2024. április 30. | kedd | Katalin, Kitti nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Így születnek a slágerek 1.: szakmai titkok hétről-hétre
Így születnek a slágerek 2.: Dalszerzés, szövegírás
Így születnek a slágerek 3.: Feléneklés, vokálok
Így születnek a slágerek 4.: Hangszerelés
Így születnek a slágerek 5.: utómunkálatok, keverés
Így születnek a slágerek 6.: befejezzük a dalt!
Így születnek a slágerek 7: MAC vagy PC?
Így születnek a slágerek 9. - Még mindig van különbség
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

Így születnek a slágerek 8.: MAC vagy PC? 2.

A múlt héten bemutattuk mitől jó egy MAC. Most foglalkozzunk egy kicsit a PC-kel. Előnyeit és hátrányait továbbra is Farkas Ádám (Almajam kft.) mutatja be nekünk:

Egy kezdő zenész – már csak a nagy számok törvénye alapján is – valószínüleg egy PC-vel fog először kapcsolatba kerülni, vagy mégvalószínübb hogy ezeket a sorokat is egy ilyen gépen olvassa. Ha valaki frissen kezd bele a zenei karrierjébe – legyen az zeneszerző, énekes, vagy akár DJ – akár az otthon internetezésre, levelezésre használt gépéből is faraghat “zeneszerszámot”. Ez igazság szerint már csak program kérdése - amiből meg a PC platformra akad bőven, csak tudjunk választani.

Talán ez a PC egyik fő erénye, hogy borzasztóan sokszínű, és ez egyben hátránya is, mert bár ideális fejlesztési környezet rengeteg eszközhöz, szoftverhez, de az optimalizációban vannak komoly lemaradásai. Gondoljunk csak bele! Ha megveszünk egy programot, hangkártyát, vezérlőt, stb., elvárhatjuk hogy az működjön a gépünkön. Ez a Macnél sokkal egyszerűbb, mert míg ott adott “vason” kell hogy tegye a dolgát, addig a PC esetében az az elvárás, hogy az összeépített “dzsunga” hardverrel ugyan olyan jól tudjunk zenélni, mint mondjuk egy Dell vagy HP munkaállomáson.

Divattá vált a Windows szídása

Manapság divattá vált a Windows szídása, de ha ezeket a körülményeket is figyelembe vesszük, akkor azért nem olyan rossz ez a lesajnált Windowstól. Kétségtelen, hogy a legújabb Vista nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de azért az elmondható, hogy egy észszerűen felépített, és karbantartott XP is elég stabil alap lehet a kezdeti lépésekhez. Persze ennek az is a feltétele, hogy vagy Brand, vagy minőségi alkatrészekből összerakott megbízható PC-t vegyünk alapul.

Az sem elhanyagolható tulajdonsága a PC platformnak, hogyha bármilyen problémával kerülünk is szembe, sokkal künnyebb olyan embert találni, aki ért hozzá, és segíteni is tud, mint mondjuk a MAC esetében. (Bár ott ritkában van probléma! :) )

Általában az Apple-nek fel szokták róni, hogy sokkal drágább, mint egy azonos teljesítményű PC, de már ez a különbség is csökkenni látszik.
Leegyszerűsítve, az Apple is – a szoftverfejlesztésektől, és az operációs rendszertől eltekintve – úgy tekinthető, mint egy brand PC gyártó. A legtöbb alkatrész már PC kompatibilis (HD, RAM, Monitor, stb.). Így tudott a Kaliforniai cég faragni a gépek áraiból. Az alaplap az ami igazán nagy különbségként értékelhető, mert arra az Apple mindíg is vigyázni fog, hogy saját tervezésű maradjon. Ezzel együtt az is elmondható, hogy egy felső kategóriás brand PC is megüti, vagy akár meg is haladja egy Mac árát.

Így születnek a slágerek - korábbi részek

Hamarosan folytatjuk a tényfeltárást, ne feledjétek: a Zene.hu hozzáértők segítségével rántja le a leplet a „titkokról”.

- Zsenya & Krisztián -

[2008.02.17.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
nagyM 2008.02.19. 19:24 • [1]
Egyértelműen Mac, de aki még csak most kezd bele (vagyis még életében nem foglalkozott zenéléssel számítógépen), annak meg jó a windows is. Próbálgatni, meg tanulni tökéletes. Aztán ha úgy látja érdemes beinvesztálni egy Mac-be, akkor tegye azt.

Ha live-ra kell, akkor viszont egyértelműen MAC. Egy MacBook már nem annyira elérhetetlen (sőt, néhol már-már a pc-s laptopok alá megy árban): ott kell a biztonság és egy 13"-es MacBook már jó szolgálatot tud tenni: nem véletlenül használják ezeket a szép fehér gépeket annyiszor a színpadon.

think different

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még