2024. június 20. | csütörtök | Rafael nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Michael Jackson
 
Legutóbbi kiadványok
Immortal (2011)
Michael (2010)
This is it (2009)
This is it (cd2) (2009)
The Remix Suite (2009)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Michael Jackson: The Stripped Mixes (2009)
Michael Jackson: King of pop (2008)
Michael Jackson: Thriller 25 (2008)
Michael Jackson: Thriller 25 (DVD) (2008)
Michael Jackson: The Girl Is Mine 2008 (maxi) (2008)

Összes kapcsolódó kiadvány

Összes program

Képgalériák
Michael Jackson - This is it (press)
Kapcsolódó cikkek
Michael Jacksonra emlékeznek fivérei a Paloznaki Jazzpikniken
Hat éve nincs köztünk a pop királya, Michael Jackson
3D-ben is kiadják Michael Jackson "ikonikus" videóját
Döbbenet: Valóságshow szereplők lesznek a Jackson család tagjai
Megállt az idő: Továbbra sem tisztázott Neverland sorsa
     
 
Michael Jackson
Születés dátum: 1958. augusztus 29.
Elhalálozás: 2009. július 26.
Web: http://www.michaeljackson.com
 
     

Michael Jackson

Az 1958-ban, az Indiana állambeli Geryben született ikon a zenei élet meghatározó személyisége, mintegy 40 éve van jelen a poppiacon.

Michael Jackson mint a Jackson Five szóló énekese aratta első sikereit testvéreivel, s mindössze tíz évesen állt először a nagy nyilvánosság elé. Ekkor már profi előadóművésznek számított, aki hangjával, táncmozgásával lenyűgözte a közönséget. 1971-ben készült el a Motown kiadónál első szóló albuma, a „Ben”, amellyel szinte egy csapásra berobbant a köztudatba.

Michael számára az igazi sikert az önállósodás hozta meg a 70-es évek végén, amikor a nagy zenészlegenda, Quincy Jones segítségével 1978-ban megjelent az „Off The Wall” című nagylemeze, már az Epic kiadó gondozásában. Ez volt a zenetörténelem első olyan korongja, amelyről 4 dal is bekerült az amerikai top tízbe.

1982. végén jelent meg a minden rekordot megdöntő „Thriller” albuma, amelyet szintén Quincy Jones segítségével készített el, s a „Thriller dalhoz” tartozó klipet nem más rendezte, mint John Landis. Ezzel a koronggal Michael Jackson a világ legsikeresebb előadójává vált. Mára 104 millió példányban kelt el a lemez, s ez az eladási szám csak feljebb kúszott a februári jubileumi „Thriller 25” kiadvány megjelenésével. 1983-ban Michael Jackson lett az első olyan művész, aki ugyanabban az időben uralta az amerikai Billboard rock albumok, rock kislemezek, R&B albumok és R&B kislemezek listáját is. Az 1984-es Grammy gálán egy este 7 díjat nyert, amit se előtte, se utána eddig még senki sem múlt felül.

A következő nagy dobása a „Bad” című albuma volt 1986-ban. A legtöbb „number one” szám erről az albumról került ki. A „Dirty Diana”, „Man in the Mirror”, a „The Way You Make Me Feel”, a „Bad” és az „I Just Can't Stop Loving You” is listavezető volt az USA-ban és Európában is. A „Bad” turné, ami ’87-től ’89-ig tartott, minden idők legsikeresebb koncertturnéja volt.

1991-ben a „Dangerous” című albuma hasonló sikert hozott. A "Black or White" című videoklip ismét robbantott, amely szintén John Landis közreműködésével készült. A "Remember The Time"-ban olyan sztárok szerepeltek, mint Eddie Murphy, Imane és Michael Johnson. Michael másik klipjében, a "Jam"-ben Michael Jordannal, a kosárlabda legnagyobb sztárjával forgatott.

Ezután új albummal 1995-ben jelentkezett. A „History” dupla korong volt, amelyen 15 újrakevert #1 sláger, valamint 15 vadonat új dal volt hallható. A lemez nagy sikernek örvendett az egész világon. A „Scream” című számát hugával, Janettel énekelte fel, a „You Are Not Alone” videójában volt feleségével, Lisa Presley-vel szerepelt és ezen az albumon van Paul McCartney dala, a „Come Together” is.

1997-ben jelent meg a „Blood On The Dance Floor” album, amely minden idők egyik legtöbb példányszámban elkelt remix lemeze. Az ezredfordulón, 2001-ben jelent meg az „Invincible” korong, amely ugyan nem hozta meg a várt sikert Amerikában, ám Európában és a világ más tájain a megszokott módon fogyott.

Mindezek mellett filmeket is forgatott és könyvet jelentetett meg. Többek között 1988-ban jelentette meg önéletrajzi írását, a „Moonwalk”-ot, s ugyan ezen a címen forgatta le nem sokkal később filmjét is, amelyben a zene, a tánc, a valóság és a fantasztikum keveredik zseniális módon. 1997-ben új filmmel jelentkezett: a "Ghosts" című zenés alkotás mindenképpen Michael táncos előadásainak legjobbjai között tartják számon.

Két szerződéssel is bekerült a Guinnes Rekordok Könyvébe: A Guiness Books of World Records szerint minden idők legtöbbet kaszáló reklám embere Michael Jackson, aki a Pepsi Cola-tól 4 reklámért 12 millió dollárt kapott., és minden idők legnagyobb szerződése a szórakoztatóiparban is Michael Jackson nevéhez kötődik. Az egyezséget a 90-es évek elején kötötte meg a Sonyval, s értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt.

Invincible

Az új évezred több szempontból is rosszul kezdődik Michael Jackson számára. Le kell mondania a Milleniumra tervezett 2 koncertjét, mivel a hatóságok nem engedték felszállni repülőgépét. A sajtó továbbra is rengeteget foglalkozik vele, sajnos továbbra is meglehetősen negatív hangnemben.
2001-ben megjelent új nagylemeze, az "Invincible" nem éri el a várt sikereket, mivel Jackson kiadója, a "Sony Music Entertainment" szabotálja az album promóciáját. Ez késöbb ellenakcióra serkenti a Pop Királyát, aki 2002. júliusában rasszistának nevezi a cég vezetőjét.

Miután rendeződni látszik kapcsolata a Sonyval, magánéletében keletkeznek problémák. 2002 végén pert indítanak ellene a két elmaradt koncert miatt, amiben 5.4 millió dollár megfizetésére kötelezik, majd azzal vádolják meg, hogy egy berlini hotel ablakából majdnem kiejtette harmadik gyermekét, Prince Michael II-t. Holott valójában a sztár biztosan fogta a gyereket karjaiban.

2003. a fordulat éve. Februárban bemutatják a "Living With Michael Jackson" című dokumentumfilmet, amelynek hatására újabb botrány kerekedik Jackson körül, a sajtó felmelegíti a 93-as esetet.
Ezzel egy időben a sztár komoly változásokra szánja el magát, lecseréli embereit, új szóvívőt alkalmaz, aki folyamatosan megcáfolja a pletykákat. Elkészül a "Take 2: The Footage You Were Never Meant To See" című dokumentumfilm, amely visszavágó a "Living With Michael Jackson"-ra a Jackson csapat részéről. Késöbb bemutatják a "Michael Jackson's Private Home Movies"-t, amelynek szintén nem titkolt célja a Pop Királyáról kialakult kép javítása.

Az év elején felhalmozódó perekből nyárra csak kettő marad, valamint Jackson ügyesen megússza, hogy le kelljen bontania pár épületet otthonában. A sztár lemezeladásai megugranak, júniusban haza látogat, júliusban partyt szerveznek Joe-nak otthonában, augusztusban, pedig együtt ünnepli születésnapját a rajongókkal. Szeptemberben jótékonysági partyt tart Neverlanden, ahol többek között Mike Tyson és Ashanti is megjelenik. Emberei megegyeznek a Sonyval, aminek következményeként Jackson két válogatás album kiadása után elhagyja a kiadót.

Amikor már minden kezdett jobbra fordulni, 2003. november 18-án újabb vádaskodásokat indítanak ellene egy akkor 12 éves fiú állitólagos szexuális zaklatása miatt. Jacksont bilincsbe verve szállítják be a sheriff irodájába, ahonnan 3 millió dolláros óvadékkal szabadulva várja a 2005. január 31-én kezdődő perét. Az addig eltelt időben a sajtó teljesen tönkretette a sztárt, hazugságokat állítva róla. Amikor azonban elkezdődött a per, és megjelentek az első tények, az ügy megitélése teljes fordulatot vett, majd minden vádpontban felmentették Michaelt.

Új élet...
2005. június 13-án minden vádpontban felmentik Michael Jacksont az ellene indított gyermekmolesztálási perben. A sztár szabad emberként, de teljesen megtörve hagyja el a bíróság épületét családja, ügyvédei és testőrei kíséretében. Innen azonnal otthonába hajtat, ahol orvosi kezelésnek vetik alá. Néhány nappal késöbb gyerekeivel elhagyja az Egyesült Államokat.

Először Bahrainbe utazik, ahol közel 1 évet tölt el leginkább pihenéssel és szórakozással. Ez idő alatt ellátogatott Dubaiba és Omanba is, ahol hivatalosan nem megerősített információk szerint különböző befektetéseket tervez. Ügyvédei mindeközben megegyeznek hitelezőivel az évek alatt felhalmozott kölcsönei törlesztéséről, stabilizálják anyagi helyzetét. Megkezdődik a többi ellene indított per felgöngyölítése is, valamint megegyezés születik Jackson és a Sony között. Az időközben általános menedzserré vált Raymone Bain új céget alapít, amely a Pop Király ügyeit hivatott kezelni.

Első alkalommal 2005. októberében Londonban mutatkozik a nyílvánosság előtt, ahol új jótékonysági dalához vett fel részeket. Késöbb Németországba utazik, 2006. júniusában pedig díjat vesz át az MTV-től Japánban. Majd közleményben tudatja, hogy új kiadót alapított "2SeasRecords" néven és 2007-ben új szóló albummal jelentkezik. A tavalyi év végén mindenkit meglepve visszatér Amerikába, ahol először részt vesz mestere, James Brown temetésén, majd Las Vegasba utazik, hogy előkészítse új showját.

Michael lemezeladásai megnőttek, készül az új album és fellépés, dalait újra játszák a rádiók és TV-k, javul a sajtója. Michael Jackson kapott egy új esélyt egy jobb életre...

Michael Jackson nem csak mint szórakoztató, hanem mint üzletember és emberbarát is ismert az egész világon. Egy nemrég készült összesítés szerint kb. 50 millió dollárt ajánlott fel eddigi karrierje során jótékony célokra. Michael minden idők egyik legtöbbet díjazott művésze is, munkásságát nem csak a zeneszeretők, hanem a szakma is elismerte. A zenei elismerések mellett előszeretettel tüntették ki humanitáriánus munkájáért is, és az Egyesült Államok éppen aktuális elnökeinél is gyakori vendég volt.

-forrás: Sony BMG-

[2009.06.25.]

Kiadványok
stúdió
Michael Jackson: Got to Be There (1972)Michael Jackson: Ben  (1972)Michael Jackson: Music & Me (1973)Michael Jackson: Forever, Michael (1975)Michael Jackson: Off the Wall (1979)Michael Jackson: Thriller (1982)Michael Jackson: Bad (1987)Michael Jackson: Dangerous (1991)Michael Jackson: HIStory: Past, Present and Future (cd2) (1995)Michael Jackson: Invincible (2001)Michael Jackson: The Girl Is Mine 2008 (maxi) (2008)Michael Jackson: The Remix Suite (2009)Michael Jackson: Michael (2010)Michael Jackson: Immortal (2011)
válogatás
Michael Jackson: HIStory: Past, Present and Future (cd1) (1995)Michael Jackson: Thriller 25 (2008)Michael Jackson: King of pop (2008)Michael Jackson: The Stripped Mixes (2009)Michael Jackson: This is it (cd2) (2009)Michael Jackson: This is it (2009)
video
Michael Jackson: Thriller 25 (DVD) (2008)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
Ma készen áll, 60 online egységben szolgáltatás [2024.06.15.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
A Madách Színház 2014-ben...

Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Hazai és nemzetközi...

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Nagyot szólt a Dinamit 45 éve! - képriport
Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
beszámolók még