2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó cikkek
Verybestof a Led Zeppelintől - 2 CD-n
Egy este a Led Zeppelinnel és a Deep Purple-vel
Különleges versenyt nyert meg a Led Zeppelin énekese
Kapcsolatok
Led Zeppelin
Legnépszerűbb csengőhangok
Jimmy Page

Világturnéra indul a Led Zeppelin?

A Led Zeppelin gitárosa, Jimmy Page kijelentette: kész arra, hogy a múlt hónapban összeállt együttessel világkörüli turnéra induljon. A gitáros Tokióban nyilatkozott erről a hét elején.

Hangsúlyozta: a Led Zeppelin akkora energiát fektetett a december 10-i londoni koncertjébe, olyan intenzív próbákkal készült a fellépésére a 02 Arénában, ami egy világturnéhoz is elegendő.

A most 64 esztendős Page az idén 60 esztendős Robert Plant énekessel, John Paul Jones 62 éves basszusgitárossal és billentyűssel, valamint Jason Bonham dobossal, az 1980-ban elhunyt egykori zenésztárs fiával teltházas jótékonysági koncertet adott a brit fővárosban.

Jimmy Page az együttes közelmúltban megjelent Mothership című albumának útját egyengeti Japánban. A gitáros szerint a kétórás decemberi koncert egyszerűen brilliáns volt, s azt bizonyította, hogy az 1968-ban a legendás Yardbirds romjain alakult Led Zeppelin ma is képes a legjobb koncertteljesítményre.

Magasra helyezték a mércét

Mint fogalmazott, az együttes a zeneileg teljesen készen áll a közös koncertekre, már csak az a nagy kérdés, hogy mikor is lenne egy ilyen turné. Utalt arra, hogy Robert Plantnak másfajta elfoglaltsága van, amellyel egészen szeptemberig leköti magát. Page megjegyezte: a Led Zeppelin újraegyesülése előtt nagyon magasra helyezte a mércét, heteken át próbált. Minden rendben is ment egészen addig, amíg három helyen el nem törte az ujját.

Végül megcsináltuk: nagyszerű volt. Meg akartuk mutatni azoknak az embereknek, akik az együttes 1980-as feloszlásakor még nem is éltek, hogy mire is voltunk képesek - jelentette ki.

Robert Plant egyébként Allison Krauss country- és bluegrassénekesnővel együtt áprilisban kezdi világkörüli koncertprogramját az Egyesült Államok déli részén. Kettejük októberben megjelent közös lemeze, a Raising Sand máris igen nagy siker, megjárta a Billboard listájának 2. helyét is.

Plant és Krauss májusban Európában is fellép, 11 koncertet adnak kettesben az öreg kontinensen, majd júniusban és júliusban ismét Észak-Amerikában folytatják, de az újabb bulik időpontját még nem jelentették be.

– MTI-Panoráma –

[2008.02.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még