2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Az Operaház Fantomja vidéken is feltűnik
Jubilál a Fantom
Ötszázadszor vastaps az Operaház Fantomján
4:1 a musicalek javára - egyre több a zenés darab a Madách Színházban
Nyíregyházára készül az Operaház Fantomja
Kétezren nézték meg az Operaház fantomját Nyíregyházán - képes beszámoló
Kapcsolatok
Magyar Bálint
Miller Zoltán
Nagy Sándor
Sasvári Sándor
Homonnay Zsolt
Csengeri Attila
Posta Victor

Kiderült! Magyar Bálint megbukott az első musicalcastingján

Új szereplővel bővül a Madách Színház egyik sikerdarabja, Az Operaház Fantomja. Az új színész július 15-én Raoul szerepében mutatkozik be, s személye nem más, mint Magyar Bálint.

A darab sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már több mint 500 előadást ért meg, s ahányszor csak legördült a függöny, mindig tömött nézőtér vastapsa fogadta a színészeket. Egyikük, Miller Zoltán ez év tavaszán szállt ki, személyében egy Fantom és egy Raoul dőlt ki a sorból. A párizsi operaház alatti labirintusban élő különleges lényt Csengeri Attila, Sasvári Sándor és Posta Victor játssza, felváltva. Míg a szerelmes Vicomte de Chagny-t Bot Gábor, Homonnay Zsolt, Nagy Sándor és most már Magyar Bálint személyesíti meg.

A MIX Online egy esti próba után kereste fel Magyar Bálintot, hogy egy kicsit kifaggassa, hogyan is került a darabba.

Kiderült, hogy Bálint még soha nem látta az előadást, de most aztán benne lesz, nem is kicsit. Persze azért először kívülről is szemügyre veszi a kollegákat, na meg még meg is kell szokni, hogy olyan sokan lesznek körülötte a színpadon.

Elutasítás után visszahívás

A tehetség először egy meghallgatás kapcsán került ismeretségbe a színházzal, ám itt nem került át a rostán, ám a Sors megadott neki még egy lehetőséget, és egy újabb meghallgatást tartottak, amelynek eredményeként Szirtes Tamás igazgató neki adta Raoul szerepét. Ahogy a színész fogalmazott, nagyon nagy megtiszteltetésnek vette a felkérést, és természetesen igent mondott a direktornak.

Hangsúlyozta, hogy úgy gondolja, ezt a szakmát csak alázattal lehet jól csinálni, éppen ezért megadja a kellő tiszteletet és udvariasságot minden kollegájának, ha az élet már egy ilyen nagy lehetőséggel ajándékozta meg, akkor az a minimum, hogy mindent megtesz azért, hogy éljen vele.

Elmesélte, hogy számára a Fantomban a legnehezebb talán a mozgások elsajátítása. Megtanulni azt, hogy mikor merre kell néznie, honnan kell a színpadra érkezni, és mikor mit kell tennie. Ráadásul a sok jó és szakmai tanács között, amelyet attól a két-három embertől kap, akik még szinten ebben a szerepben kamatoztatják tudásukat, némiképp meg is zavarják. Persze sietett kijelenteni, hogy tudja, hogy ezt csak merő jóindulatból teszik, de sok információ néha szétcsúszik a fejében.

Babona helyett tisztelet

Babonája nincs, inkább azt vallja, hogy ha tisztelettel közeledik valami felé, akkor vagy az emberektől, vagy a helyzetektől megkapja azt a segítséget, amelytől jól fog működni a színpadi szituációkban. Igyekszik úgy végezni a feladatot, hogy önmagának és a közönségnek is megfeleljen.

Magyar Bálint tehát nemsokára debütálni fog az Operaház Fantomjában, amelyre mint olvashattuk kellő alázattal és nagyon készül. Ami tehát az egyik darab esetében nem sikerült, azt a lehetőséget megkapta az élettől, most nem a József és színes szélesvásznú álomkabát című előadásban, hanem a Fantomban, mint Raoul kamatoztathatja tehetségét és hálálhatja meg Szirtes direktor bizalmát.

– mixonline.hu alapján: hak –

[2008.07.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még