2024. május 1. | szerda | MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Randevú Majsai Gáborral
Majsai tucc tucc
Legendákat kelt életre Majsai Gábor
Majsai Gábor: Éljen a rock, a swing, a zene!
Kapcsolódó Kiadványok
Majsai Gábor: Swing, swing, swing
Kapcsolatok
Majsai Gábor
Legnépszerűbb csengőhangok

Egy jó swing lemez Majsaitól

Kérjük kedves Big Band zenét kedvelő olvasóinkat, hogy saját érdekükben fáradjanak el a legközelebbi bevásárlóközpontba, és vásárolják meg a legújabb Majsai Gábor CD-t. Ugyanis jó!

Remélem, elnézi nekem, hogy ezúttal kicsit messziről kezdem. (Aztán majd elárulom, miért.) Valamikor a kilencvenes években a mozikba került Robert Altman: „Kansas City” című filmje. Gengszter cselekmény játszódott a 30-as (40-es?) évekből, de a lényege nem a történet volt, hanem a JAZZ! Városi klubokban játszódik a film, és arra ugyan nem emlékszem, hogy mondjuk elsül-e egy fegyver a film alatt (nyilván igen), de hogy velőt rázó szaxiszólók tarkítják a filmet, az felejthetetlen!

E sorok írója hat alkalommal nézte végig ezt a filmet, de úgy igazán végig, addig, ameddig a jegyszedők el nem kezdték felszedegetni a popcornos zacskókat…mert már rég lement a stáblista, és a nézőtéren maximum hárman maradtunk, de mi hárman majd’ elolvadtunk attól a fincsi bőgő szólótól…

Ha megvan a feeling, akkor elég, ha annyit írok: a Swing, Swing,Swing CD hallgatása közben ugyanaz az érzés kapott el, mint anno a moziban. Ritmusra remeg a bal lábam, és végig fut a szőr a hátamon.

A lemez nagy klasszikusokat dolgoz fel, olyanokat, mint a „Dream a little dream of me”, a „Bicska Maxi dala”, vagy a „Bad, bad Leroy Brown”. Nekem az is tetszett, amikor anno a Majsai Gábor öreg járgánya szivatóval indult (na ott is stenk volt a fúvósszekció!), és az is bejött, amikor átlényegült a személyisége, és ő lett a „Magyar Tom Jones”.

Vár egy másik út

Magyarul kockázat nélkül vehetünk Majsai lemezt, mert az úgyis jó. Ezzel valószínűleg nem téved nagyot az ember, de ez az album valóban igényesre sikeredett! Tizenegy zeneszám mellett helyet kapott a korongon két videoklip is! Az „Arccal a falnak, kezeket fel” videoban látszanak a fúvósok is. Meg is jegyzem, hogy a legtöbbjüket már láttam mindenféle klubkoncerteken, fiatalok, ügyesek, mondanám, hogy övék a jövő, de övék már a jelen is.

A „Vár egy másik út” klipje pedig egyzongorás, két személyes kisfilm. (Azért kettő, mert a háttérben egy kopasz pincér a pult mögött unatkozik. Legalább törölgetne poharat, vagy valami…a főnöke helyében kirúgnám.) Jó, rendben, ha mindenképpen kéne negatívumot írni az albumról, egy eszembe jutott! Lehetne egy kis füst ebben a kisfilmben! Szóval ez a lemez sem tökéletes…:)

Az az érdekes, hogy a zene, a magyar szövegek és a borító is finom eleganciával, ízlésesen van tálalva. Gasztronómiai hasonlattal élve olyan, mint egy minőségi félszáraz vörösbor. Végre egy CD, amelynek a borítója is arról szól, ami a korongon van: ízléses grafika szép fotókkal, elegáns környezetben, kár, hogy csak néhány száz ember fog benne gyönyörködni. A többi úgyis lemásolja vagy letölti…

Kérdezz Majsaitól!

- heszti -

[2008.01.28.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
alra 2008.01.29. 18:42 • [3]
A cikk jó és igaz. A lemez kitűnő. Megvan nekem eredetiben, de legjobban annak örülök, hogy Majsai Gábort mostanában többet lehet látni, hol itt, hol ott. Ahogy a TV kapcsolgatása közben megállok, mikor egy-egy percre Madonnát látom egy-egy zenei adón vagy Tom Jones-t, úgy szívesen megállok Majsai Gábornál is és végighallgatom, ha mond valamit, vagy főleg ha zenél. Csak minél többet szerepeljen. Örülök neki.
rekaneni 2008.01.29. 13:09 • [2]
Úgy örülök ennek a kritikának, mert én nem tudtam volna ilyen jól megfogalmazni, de ugyanezek az érzéseim vannak a lemezzel kapcsolatban. Egy saját világa van, és ahogy hallgatom, azonnal belecsöppenek - és jól is érzem magam benne! Nekem fontos, hogy eredetiben is meglegyen, minden kedvencemet igyekszem megszerezni eredetiben. Azt kivánom, hogy sokan ugyanigy gondolják, és akkor nem csak párszázan fogják megvenni a CD-t!
isadora 2008.01.29. 12:16 • [1]
Jó kis hangulatos cikk! :-) A videoklipekről csak annyit, hogy az "Arccal a falnak..." eléggé házias :-D vagyis akár én is készíthettem volna egyetlen kameraállással. A másik klip ,na, az már összetettebb. Engem nem zavart a bárpultos manus a háttérben, meg a füst sem hiányzott, mert a környezet jó volt. Magával ragadott Majsai művész úr sharmja, és humora! Gondolok itt a zongorajátékra.:-) A lemezborító tényleg igényes, gratula!
Üdv: Isadora

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még