2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Jackson átverte rajongóit
Mi történt valójában? - Jacko átverte rajongóit?
Jacko ereklyék kerültek kalapács alá
Kapcsolatok
Michael Jackson

Jacko új köntösben rémisztget

Bónuszokkal kiegészítve, technikailag tökéletesítve, leporolva, DVD-vel párosítva februárban Magyarországon is megjelenik a Thriller, amely nemcsak Michael Jackson legsikeresebb albuma volt annak idején.

Az eredeti Thriller egészen pontosan 1982. november utolsó napján került a lemezboltokba. A világon a legtöbb, napjainkig összesen 104 millió példányban elkelt albumot a Rock and Roll Hall of Fame nemrégiben a 200-as album öröklistájának harmadik helyére jelölte.

A jubiláló Thriller az újrakevert 9 eredeti dal mellett 7 bónuszt is tartalmaz, amelyből 6 eddig soha, sehol sem jelent meg. Az új dalok között új remixek szerepelnek többek között a minap négy Grammy-díjat elnyerő Kanye Westtel, a Black Eyed Peas együttesből ismert Fergie-vel és Will.i.ammel, valamint Akonnal. Hallható a lemezen az eredeti Thriller album számára készült, de eddig soha meg nem jelent For All Time, amelyet Michael Jackson készített el az új albumhoz.

A kiadvány egy DVD-t is tartalmaz három régi videoklip digitálisan feljavított új verziójával, valamint a Billie Jean élő előadásával. A Deluxe változat ezen felül exkluzív papírtokos borítóval és 48 oldalas, ritka képeket és a dalszövegeket is tartalmazó könyvecskével együtt kerül forgalomba ezekben a napokban.

Az eredeti Thrillernek, Michael Jackson hatodik nagylemezének producere az a Quincy Jones volt, aki maga is sokszoros Grammy-díjas kitűnő zenész, és számos előadó útját egyengette. A lemez 80 hétig volt az amerikai albumlista első tíz helyének valamelyikén., 37 hétig vezette a listát. Kilenc dala közül hetet másoltak ki kislemezre, valamennyi bekerült a Billboard 100-as lista Top 10 pozíciójába.

Ez az egyetlen album, amely két egymást követő évben (1983-ban és 1984-ben) a legtöbb példányszámban fogyott Amerikában. A Thriller 27-szeres platinalemez, több országban gyémánt- és többszörös platinafokozatot érdemelt ki. A Guinness Rekordok Könyve 1985-ben a világ legsikeresebb albumának kiáltotta ki, - ezt semmilyen másik lemez sem megdönteni azóta sem. Maga az album összesen nyolc Grammy-díjat nyert és 12 jelölést kapott, sőt a dalok közül a Billie Jean és a Beat It is megkapta a kis gramofont, s még a lemez producere, Quincy Jones is díjazott lett.

-mti-

[2008.02.19.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
toromon 2008.02.19. 17:15 • [1]
És Amerikában is így levitték azóta az arany, platina, gyémánt lemezes példányszámokat, mint nálunk? Nemrég hallottam ezeket a számokat egy tévécsatornán. Nem hittem a fülemnek. :D

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még