2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Így születnek a slágerek 7: MAC vagy PC?
Így születnek a slágerek 8.: MAC vagy PC? 2.
Így születnek a slágerek 10.: MAC vagy PC? 3.
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

Így születnek a slágerek 9. - Még mindig van különbség

Így születnek a slágerek elnevezésű rovatunkban újabb titkokra derül fény, ugyanis folytatjuk a MAC és PC közötti különbségek boncolgatását Farkas Ádámmal.

…és akkor most melyiket is válasszam???

Továbbra sem könnyű kérdés. Nekem - aki napi szinten használja mind a 2 platformot - sincsen egyértelműen kialakult véleményem. Forgalmazóként nekem inkább a Mac felé húzna a szívem, és a tapasztalatok alapján mondhatom, hogy egy Mac-kel kevesebb gond van egy okosan felépített rendszerben. Az operációs rendszerek szintjén mindenképpen jobbnak találom a Macet.

Vannak forradalmi, és olyan újításai is a legújabb Leopard operációs rendszernek, amelyekre csak annyit mondhatunk: „...ezt eddig miért nem találta ki senki?” Gondolok itt a Time Machine-ra, a Time Capsule-re, a Multi-Tuch „tapipadra”, és még sorolhatnám. Persze itt is van 1-2 csilli-villi találmány - aminek tulajdonképpen semmi értelme sincsen -, csupán azt szolgálják, hogy a vevő könnyebben bekapja a „horgot”. Mondjuk ez elmondható az egész Vista mizériáról is.

De mi van akkor, ha elromlik az „elromolhatatlan”?

Természetesen sem az Apple, sem bármelyik PC Brand nem biztosítja a teljesen meghibásodás-mentességet, ezért érdemes ezt is górcső alá vetni.

Míg a PC-k esetében általában külön-külön kell a szoftvert és a hardvert vizsgálni, addig a Mac esetében ez egyszerűbb feladat. A minden géphez járó Restore-lemezek tartalmaznak tesztprogramot is, mellyel akár - egy kis telefonos segítséggel – egy „nagyi” is képes kizárni egy esetleges hardveres hibát. A szoftveres problémákat meg az esetek 80%-ában megoldja egy Software Restore. Amely lényegesen egyszerűbb, mint a PC esetében a „format c:”. A Macet a magyarországi szolgáltatás miatt rengeteg (jogos és jogalapot nélkülöző) bírálat éri.

A leggyakrabban a javítások elnyúlása szokott a panasz lenni, de ennek hátterében általában az alkatrész elnyúló szállítása (+2hét) áll. Bennfentesként magam is nagyon örülök annak, hogy a magyarországi Apple képviselet már dolgozik ennek a problémának a megoldásán. Ígéretek szerint a közeli jövőben maximum 7-10 napra szorítják az alkatrészek beszerzési idejét. Ami még mindig soknak tűnhet, de ha figyelembe vesszük, hogy például egy Asus vagy más gyakori PC-gyártó esetében hetekig dekkol a szervizben a gép, amíg egyáltalán megállapítják a hibát....

Mindemellett tavaly óta lehetőség van a Macekre az alap 1 éven túl további 2 év garancia megvásárlására. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az Apple már most is biztosítja az esetleges szériahibáknál a visszahívásokat – az autógyártókhoz hasonlóan – akkor azt mondhatom, összességében kimondottan megéri Apple gépet venni.

Mindenki láthatja, hogy egy kis nyitottsággal, és előítéletek nélkül egy „szép, új világgal” ismerkedhetünk meg. Aztán mindenki döntsön saját belátása szerint.

A következő héten zenei szempontból próbáljuk levonni a konklúziót. Számba vesszük, milyen hardveres és szoftveres különbségek vannak, árakat hasonlítunk össze. Megpróbáljuk megkönnyíteni a mérlegelést az ideális "zenegép" kiválasztásához.

Így születnek a slágerek - korábbi részek

Hamarosan folytatjuk a tényfeltárást, ne feledjétek: a Zene.hu hozzáértők segítségével rántja le a leplet a „titkokról”.

 Farkas Ádám –

[2008.03.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még