2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
„Rockandrollpopsanzon” Győrben
Tehetségbemutató a Rába partján
Rendhagyó Kispál koncert Győrben
Kapcsolatok
Donnie Dorgó
Colombre Band
Hard Groove (Funk-Rock Trio)
The Corridors
Anonym Project
Headphone
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Alter Party Jelmezbál
[2008. január 18.
péntek 19:00]

Tehetségek fesztiváloznak Győrben!

Folytatódik a Győri Alter Party sorozat. Ezúttal a farsangnak megfelelően jelmezes buliban vehetnek részt a fiatal zenerajongók és kedvenceik. Péntek este hétkor kezdődik a buli, és eltart egészen hajnali 1-ig. Akik pedig kedvelik a szárnyukat bontogató tehetséges formációkat, azoknak mindenképpen ajánlott, hiszen nemrégiben alakult zenekarok húzzák a "sörmellé-valót".

A novemberi Alter Party Extra Tehetségbemutató fesztivál sikerén felbuzdulva ugyanis ismét egy csokorravalót mutatat be a Győrben gombamódra alakuló kiváló fiatal és régi-új együttesekből a PÁGISZ január 18-án pénteken este héttől egészen hajnali 1-ig.

Kis túlzással trió fesztiválnak is nevezhetnénk a bulit, hiszen a hatból négy banda ebben a szikár felállásban játszik, így a fesztivált nyitó Donnie Dorgó is. Zenéjük olyan, nyomokban brit elemekkel átszőtt keveréke a rocknak és a mai populárisabb alternatívnak, melyet a szerző és basszusgitáros, Tomena Illés által tolmácsolt, mélyebb gondolati síkon lebegő dalszövegek tesznek teljessé.

Ismerős arcok a győri rockereknek

Ne tévesszen meg senkit, hogy a Colombre Band 2007 tavaszán alakult, hiszen tagjaiban a győri rockzenei életben ismert arcokat fedezhetünk fel: Váray Laci (gitár, ének) és Makri Tomi (basszusgitár) az egykori Vér és Arany zenekar oszlopos tagjai voltak, Kovács Gábor (dobok) a Tranzit Rock Band-ből csatlakozott hozzájuk. Cizellálatlan városi rockzenekar nyers, csípős, ugyanakkor slágeres zenével, sűrű és cinikus dalszövegekkel. Mindezt trióban, profi megszólalással.

A Kisfaludy Napok zenei győztese

Az őket követő Hard Groove Funk-Rock Trio tagjai (Harangozó Sebestyén (gitár, ének), Horváth Bertalan (basszusgitár), Fekecs Ákos(dobok, ütőhangszerek)) fiatal koruk ellenére meglepő hitelességgel, és igényességgel adják elő funky, rock, blues, jazz elemeket is felvonultató dalaikat. Sok iskolai és egyéb rendezvényen megfordultak már Győrön kívül is, tavaly megnyerték a Kisfaludy Napok zenekari kategóriájának díját, és egyben az est zenekaraként játszhattak a gálaműsoron, Tompán együtt zenéltek a Back II Black-kel, ahol közösen óriási sikert arattak.

Utánuk a The Corridors következik, amelyet a korábbi Code 101 nevű csapat két tagja Fűzfa Bence és Karácsony Zsolt alapított. Klubkoncertjeiken kívül már többször sikeresen mutatkoztak be pl. a 30Y, a Heaven Street Seven, a Kiscsillag, és a Belmondo előzenekaraként. Első demolemezüket „Zúg” címmel jelentették meg honlapjukon. A fiúk jelenleg egy új kislemez anyagán dolgoznak, melyet idén télen, „Lentről” címmel szándékoznak megjelentetni, szintén az interneten.

Szép múltja van a bandának

A tavaly alakult Anonym Project tagjai szintén évtizedes múltra tekinthetnek vissza. Az együttest a korábbi években Győrben előzenekarként (Heaven Street Seven, Pál Utcai Fiúk, Quimby) és önállóan is sokat koncertező Late zenekarból kivált énekes-gitáros Holdosi Zsolt alapította régi zenészbarátjával a dobos Révész Tamással (ex- Erogén Zóna). A zenekar egyedi módon ötvözi az alternatív punk-rock stílusokat. Zenéjükre a sötétebb tónusú hangulatok jellemzik, érzékenyen hasító énekkel, karcos, szókimondó szövegekkel, amely élőben egy rendkívül dinamikus, energikus hangzással, szuggesztív előadásmóddal párosul.

A buli zárókoncertjét az egyik legkedveltebb középiskolás bulizenekar a Headphone adja, akik saját számaikon kívül, kiváló hitelességgel előadott alternatív slágerekkel (pl. Coldplay, Red Hot Chili Peppers, U2, Jet, Dandy Warhols, Blur stb.) is táncoltatják a közönséget egészen éjjel 1-ig.

– GK/HAK –

[2008.01.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még