2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Túl vagyunk a felén! - képes beszámoló a Balaton Sound 2. napjáról
Jamaikai aroma, könnycseppek és propaganda: Massive Attack a Soundon
Balaton Sound: Hasznos információ és az elmaradt fellépések
Képgalériák
Balaton Sound 2008 - Életképek 2 (2.nap)
Kapcsolatok
Koop
!Deladap
Russkaja
Kapcsolódó események
Balaton Sound 2008
[2008. július 10. - 13. ]

Ez igen! !Deladap és Koop buli a Balaton Sound 2. napján

Ugyan a !Deladap nem abban a felállásban léptek fel, amiben a programfüzetben meg lett hirdetve – közel másfél éve nem az a felállás – attól még nagyon jó koncertet hallhattunk. Mivel a koncert egy időben volt a Massive Attack-kel egész kényelmesen el lehetett férni a sátorban

A Stani Vajna által megálmodott projekt nu-roma stílusú zenét játszik, ami tulajdonképpen cigányzene elektronikus alapokra helyezve. Ez az elektronikus alap azóta még hangsúlyosabb, amióta kivált a dobos, a régi hegedűs és az egyik – általunk istenített énekesnő. Az új zenészek is megállják a helyüket, vérükben van a zene.

Stani pedig pont olyan amikor mulat, mint Dadan a Macsakajaj című filmben. A gesztusai, a ripacskodása is, Custurica nyilván mosolyog, ha látja. Nehéz visszaadni azt a hangulatot, amit ez a csapat egy koncerten tud nyújtani. Van abban valami gyermeki báj, amikor a bakancsos félmeztelen kigyúrt rocker mulat a tűsarkos cipőben jelen lévő plázacicával cigányzenére. A közönség énekelte a számokat, a zenészek pedig hálásak voltak. „A magyar publikum nagyon jó” mondta többször is aranyos tört magyarsággal a producer-bohóc. Másfél óra, átizzadt ingek, elfáradt lábak, röviden ennyi.
 
A másik nagy kedvenc: Koop koncert

Ez volt a negyedik Koop koncertünk. Ez sem okozott csalódást. Ugyan kicsit furcsa, hogy nem a kedvenc japán énekesnőnk, Yukimi van már velük, de ha megszokja az ember a Joker-mosolyú új hölgyet, akkor semmi probléma. A zene nagyon jó, a stílus nu-jazz, nu-swinges. A zenekar változatlan, a dobos mint a legjobb svájci óra, csak dinamikusan üt. Van egy ütős is, aki néha harsonán is játszik. Vanegy bőgősük, aki hozza az elvárhatót, mostanában pedig egy gitáros is játszogat néha, amin egy kicsit meglepődtem, és eddig őt nem fedeztem még fel a zenekarban.

Egy marimbás, vicces hózentrógerrel amit az ingén kívül hord, és a két mágus Oscar Simonsson és Markus Zingmark. Ők az életre hívóik ennek a projektnek és tényleg mindent tudnak a zenéről. Most egy darabig biztos nem fogjuk őket újra hallani, mert stúdióba vonulnak és ezért nem fognak turnézni a következő fél évben biztos. Amit most hallhattunk tőlük az ismét maga volt a csoda. Nagyon sokan is voltak kíváncsiak rá, hogy miként tudják a skandinávok felforrósítani az amúgy sem hűvös balatoni estét.

Jelentem sikerült nekik. Hála az égnek – és a technikusoknak – a hangzással nem volt gond, minden szólt rendesen, érthetően, tisztán hallhatóan. Ami jelen esetben azért nagyon fontos, mert rengeteg kis finomság van szétszórva a zenéjükben, amik rossz körülmények között nem hallhatók. Az I see a diferent you is elhangzott, amit különösképpen kedvelek.

Hogy a két ráadásról ne is beszéljünk. Vicces volt, hogy amikor lejöttek a színpadról a zenészek, voltak akik odamentek a színpad oldalához, ahol a backstage volt és mutogattak a zenészeknek, hogy gyerünk vissza, nektek még jelenésetek van. S lőn: a zenekar a Koop Island Blues-zal jött vissza, amit a végén az egész közönség együtt énekelt a zenekarral.

Ezen egy kicsit meg is lepődtem, fogalmam sem volt, hogy ennyien ismerik a Koop zenéjét. Ez után még az abszolút slágerüket is eljátszották, a Come to me-t, nem kisebb sikerrel, mint az előzőeket. Végeredmény: egy olyan koncert, amihez jobb helyszínt nem igazán lehetett volna találni, műértő közönség, remek szórakozás.
 
Sikertelen próbálkozás:
Be szerettünk volna még jutni a Russkaja koncertre is, ami a Red Lounge sátorban volt, de ez a próbálkozás már az elején megakadt: nem fértünk be a sátorban. Ez mondjuk egy kicsit cinkes, mert miután vége van a nagyszínpadon az utolsó koncertnek és nem a Party Arénában akarsz megőrülni, akkor jó esélyed van arra, hogy így járj. Továbbra sem értem a sátor koncepciót a Balaton partján, de ez legyen az én bajom.
 
 
-Aretuska-

[2008.07.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még