Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. június 28. | szerda | Levente, Irén nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Polarisol
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolatok
Adamis Anna
Bródy János
Chris Rea
Leonard Cohen
Mark Knopfler
Presser Gábor
Sting
Sztevanovity Zorán

Zorán nem izgul a premier előtt

A két felvonásos, Vándorfi László által rendezett darab hivatalos bemutatója július 12-én 21 órakor lesz Balatonfüreden.

Egy kocsmában vagyunk, amelynek asztalaihoz pultjához, poharaihoz dermedtek a figurák. Zene  szól. Egy Vándor érkezik hátán gitárral. Megérinti az elhagyott hangszereket, megszólaltatja azokat, a hangokból pedig egy nyitány kerekedik.

A Boldog Idő musical egy korosztály történetét mutatja be Zorán legszebb dalain keresztül.

Vándorfi László rendező elmondta, hogy egy színpadi játékot lehet belőle csinálni, felhasználva a szövegek képiségét, felhasználva a zenék rendkívüli érzéki voltát, aminek zömét Presser Gábor írta.

A Vándor arca, hangfekvése közelít Zoránéhoz, de azt Vándorfi László és Zorán külön is hangsúlyozta, hogy a Boldog időnek nem az énekes-zeneszerző a főszereplője. Mégis szoros a kapcsolata a sztorival, mert korosztályának, az együtt átélt korszaknak a történetét beszéli el dalokban az ötvenes évektől napjainkig.

Nem Zorán a főszereplő

Sztevanovity Dusán a tájékoztatón elmondta: a rendező két órába sűrítette harminc év történetét. A musicalben nemcsak Zorán, Presser Gábor, Bródy János, Adamis Anna, hanem Leonard Cohen, Boris Filan, Mark Knopfler, Sting, Chris Rea, szerzeményei is elhangzanak.

Zorán hozzáfűzte: Nem jutott eszükbe, hogy Dusánnal írt dalaikból musical szerkeszthető, de azt máskor is örömmel tapasztalták, hogyha valamilyen műsorban, rádiójátékban úgy fűzték egybe a számokat, hogy azok egyfajta összefüggést mutattak, elkezdtek együtt erősebben hatni.
- Az ötletet én is, a szerzők is örömmel fogadták. Egyrészt, mert bízunk Vándorfi Lászlóban, hiszen korábban már dolgoztunk együtt, ismerjük a gondolkodásmódját, a művészi igényességet; nem mindegy, kinek a kezébe kerülnek a dalaink. Az ő személye eleve garancia volt, ebből a szempontból nem is izgulok, hogy milyen lesz az előadás, legfeljebb csak azért, mennyire váratlanul ér majd az a hatás, amit a színpadon rám gyakorol.

A két felvonásos darab legkarakteresebb figurája a Bohóc, aki állandó ellenpont a színpadon. A darabot július 12-én szombaton mutatják be először a nagyközönségnek, Balatonfüreden.

- Bíró -

[2008.07.12.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Énekes keres zenekart zenész [2017.06.25.]
Háromtagú Esküvői Zenekar megrendelhető zenekar [2017.06.24.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Hová tettem a gördeszkám? - A Sum 41 tarolt a Budapest Parkban
Június 14-én fantasztikus...

Ünneplő vámpíroktól hemzsegett a színház - képekben
Éjszakai vámpírtalálkozó, rengeteg...

Bruno Mars 24 karátos varázslata a Budapest Arénában
A Depeche Mode is elérzékenyült a magyarok meglepetésén - képek
beszámolók még