2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
„Rockandrollpopsanzon” Győrben
Tehetségbemutató a Rába partján
"Az elmúlt 20 év és a közeljövő" - interjú Lovasi Andrással
Dupláznak Kispálék
Kapcsolatok
Kispál és a Borz
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Kispál és a Borz
[2007. december 7.
péntek este]

Rendhagyó Kispál koncert Győrben

A még mindig nagy népszerűségnek örvendő Kispál és a Borz zenekar ismét Győrbe látogat, ahol a jól megszokott Alter Party keretében lépnek fel.

Akárhogy nézzük, Magyarország egyik vezető popzenekara a Kispál és a Borz. Ne akadjunk fenn a pop jelzőn, más nyelven alternatívnak már korántsem neveznék őket, csak magyarul.
Egy 20 éves zenekarral kapcsolatban ráadásul már úgyis csak a tulajdonnév lehet stílushatározó, az pedig úgy szerepel a köztudatban, hogy „kispálos”.

A zenészek és közönségük 2007-ben a második eltelt évtizedet ünneplik. A száraz adatok: 11 db nagylemez, öt kislemez, megszámolhatatlan koncert, a tévékben néha (ritkán) látható klipek, több dobos-csere, szólóirányú kitérők, filmzene és filmszerepek s a sort hosszan lehetne még folytatni. Aztán ott a jellegzetes hangzás, amit nincs olyan interjú, ahol a vezéralak Lovasi ne emlegetne, mint javítandó tulajdonságot, és amit az ifjú zenekar alapítók viszont már megkerülhetetlen viszonyítási pontnak tekintenek.

Jelenség lett a Kispál

A Kispál ettől függetlenül (vagy éppen emiatt is) jelenség lett, szép számú közönsége van, szövegeiket még az idősebbek is gyakran idézik, fiatalabb rajongóik pedig akkor születtek, amikor az első lemezük megjelent. S persze ennyi idő után ki számít idősebbnek? Hiszen korszakot jelöl ez a 20 év, és nemcsak az ő közvetlen közegükben, hanem a magyar zenetörténetben is, amit egy jubileumi dupla cd-vel ünnepel az együttes. Az egyik lemezen válogatást nyújtanak a két évtized legjobb dalaiból, a másikat pedig a legjobban sikerült csendesülős koncertek felvételeiből állították össze, és még 2 vadonatúj szám is szerepel az albumon!

Harmadik állomás: Győr

Turnéjuk harmadik állomásaként december 7-én pénteken lépnek fel Győrben a PÁGISZ és ÁMK-ban. (A koncertkörút egyébként magába foglal néhány határon túli magyarlakta várost is. A rendhagyó koncertre két dobossal érkeznek Lovasiék, valamint 2 vendégzenekar koncertjével is kedveskednek a közönségnek, mielőtt belecsapnának két évtizedes fennállásuk legjobb dalaiba. Az egyik a turné állandó vendége a szintén évtizedes múltra visszatekintő Csókolom zenekar lesz, akik ígéretük szerint csak szerelmes slágereket fognak játszani, néha kissé andalítóan, aztán van, hogy pörgősebben. Utánuk még egy meglepetés előzenekar is a színpadra lép, aztán jönnek Lovasiék a legjobb dalokkal egymás után. Csak győzzenek válogatni!

Színvonalból és zenekarokból tehát nem lesz hiány, s akik már részesei voltak a győri Alter Party-knak, azok tudnának mesélni, hogy milyen is szokott lenne a hangulat. Akik meg még most fognak átesni a tűzkeresztségen, azoknak üzenjünk: a jókedvet, az énekhangot és a kezeket ne hagyják otthon. Ja, és pár forint sem árt, ugyanis sör is lesz, bőven….

Jövő év elejére az újjá alakult SZIÁMI új lemezének bemutató koncertjét tervezik a Győri Alter Party szervezői.

– gerencsér/havassy –

[2007.12.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még