolhai Attila - sikeres musicalszínészi pályája mellett - könnyűzenei énekesként is az élvonalba került. Az aranylemezt november 17-én, a Rómeó és Júlia esti előadása után Geszti Margit adta át a fiatal művésznek a Budapesti Operettszínházban. A Sony BMG ügyvezető igazgatója elismerését fejezte ki az album zenei vezetőjének, Pálfalvy Attilának, illetve sajtófőnökének, Ferenczi Orsolyának is. A népszerű énekest a ceremónia után rajongók tömege vette körül, hogy dedikáltassák az alig egy hónap alatt bearanyozódott kiadványt. S bár Dolhai Attila egyelőre nem tudott konkrét időpontot mondani a tervezett koncerttel kapcsolatban, biztos, hogy tartogat még számunkra meglepetéseket.


- Pogonyi Nóra -

(Fotók: Modla Krisztina, BORS/Juhász Beáta)

[2007.11.21.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
2007.11.21. 13:04 • [1]
(kimoderált hozzászólás)

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még