2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Homonnay Zsolt
Adagio
Balczó Péter
Nagy Sándor
Budapesti Operettszínház
Musical
Kapcsolódó események
Adagio
[2008. május 9.
péntek 20:00]
Palya Bea Klub
[2008. november 6.
csütörtök 20:00]

Homonnay Zsolt: "Nálunk egy nagyon érdekes helyzet áll fenn"

Zenerégész sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb zenei eseményeit. Tekintsük meg, mi történt február 28-án!

Homonnay Zsolt számára a február végi időszak minden évben az ünnepek jegyében telik. Kisfia, Zsombor születésnapját ugyanis február 28-án rögtön az övé követi, majd nem sokkal ezután már feleségét, Lillát köszönti az egész rokonság. Mivel az énekesként is népszerű musicalszínész rendkívül családcentrikus, ilyenkor mindig szakít időt egy kis kikapcsolódásra.

„A születésnap számomra családi ünnep” – mondta Homonnay Zsolt. „Ráadásul nálunk egy nagyon érdekes helyzet áll fenn az ünnepek torlódása miatt, hiszen Zsombor és Lilla is ekkortájt született, a feleségemnek pedig a névnapja is közel van február 28-hoz” – magyarázta. „Ilyenkor együtt van az egész család, és általában elutazunk valahova pár napra közösen. Idén először 10 hónapos kisfiam, Bulcsú is velünk ünnepel” – mosolyogott. „Bár a próbák miatt ezúttal kicsit későbbre halasztjuk a hosszúhétvégét, márciusban mindenképp szakítunk rá időt.”

Főszerepet játszik az új musicelben

Homonnay Zsolt mostanában valóban nagyon elfoglalt. Színészként több darabban is főszerepet játszik az Operettszínház falai közt, s emellett gőzerővel készül az Abigél című új musical ősbemutatójára, amit március 27-én láthat először a nagyérdemű a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.

„Örülök, hogy az Operettszínház nem egy máshol már kipróbált és sikeresnek bizonyult darabot vesz elő, hanem magyar tehetségekkel próbál új értéket teremteni” – mondta a színész. „Annyi tehetséges zeneszerző és művész van hazánkban, ne hagyjuk elveszni a saját értékeinket. Miért is ne tudnának ők is világszínvonalú műveket alkotni? Az Abigél című musical ismét egy lehetőség, amivel újat tudunk létrehozni. A vendégművészek pedig külön emelik a darab színvonalát. Nagyon nagy várakozással nézünk elébe.”

Hommonay Zsolt Kalmár tanár úr karakterét formálja meg az új musicalben. Az Abigél mellett persze számos más darabban is színpadra lép – többek közt A Szépség és a szörnyeteg, a Rudolf, illetve a Rómeó és Júlia című musicalekben, továbbá a Csókos asszony és a Párizsi élet című operettekben találkozhat vele a közönség.

„A színészileg is hálás szerepeket kedvelem, amelyek ezen túl komoly jellemet és sorsot mutatnak be. Épp ezért áll hozzám közel Dorozsmay Pista és a Szörnyeteg karaktere.”

A nagyszabású koncertműsor sikert aratott


A színházi teendők mellett az utóbbi két hónapban Homonnay Zsoltnak énekesként is rengeteg elfoglaltsága akadt. Miután megjelent az Adagio Érintés című új albuma – ami rövid idő alatt máris aranylemez lett – a trió másik két tagjával, Nagy Sándorral és Balczó Péterrel hozzáláttak egy nagyszabású koncertműsor elkészítéséhez. A rengeteg munka meghozta az eredményt – a látványos show-elemekkel, illetve vendégművészekkel (Zséda és Polyák Lilla) és táncosokkal kiegészült produkció Szombathelyen hatalmas sikert aratott.

„Az Adagio életében bekövetkezett változást három éves munka előzte meg” – mondta az énekes. „A mostani menedzsmentnek köszönhetően végre megvalósíthatjuk azokat az álmainkat, amikért tulajdonképpen ezt az egészet elkezdtük. Saját koncerteket szervezünk, élő zenekarral, gyönyörű ruhákkal és jelmezekkel és olyan színvonalas műsorral, ami a világ bármely pontján vállalható. A számtalan látványelem ellenére persze első sorban a zenéről szól mindez. Azt gondolom, az élő zene varázsát semmivel nem lehet pótolni. A mai körülmények között meglehetősen nehéz összehozni egy szimfonikus zenekart, ezért nagyon örülök, hogy nekünk sikerült, ráadásul nem csak egyszeri alkalomra.”

Folytatódik az élőzenekaros fellépések sora

Az Adagio monumentális show-ja valóban nemcsak egyszeri alkalomra szólt. A fiúk utaztatni szeretnék az új műsort, amit az első fellépés után valóban nagy érdeklődés övez.

„Országos turnét tervezünk, szeretnénk minél több helyen színpadra állni, színházakban és koncerttermekben is” – mondta Homonnay Zsolt. „A szombathelyi fellépés bebizonyította mekkora az igény az élő koncertekre és nem szabad hagyni, hogy ezek az igények elsorvadjanak. Meg kell becsülni a közönséget.”

Az Adagio valóban nagy változáson ment keresztül - új műsorukkal mércét állítva tették le voksukat az élő zenekaros koncertek mellett. A népszerű trió legújabb lemezére épülő show-ját március 8-án Győrben láthatja a közönség, ezt követően május 9-én a Budapest Sportarénában kerül sor nagyzenekaros fellépésre.

- Pogonyi Nóra -


Február 28. -  Elemér, Antónia, Antonietta, Ilmár, Neszta, Osszián napja.


Események:

1984. Michael Jackson 8 Grammyt kapott

Született:

1632.
Jean-Baptiste Lully (Giovanni Battista di Lulli) olasz-francia zeneszerző
1886. Rácz Aladár Kossuth-díjas cimbalomművész, kiváló művész
1934. Geszty Szilvia operaénekesnő
1948. Bernadette Peters amerikai színésznő, énekes, valamint Mike Figgis angol filmrendező, forgatókönyvíró, zeneszerző, operatőr
1957. Philip Gould angol dobos, az 1981-ben alakult Level 42 együttes tagja
1957. Ian Stanley angol billentyűs, az 1967-ben alakult Tears For Fears együttes tagja
1967. Cindy Wilson amerikai énekesnő, az 1976-ban alakult B-52’s együttes tagja
1971. Homonnay Zsolt színész, énekes
1983. Király Linda énekesnő

Elhunyt:

1996.
Németh Marika primadonna

[2008.02.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még