Az ízek hangja a Jazzy-n
Hárs Gábor a szép szavak és a jó ételek rabja. Így eshetett meg vele, hogy egy rádióban vezet főzőműsort.
-
6-7 éves kisfiúként már folyton a konyhában sertepertéltem, és nagyszájúan belekóstoltam mindenbe. Ekkor látták édesanyámék, hogy ha nagyobb leszek, nem fog gondot okozni egy lecsó - kezdte történetét Gábor.
Gundelből az atlétákba Nem akart gimnáziumba menni, inkább az ország legjobb vendéglátó szakközepét választotta. Saját bevallása szerint bár kitanulta a kuktamesterséget, egy dolgot még jobban megszeretett, az pedig az evés.
Ezután mindenki azt gondolná, hogy egy négycsillagos étterem séfje lett hősünk, de sajnos az élet máshogy osztotta a lapot, és egy sportruházati boltba keverte, ahol már lassan tíz éve tevékenykedik.
Közben azért elvégezte a kommunikációs egyetemet, és nem felejtette el a finomságokat sem, de mindez csak hobbi maradt. Aztán meg elmúlt 30…
A siker receptje: szólj be Suri Imrének Megesett ugyanis, hogy a legutóbbi Sziget Fesztiválon viccesen megpedzette a rádió igazgatójának, hogy nem keresnek-e éppen műsorvezetőt. Ő sajnálattal közölte, hogy de igen, csak az a baj, hogy főzőműsorhoz.
-
Magabiztosan elvigyorodtam, és azt mondtam, de hát ember, én szakács vagyok! Persze kitört a nevetés, hiszen már mindannyian jó kedvűek voltunk, de az ötlet megfogant és néhány héttel később útjára indult a Jazztaurant – így Gábor a kezdetekről.
Ma már megy minden, mint a karikacsapás: Finom ételek, különleges italok, gyors otthoni fogások, vasárnap este tíz órától a Fidel Gastro becenévre hallgató virtuális vendéglátóstól.
- Fábián Tamás -
[2008.05.26.]