2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Augusztus 30-ig keressük a legkedveltebb netrádiót! - Pályázz és nyerj!
A legnépszerűbb webrádió: Terjed, mint a vírus
Legnépszerűbb webrádió: Még van időd pályázni!
A legnépszerűbb webrádió: Tizenhárom ismeretlen alapította
A legnépszerűbb webrádió: a Szabad Európa Rádió utódja a neten
A legnépszerűbb webrádió: ahol mindenki szeretetből dolgozik
Kapcsolatok
PowerFm
Legnépszerűbb csengőhangok

Legnépszerűbb webrádió - még TV adás is van a PowerFm-nél

Ismét bemutatunk egy rádiók, amely eséllyel pályázhat a legnépszerűbb webrádió címért. A PowerFM-et egy éves teszt időszak után 2006. május 5-én indították el hivatalosan is.

S ha már elindultak, nem haboztak és rögtön négy csatornát kínáltak: Rock Fm (klasszik, metal, hard rock), Dance Fm (dance, house, trance), Hits Fm (pop, rnb, hip-hop, top hits) és Jazz Fm (jazz, jazz rock, chill out) névvel.

Ekkor már rögtön egy lehetőséget is adtak kreatív új DJ-k számára, azzal a céllal, hogy bemutatkozhassanak. Azóta ezen DJ-k száma 40-re nőtt, és kb. 12-nek a friss mixeit játsszák heti rendszerességgel a DJ MIX CLUB című műsorunkban, a Power Dance Fm-en.

Széles a kínálat

Mára kínálatukat kibővítették 12 csatornára, melyek kiválasztásánál elsődlegesen az vezérelte a rádiót, hogy minőségi választékot nyújtsanak hallgatóiknak. Olyan csatornákat is kínálnak, amelyek máshol nem igazán hallhatóak, ilyen például a Carib Fm, ahol a caribi és a latin zenéké a főszerep.

Érdemes megemlíteni emellett a Classic Fm-et is amely azon hallgatónk számára nyújt zenei élményt akik elsősorban a komoly zenét szeretik. Ezen kívül majdnem minden stílust megtalálhatnak az érdeklődők, persze azért egy-két kivétel akad. Legfrissebb csatornájuk az Oldies Fm ahol a régi nagyágyúk hallhatóak, mint például Elvis, Fats Domino, Beatles és a sort lehetne még folytatni.

A csatornákon belül is érdekes műsor blokkok vannak, ilyen a „Movie Night” is, amely a Jazz FM-en jelentkezik, és amelyben a legjobb filmzenék közül válogatnak. Minden szerkesztett műsorral rendelkezik. Ez év októberétől a fő csatornáikon már élő adások is megjelennek, műsorvezetőkkel.

Elsősorban a minőséget tartják szem előtt és nem törekszenek minden áron a népszerűségre. Azokra a hallgatókra számítanak, akik értékelik a törekvéseiket..

Jelenlegi kínálatuk

Rock Fm (klasszik, metal, hard rock), Dance Fm (dance, house, trance), Mix Fm (Dj mixek), Trance Fm (trance, house),Hits Fm (pop, rnb, hip-hop, top hits), Jazz Fm (jazz, jazz rock, chill out), Club Fm (80-as, 90-es évek pop zenéi), Carib Fm (caribi és latin zenék), Relax Fm (a nyugalom dallamai, chillout, ambient), Base Fm (100% magyar pop, rock), Oldies Fm (70-es évektől vissza a kezdetekig), Classic Fm (komoly zene).

Minden minőségben

Minden rádiójukat 3 féle minőségben „sugározzák” 48 kbit/s AAC, 80Kbit/s Icecast mp3, és 128 Kbit/s Shoutcast mp3-ban. A hallgató ennek alapján internet kapcsolatának megfelelően tudja megválasztani a szükséges sávszélességet, hogy az általa kiválasztott rádió szakadásmentesen, folyamatosan szóljon. Tervezik, hogy hamarosan újabb csatornákkal is indulnak. A rádió honlapján is sok érdekességet talál a kedves látogató. Képgalériák, party ajánló, videók, letölthető mixek sorakoznak, és ezzel még nem soroltunk fel mindent.

Tv-t is lehet nézni

Augusztus 20-án indították el az újdonságnak számító első on-line zene tv csatornájukat, amely a DANCE TV névre hallgat. Az eddig megszokott internetes tv adásokkal ellentétben a Dance Tv egy új technológiával„sugároz” valódi 16/9-es képaránnyal. A folyamatos „vételhez” minimum 1Mbit/s sávszélességű internet kapcsolat szükséges. Ez ma már a mobil internet kapcsolatoknál is biztosított.

A TV-n láthatják is a nézők és a hallgatók azokat az előadókat, akiket szívesen hallgatnak a Dance Fm, illetve a Hits Fm műsoraiban. A Dance Tv egyéb műsorait is a stáb készíti, de ezek legyenek a jövő meglepetései.

Folytatódik a verseny!

Még mindig van lehetőség arra, hogy elküldjétek nekünk a kedvenc webrádiótok pályázatát a bizso@zene.hu e-mail címre és ezzel bekerüljetek a versenyzők közé. Mi bemutatjuk az adótokat és lehetőséget biztosítunk, hogy szavazni lehessen mindenkire, így tényleg a hallgatók és a mi olvasóink döntik el, melyik adó lesz a befutó. Augusztus 30-áig van még lehetőségetek pályázni, ne habozzatok.

Bővebben a versenyről.

– zene.hu –

[2008.08.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még