2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Dolhai Attila új szerepkörben
Szeress más nyelven - Dolhai Attila elárulja
Rólad szóló zene…
Dolhai hangja aranyat ér!
Képgalériák
Musical kalandozások - Szentendre 2007
Kapcsolatok
Polyák Lilla
Dolhai Attila
Molnár László
Serbán Attila
Balogh Anna
Musical
Kapcsolódó események
Musical kalandozások
[2007. november 24.
szombat 15:00]

Dolhai könyvtárban énekelt, Polyák Lilla visszatért

A „Musical Kalandozások” szervezői Szentendrére csábították a műfaj rajongóit. Öt tehetséges előadó nevével fémjelzett est került megrendezésre a Pest Megyei Könyvtár színháztermében. Egyházi Géza betegsége okozott némi kavarodást, de a szervezőknek nagyszerű beugró művészt sikerül igazolni szinte az utolsó pillanatokban. .

Molnár László, a beugró, jól ismert arc a hazai musicalrajongók körében. Ő nevéhez fűződik a Musical Színház nagysikerű „Jekyll és Hyde” produkciójának rendezése, sőt a bravúrfőszerep megformálása is, de „Evita” és „Jézus Krisztus Szupersztár” színre vitele is népszerű. Molnár mostanság Wildhorn „Vörös Pimpernel” című darabjának rendezésére készül, így ebből a darabból is hozott bemutatóba egy dalt. A „Sólyom levadász” (Falcon In The Dive) című lendületes song a szerző legjobb dalai közt is helyet kaphat.

Molnár erőteljes baritonja, meggyőző színészi ereje sokkal nagyobb figyelmet érdemelne honi színházainktól, de mióta magánvállalkozásban, konkurenciaként színházat üzemeltet, azóta inkább nyűg direktor kollégái számára, mintsem szívesen foglalkoztatott művész. Csak drukkolni tudunk neki, hogy vállalása ne törje össze túlságosan...

Balogh Anna a 2005-ben végzett, igen népszerű musical osztály hallgatója volt. Ismert név a rajongók körében, de nem tartozik a legismertebbek közé. Pedig a Nagy Sándor és Dolhai Attila nevével fémjelzett társaság egyik legkiválóbb hölgy tagja. Örömmel láttuk Őt végre egy ilyen rendezvényen szerepelni, kétség kívül feltűnő színfoltja színházi életünknek. Tehetségét már bizonyított a győri „Miss Saigon” előadások Ellen szerepében, valamint a Madách Színház „Volt egyszer egy csapat” című produkciójában is. Azt a bravúrt is magáénak mondhatja, hogy egyidőben, két különböző Chicago produkcióban is szerepel, megformálva mindkét fő női karaktert. Legújabban pedig a „Vámpírok bálja” produkció Magdájaként látható.

Anna extravagáns jelenség, erős jelenléttel a színpadon és azon kívül is. Merész dalválasztásokkal tesztelte a közönséget, kevésbé támaszkodva az uralkodó musical irányzatokra, bátrabban merítve szakmailag kihívásokat jelentő darabokból. Mindenképpen külön kiemelendő, hogy a „Gyalog galopp” című film ihlette „Spamalot” című darabból is előadta a leghíresebb áriát. Sajnálatos módon ez a darab teljesen ismeretlen kis hazánkban, holott minden egyes dala remekbeszabott műfaji paródia. Örömmel látnánk ezt a művet is színpadon. Akárcsak Webber érzelmes, szívbemarkoló darabját, a „Sunset Boulevard”-ot, melynek női főszerepére mindenképpen eséllyel aspirálhatna.

Itt érdemes egy pillanatra elidőzni. Óriási hibának tartom, hogy honi musical műhelyeink szó nélkül mennek el jelentős darabok mellett, melyek még nem értek meg magyarországi bemutatót, s ehelyett olcsóbb felújítások mellett teszik le voksukat. A Madách hagyományosan remek kapcsolatokat ápol Webberrel, a korábban már bemutatott „József és a színes szélesvásznú álomkabát” helyett örömtelibb lett volna egy olyan mű jogait megszerezni, melyet még nem láthatott a hazai közönség. A „Sunset” jogainak megszerzése anyagilag persze megterhelőbb, de a valószínűleg olcsóbban megkaparintható „Whistle down the wind” sem jutott még el hozzánk, csak egy dala szerepel rendszeresen musical estek műsorán.

Polyák Lilla visszatért

Mint ahogy most is. A varázslatos Polyák Lillától hallhattuk, ahogy azt már megszokhattuk. Az elbűvölő hangú művésznő remek formában tér vissza gyerekszülési szabadságáról. Hangilag, formailag tökéletes összhangban láthattuk Őt újra színpadon, ritka az a szerencsés művész, akinél tartalom és a forma ilyen nagyszerűen ötvöződve jelenik meg. Hajlításai, frazírozása élményszámba mennek. Napestig el lehet hallgatni. Férje, Homonnay Zsolt - szintén színművész, valamint az Adagio együttes tagja - igen szerencsés ember. Januártól várható, hogy visszaáll szerepeibe, sőt, hamarosan új kihívások elébe néz, a fentebb már emlegetett „József” narrátor szerepe vár rá.

[2007.12.03.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még