2024. április 30. | kedd | Katalin, Kitti nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Így születnek a slágerek 1.: szakmai titkok hétről-hétre
Így születnek a slágerek 2.: Dalszerzés, szövegírás
Így születnek a slágerek 3.: Feléneklés, vokálok
Így születnek a slágerek 4.: Hangszerelés
Így születnek a slágerek 5.: utómunkálatok, keverés
Így születnek a slágerek 6.: befejezzük a dalt!
Így születnek a slágerek 8.: MAC vagy PC? 2.
Így születnek a slágerek 10.: MAC vagy PC? 3.
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

Így születnek a slágerek 7: MAC vagy PC?

A sláger születésének fázisairól beszélve láthattuk, hogy szinte minden téren központi vagy kevésbé fontos szerepet játszott a számítógép. Ahogy a számítástechnika fejlődik, folyamatosan csökken a szerepe a digitális, és analóg berendezéseknek, hangszereknek.

Persze egy darab komputer soha nem fog úgy szólni, mint egy méregdrága analóg rendszer, de a digitális keverőpultok, effektek, és hangszerek napról napra "nagyobb veszélyben" vannak. A szakemberek között soha véget nem érő vita, hogy ha számítógép, akkor MAC vagy PC. Mivel mindkettő előnyeivel és hátrányaival tisztában vagyunk, mindkettőt használjuk is, próbálunk pártatlanok lenni. Az a legigazságosabb, ha bemutatjuk mindkét oldalt általánosságban, majd zenei oldalról, egy kicsit részletesebben belemegyünk a dolgokba. MAC oldalról Farkas Ádámot kértük meg az Almajam képviseletében, hogy kalauzoljon el minket az Apple világába:

Bár a nagy világban óriási népszerűségnek örvendenek zenész és halandó körökben is a Apple termékei. Elsősorban a hordozható médialejátszója – az iPod – körüli őrület játszik ebben nagy szerepet. Azonban profi zenészek már nagyon régóta tudják, hogy az Macek nem csak “kütyü” szinten kapcsolódik a zenéhez.

Hogy miért is merül fel valakiben az Apple mint alternatíva? Azt hiszem nagyon sokunknak okozott a PC-je frusztráló órákat, éjszakákat. Kezdve a vírusvadászattól a részegységek, driverek inkompatibilitásáig. Ilyenkor érdemes az embernek gondolatban 2-3 lépést hátralépni, mélyeket lélegezni, majd kifordulni a PC-Windows bűvköréből.

Minden igényt kielégít

Ekkor jöhet a képbe az Apple a maga nyílt forráskódon alapuló operációs rendszerével (MAC OS), az ergonómiára maximálisan odafigyelő hardvertervezésével, innovatív szoftverfejlesztésekkel, ipari szabványként elfogadott szabadalmaival, és egyáltalán a kreatívitást sugárzó világával. Már az sem megszokott, ahogy az Apple a gépeit a kezünkbe kaparinthatjuk. Minden géphez alapvetően kapunk egy teljes értékű operációs rendszert, továbbá a felhasználói programok olyan csomagját, amely egy otthoni felhasználónak szinte minden ígényét kielégíti. (iroda, zene, video, fotó, internet, levelezés, stb.)

Nem mondom, hogy ez a “világ” mindenekfeletti, vagy hibátlan, de ha nem az a legfőbb vágyunk, hogy a gépünk előtt töltött időnk jelentős részét update-k, hibajavítások letöltögetésével, vagy vírusoktól rettegve töltsük, akkor érdemes elgondolkodni Macre váltani. Van erre az Applenek egy nagyon jó szlogenje: It just works.

Ha ehhez hozzáteszem, hogy a mai világban az interneten forgó vírusok 99,9%-a hatástalan a Mac gépekre, akkor ezzel remélem felkelthetem a kedves olvasó érdeklődését.

Így születnek a slágerek - korábbi részek

Hamarosan folytatjuk a tényfeltárást, ne feledjétek: a Zene.hu hozzáértők segítségével rántja le a leplet a „titkokról”.

- Zsenya & Krisztián -

[2008.09.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még