2021. június 13. | vasárnap | Antal, Anett nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Leonard Cohen
 
Legutóbbi kiadványok
Old Ideas (2012)
Songs From The Road (2010)
Greatest Hits (2009)
Live in London (2009)
Live in London - CD2 (2009)

Összes kiadvány

Kapcsolódó kiadványok
Leonard Cohen: I'm your man (1988)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Csoda! A világsztár "lájkolja" Baricz Gergőt 
Íme a 40 legjobban fogyó CD Magyarországon 2012 februárjának közepén 
Old Ideas címmel jelenik meg Leonard Cohen új lemeze
Az összes Leonard Cohen album egyben
Hallelujah! Új életrajzi könyv jelent meg Leonard Cohenről
     
 
Leonard Cohen
Születés dátum: 1934. szeptember 21.
Web: http://www.leonardcohen.com
 
     

Leonard Cohen

 

Leonard Cohen dalszerző, zenész, költő, író és olyan művész, akinek 6 évtizedre visszanyúló eredeti munkái milliókra vannak hatással. Az ő spirituális, személyközi, romantikus és politikai témái számtalan kortárs előadót és írót inspirálnak. Világszerte több mint 20 millió albumot adott el, és megjelentetett 12 könyvet, melyek közül a legutóbbi 2006-ban jelent meg Book of Longing címmel. A könyvben versek, prózák és rajzok találhatók meg, és a kiadvány Kanadában az első helyen végzett a Top 10-es keményfedeles regények listáján.

Cohen hatása a zenészekre és művészekre világszerte felbecsülhetetlen. Amikor Cohen tagja lett a Rock & Roll Hall Of Fame-nek 2008 márciusában, a nagyra becsült Lou Reed azt nyilatkozta, hogy Cohen egyike "a legnagyobb és legbefolyásosabb művészeknek." Cohen dalait előadók százai dolgozták már fel, köztük olyan világhírű zenészek, mint Jeff Buckley, Bob Dylan, Nina Simone, Johnny Cash, Lou Reed, Tori Amos, Nick Cave, Joan Baez, Harry Belafonte, Rufus Wainwright vagy a Civil Wars. Cohen tiszteletére számtalan kiadvány jelent meg Franciaországban, Norvégiában, Kanadában, Spanyolországban, Svédországban, Csehországban, Dél-Afrikában és az Amerikai Egyesült Államokban is.

2008-ban Cohen "Hallelujah" című dala lett Európa történetének leggyorsabban értékesített digitális slágere, amikor a dal 3 különféle verziója is megjelent egy időben a brit listákon. Az egyik maga Cohen előadásában csendült fel, míg a másik verziót Jeff Buckley, a harmadikat pedig a brit X Factor nyertese, Alexandra Burke adta elő. Ráadásul Leonard dalait rendszeresen felhasználják mozifilmekben, különösen az érzelmes részek kíséretéhez. Eddig többek között olyan filmekben/sorozatokban csendültek fel dalai, mint a Watchmen, A passió, a Született gyilkosok, a Pokoli hétvége, az Adj rá kakaót!, A titkárnő, Az elnök emberei vagy A narancsvidék.

 

Leonard Cohen átvehette a Grammy életműdíját 2010-ben, bekerült a Rock & Roll Hall Of Fame-be 2008-ban, a Canadian Music Hall Of Fame-be 2006-ban, a Canadian Songwriters Hall Of Fame-be szintén 2006-ban, és a Songwriters Hall Of Fame-be 2010-ben. 2011-ben átvehette a rangos Principe de Asturias díjat csakúgy, mint a Glenn Gould Awardot Kanadában, mely díjjal azokat a személyeket tüntetik ki, akik életre szóló munkájukkal hozzájárultak az emberiség fejlődéséhez a művészeteken keresztül. A kanadai születésű művész országának minden jelentős civil kitüntetését a magáénak tudhatja: Officer of the Order of Canada (1991), Companion to the Order of Canada (2003), Grand Officer of the National Order of Quebec (2008).

Cohen 2008 és 2010 között 31 országban 247 koncertet adott összesen több mint 2 millió rajongó előtt. A London Telegraph minden Cohen-fellépésről azt írta, hogy "a zene egy különleges éjszakája", míg a BBC szerint "Egész egyszerűen Leonard Cohen hangja maga a természetfölötti erő."

 

[2009.07.11.]

Kiadványok
stúdió
Leonard Cohen: I'm your man (1988)Leonard Cohen: Songs From The Road (2010)Leonard Cohen: Old Ideas (2012)
élő (live)
Leonard Cohen: Live in London (2009)Leonard Cohen: Live in London - CD2 (2009)
válogatás
Leonard Cohen: Greatest Hits (2009)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük: Triász koncert a GastROCKitchen Pubban, Százhalombattán, képekkel
Hangulatos pub...beszámolók még