2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Zenészek felléptek és Prima Primissima Díjat kaptak
Az LGT egy kicsit felrúgta a „szabályokat”.
Kapcsolatok
Locomotív GT (LGT)
Legnépszerűbb csengőhangok

Díjazzák a legprimább művészeket - Újra összeáll az LGT a gálára

Idén december 7-én adják át a Prima Primissima díjakat, amelyeket csupa olyan embernek ítélnek oda, akik tevékenységükkel olyan szolgálatot látnak el, amely kiemeli őket a többiek közül. Több kategóriában adnak át díjakat, a jelöltek listája teljes. A gálán neves művészek lépnek fel, s újra összeáll az LGT.

Mindenkiben ott a vágy, hogy valamilyen formában kitűnjön a többiek közül, legyen valami amiben jobb, kiválóbb, mint társai. Olyan, amelyben igazán maradandót tud alkotni. S ezért mindent megtesz, alárendel és feláldoz, annyit, amennyit érdemesnek tart. Mert tudja a célt, tudja, hogy ő különleges és hogy nagyot tud alkotni. Nem volt ez másként már korábban sem, mindig szerette az ember, ha teljesítményét elismerték.

Egy kis történelem

A Prima Primissima Díjat Demján Sándor a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) támogatásával alapította 2003-ban. Célja a magyar értelmiség eredményeink megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének erősítése. Az alapítványi formában felajánlott és tíz évre szóló több mint két milliárd forintot évente osztják ki a kiemelkedő tevékenységet felmutató nyertesek között. Jelölteket a VOSZ megyei és szekcióelnökei, a társadalmi tanácsadó testület tagjai, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagjai, illetve érdekvédelmi, szakmai és civil szervezetek állíthatnak. A Prima Primissima valóságos társadalmi eseménnyé vált, s a Nobel, vagy az Oscar-díjhoz hasonlóan már a jelöltség is elismerésnek számít.

Ki jelölhető?

Jelölhető minden olyan magyar állampolgárságú, magyarországi székhelyű jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező társaság, társadalmi szervezet és alkotó közösség, amely Magyarországon végez kiemelkedő értékű tevékenységet.

Kincsem szobor a díjazottaknak

Az anyagi elismerés mellé a nemzet kiválóságai Kincsemet, a világ talán legismertebb és legsikeresebb versenylovának porcelánszobrát, Schrammel Imre, Kossuth-díjas keramikus művész alkotását kapják, amelyet a Pécsi Zsolnay Porcelángyár készítenek el. A közönség díjasok az Ajka Kristály csillogóan légies Kincsemét vehetik át.

Hosszasan lehetne még sorolni az információkat a díjról, de erre legalkalmasabb az esemény hivatalos honlapja, ahol az érdeklődők mindent megtalálhatnak, amire kíváncsiak, érdemes bogarászni az oldalak között.

Zeneművészek, akiket jelöltek

A számos kategória között megtalálhatjuk azok nevét is, akiket a zeneművészet területén találtak érdemesnek arra, hogy a Prima Primissima díjra jelöljék. Idén Kelemen Barnabás, Perényi Miklós és Vásáry Tamás neve került fel a jelöltek listájára s derül ki majd december 7-én, hogy közülük ki kapja meg az elismerést.

Kiváló művészek a gálán

A díjátadó gálát az MTV 21 órától közvetíti. Egy ilyen jeles alkalom nem múlhat el kiemelkedő és elismert vendégek részvétele nélkül. Olyan zenei csemegék részese lehet az, aki figyelemmel kíséri az eseményt, amely méltó párja a jelöltek exkluzív névsorának. A fellépők között jelen lesz: Jordán Tamás, az Adagio, Marton Éva, Kocsis Zoltán és Rost Andrea is. A mivel ötödik alkalommal adják át a Prima Primissima díjat, a jubileumra való tekintettel újra összeáll az LGT, hogy még fényesebbé tegye a gálát.

Akik pedig a rockoperákra is fogékonyak, különösen elégedettek lehetnek majd, hiszen az István, a király című népszerű és remek elődadásból is csendülnek majd fel dallamok. Idén ötödik alkalommal adják át a Prima Primissima díjakat. A díjátadó gálán kiváló művészek lépnek fel: Jordán Tamás, az Adagio, Marton Éva, Kocsis Zoltán és Rost Andrea. A jubileum alkalmából újra összeáll az LGT, és a nézők részletet láthatnak az István, a király című rockoperából is.

- primaprimissima.hu/havassy -

[2007.12.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még