2021. június 19. | szombat | Gyárfás nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Radics Bélára emlékeztünk
Paul Camilleri miniturné hazánkban
Újra buli a legendás Tabánban
Ha vasárnap, akkor Blues Café
Szombaton ismét Bemrockpart!
Török Ádám egy bivaly erejével...
Magyar sztárfelépőkkel nyit a Tabán!
2008 legérdekesebb koncertjei 1. - Török Ádám januárban ünnepelt
Képgalériák
Török Ádám és a Mini: Messze visz az út - jubileumi koncert a Pecsában
Kapcsolódó Kiadványok
Török Ádám és a Mini: Messze visz az út
Kapcsolatok
Török Ádám és a Mini
Török Ádám
Kapcsolódó események
Messze visz az út - Török Ádám 60
[2008. január 26.
szombat 20:00]

Török Ádámnak még a születésnapja is teltházas

Nagysikerű, teltházas koncerttel ünnepelte a Pecsában Török Ádám és a mini a kettős születésnapot: a Mini 40, Ádám bácsi pedig 60 éves idén.
 

Amellett, hogy a terem tele volt, a két legfontosabb dolog is jelen volt: a barátság és a zene. Mint Ádám bácsi többször is emléítette, ha ez a kettő megvan akkor nagy baj már nem lehet. Ennek jegyében egy kétrészes koncert keretében mutatták be az elmúlt 40 év néhány dalát. Csak azért néhányat mert nem volt több idő, így is - szokásához nem híven a zenekar tartott egy szünetet, hogy Ádám bácsi szavaival éljek: "egy kicsit ki kell menni az oxigénsátorba".

Na nem mintha szükség lett volna a pihire, de legalább addig a nézőközönség is feltöltődött ha nem is oxigénnel, de sörrel. Így visszagondolva nem is volt rossz ötlet a szünet, egy kicsit legalább levegőztünk mi is (már a közönség) merthogy nem lehetett volna bírni végig.

Szóval végig mentek a történelmen, a Mini kezdeteitől, a mai felállásig. Török Ádám, Németh Károly (billentyűs), Köves (Pinyó) Miklós (dobos) és Paróczai (Tacsi) Attila (basszusgitár) – a mai felállás - és vendégei 25 dalt játszottak, igaz, hogy két részletben.

Az eredeti tagok közül láthattuk Závodi Jánost - most kivételesen néha a szemét is :) (gitár) és ott volt Németh (Lojzi) Alajos (basszusgitár), s később csatlakozott hozzájuk Török Péter (gitár – Török Ádám kisebbik fia), Mohai Tamás (gitár), Muck Ferenc (szaxofon) és Horvát Misi (szájherfli). A Minivel együtt ünnepeltek Ádám bácsi barátai is: Paul Camilieri a Svájcban élő angol gitáros-énekes és a svájci Tom Beck.

Népszerű volt a torta

Többek között elhangzott a Gőzhajó, a Vissza a városba, a Bem Rockpart 6, az Asztalhoz leültem, a Kereszteslovag, az Apák és fiúk... És még sorolhatnám, de minek, majd mindenki ismeri a számaikat.

 

A képeink a január 26-án megtartott Pecsa buliról

A közönség végigtombolta a koncertet, jól ki is fáradt, de arra még volt ideje, hogy a születésnapi tortába belekóstoljon, amiből szerintem az együttesnek nem is jutott, hisz Ádám bácsi annak osztott egy-egy szeletet, aki a közelében volt…

Aztán még egy kis autogrammosztogatás, merthogy nem csak koncerttel ünnepeltek, hanem most volt a hivatalos nagyközönség bemutatója Reőthy Cecília “Hív a a tabán – Törörk Ádám és a Mini” című interjúkönyvének, és most lehetett először kapni a Mini eddig még nem kiadott, bár évtizedekkel ezelőtt felvett lemezét “Fruit Pebbles” címmel. A lemez rendhagyó módon bakeliten jelent meg, limitált példányban.

Ne hagyjuk ki persze azt sem, hogy a Mini továbbra is aktív marad, nincs szándékukban nyugdíjba vonulni, melynek legékesebb bizonyítéka az, hogy folyamatosan koncerteznek, valamint a szintén a jeles alkalomra megjelent új CD a “Messze visz az út”.

Még egyszer ennyit fiatalok!

SirOesh

[2008.02.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük: Triász koncert a GastROCKitchen Pubban, Százhalombattán, képekkel
Hangulatos pub...beszámolók még
Otthoni játékok