2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Majsai, a Favágók, meg a happy kis gyíkok
Szereti, ha pörögnek a dolgok
Új Majsai produkció a palettán
Majsai Gábor: Ez még nem Amerika, de azért igyekszünk
Kapcsolódó Kiadványok
Majsai Gábor: Swing, swing, swing
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Majsai Gábor
Majsai Swing Band (Majsai Swing Stars)

Legendákat kelt életre Majsai Gábor

Az Emerton-díjas művész fesztiválnyertes slágerével robbant be igazán, amely a feledhetetlen „Öreg járgány szívatóval indul” című dal. A felvétel nem csupán kultnótává nőtte ki magát az évek során, de jelentős szakmai sikersorozatot is eredményezett az előadó számára, aki Tom Jones-i hangjának köszönhetően azóta is kimagasló egyénisége a hazai könnyűzenének. Októberben új lemezzel jelentkezik, amely minden tekintetben igényes és nagyon színvonalas korong lesz.

Azt már mindenki tudja, hogy Majsai Gábornak nem mindennapi hangi adottságai vannak, amely eredményezte többek között azt is, hogy Vágó István felkérte: legyen a Favágók elnevezésű formáció szólóénekese. A hazai zenei piacra 1995-ben tört be, amikor is BaráTom Jones című lemezével jelentkezett. Ezt követően egészen 2006-ig kellett várni a következő szólóalbumra, amely a Póker címet viselte. Ez év októberében ismét kiadvánnyal rukkol elő a zenész, ugyanis a koncertek mellett egy vadonatúj albummal is jelentkezik, amely a Swing, swing, swing néven lát majd napvilágot. Minden tekintetében különleges korong lesz, azaz sokkal inkább egy nagyzenekari válogatáslemez, amelyen Majsai Frank Sinatra, Ella Fitzgerald és más klasszikusok nyomdokaiba lép. Ezeket a jól ismert és közkedvelt örökzöldeket új magyar szöveggel, élőzenei háttérrel szólaltatja meg.

Őt is elkapta a Szombat esti láz

Gábor az elmúlt időszak egyik legsikeresebb tévés produkciója, a Szombat esti láz táncversenysorozat élő zenei hátterének megteremtése kapcsán hosszabb ideig dolgozott együtt a kiváló karmester, Szalóky Béla által vezette Határőrség Szimfonikus Zenekarral. Nem csupán szakmai rangot adott az élő zenei háttér a műsornak, de a közönség tetszését is kivívta. Ez idő tájt született meg az ötlet egy önálló big band album elkészítésére, amelyen a kiváló hang olyan magasan képzett, nívós kíséretet kaphat, amilyen a Határőrség nagyzenekara.

Előrejelzések a koncerten

A művész nem bízott semmit sem a véletlenre, ugyanis idei koncertjein már villantott fel részleteket a lemez anyagából, s akik ellátogattak a Creol klubétterembe, azoknak fantasztikus zenei élményben volt részük. Ekkor mutatkozott be a Majsai Swing Band (Majsai Gábor ének, Czomba Imre zongora, Fekete Tibor Samu bőgő, Pálinkás Gergő gitár, Dörnyei Gábor dob), akik egy igazán feledhetetlen éjszakát szereztek a jelenlévőknek. A fentebb említett legendák mellett még olyan klasszikusok is felcsendültek, mint Louis Armstrong, na meg természetesen nem maradhatott el Tom Jones Sex Bomb-ja sem, ám ezentúl jazzes hangszerelésben, ami már valamit sejtetni engedett. Az estről akkoriban természetesen a Zene.hu is beszámolt, s Majsait pár kérdés erejéig sikerült megszólaltatni, aki már akkor is jelezte: nagy dobásra készül.

„Nem titok, hogy idén újabb albumra készülök, amelyen régi klasszikus amerikai nótákat fogok énekelni, ha minden jól megy, igényes új magyar szövegekkel, nagyzenekarral. Úgy is mondhatjuk, hogy ezek a kis jazz koncertek már erre az új produkcióra hangolnak rá. Nemcsak engem, hanem a közönséget is. Természetesen mindannyiunkhoz közel áll ez a kellemes, jazzes világ, ami a maga könnyedségében nem is sejteti, hogy alapos munkát igényel. Én most úgy érzem, még bőven a munkafázisban vagyunk, de annyit mondhatok, a legjobban azt szeretem, ha dolgozhatok... –
nyilatkozta lapunknak az énekes. Megtudtuk továbbá azt is, hogy a zenekari próbák és a felvételek várhatóan májusban kezdődnek el. Ezek akkor még csak tervek voltak, amelyeket az akkor még új formációjával ismerkedő zenész vázolt fel, de mára már kijelenthető: beérett a munka gyümölcse és októberben lehet szüretelni…

Amerikai éjszakai hangulat árad

Az októberben megjelenő új lemez a múlt század első felét idéző, igazi amerikai éjszakát varázsol elénk, olyan dalok segítségével, minta “Fly me to the Moon”, “Dream a little Dream of Me”, ám ezek csak ízelítőül álljanak itt, mert számos klasszikus kapott még helyet a korongon. A lendületes magyar szövegekről Heilig Gábor és Toldi Tamás gondoskodott. Igazi kuriózumnak számít az album utolsó dala.

Ebben ugyanis egyetlen zongora kíséri az éjszakában búgó szomorkás dallamot: egy életérzés elevenedik meg a “Vár egy másik út” félhomályos bárpultja mellett… A kiadvány érdekessége, hogy a kizárólag hagyományos hangszerekre és élő zenére épülő hangzás mellett a 21. század igényeinek megfelelően bonus trackek formájában megtalálható rajta két videóklip is: stílusosan az első és utolsó nóta nemcsak a CD-lejátszóban élvezhető, hanem klipként is megtekinthető.

Majsai Gábor ezzel az albumával a standard minőséget képviselő előadók közé lépett elő Magyarországon: hűen idézi a jazz nagyjainak stílusát, ugyanakkor kellemes könnyedséggel szórakoztat - úgy, ahogyan az igazán autentikus előadók választanak maguknak műfajt és műveket. S bebizonyosodott: amelyet az áprilisi koncerten tapasztaltunk, nagyszerű és pontos előrejelzése volt annak a folyamatnak, amelynek eredményét október 12-e után tarthatja kezében mindaz, aki igazi zenei feltöltődéssel szeretne gazdagabb lenni.

– H.A.K/H.K. –

[2007.09.21.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
isadora 2007.10.03. 20:13 • [2]
Tényleg, hol lehet meghallgatni? És mikor lesz lemezbemutató, s főleg: hol? Most nem tudom, hogy a Creolban játszik még a Band? Üdv!
rekaneni 2007.09.24. 12:40 • [1]
Szerintem a Majsai művész úr már eddig is a standard minőséget képviselte. De azért ez nagyon különleges CD-nek hangzik, nem is tudom, van-e ilyen még egy Magyarországon! Alig várom, hogy meghallgassam. A felsorolt dalok eredetiben is a kedvenceim közé tartoznak, de ezzel a hanggal még fantasztikusabb lehet! Meg lehetne hallgatni belőle valami előzetest?
Üdvözlettel: Réka

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még