2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Első Emelet
Kiki (Patkó Béla)
Kapcsolódó események
Első Emelet koncert
[2008. szeptember 13.
szombat 20:00]

Kiki érdekes bejelentése 2008 utolsó Első Emelet koncertjén

Idén 35. alkalommal rendezték meg Nyíregyházán a Gyümölcskarnevált, az esemény zárásaként pedig az Első Emelet lépett színpadra. Előbb Kikivel beszélgettünk, majd megnéztük a koncertet.

Úgy kezdődött minden, hogy elég kemény szelek fújtak a környéken. Ezt mindenki megsínylette, hiszen viszonylag kevesen jöttek ki este, amit bánhattak a zenészek és az ellátogató emberek is, mert a hangulat szerintem méltatlan volt a zenekarhoz.

Palotás Petra vezette az egész napi eseményeket, ő konferálta fel a srácokat. A hölgy még felajánlkozott előzenekarnak is, de a publikum néhány fiatal lány tagja már visított, mert várta a kedvenc generációját. Fogjuk a hidegre, de ez nem volt valami meggyőző kiabálás, 30 méterrel arrébb már alig hallottam.

A színpadon az Első Emelet!

Ez a banda még a születésem előtt alakult, sose láttam őket élőben, de engem teljesen meggyőzött a fiúk mozgása. Betöltötték az egész teret, és bár az elején még Tereh István dörzsölgette a tenyerét, mert fázott, gyorsan a húrok közé csaptak és nyomták ’Szerelemangyal’, a ’Menekülés az éjszakába’-t és a többit.

A legnagyobb klasszikusok kerültek elő, de olyasmi szóba se jött, hogy a velük énekelték volna a dallamokat. Itt szó szerint nézők voltak inkább, igazi kemény magot nem vettem észre. Viccesen meg is említették buli közben a muzsikusok, hogy látják, aki nem tapsol :)

Kész átverés

Három szám ment le, amikor bejelentették, hogy Kiki nem tud tovább maradni, és az est hátralévő részében instrumentális nótákat fognak játszani. Ez így is volt, egy öt perces szessön után azonban visszatért a frontember, igaz addigra jó néhányan elszállingóztak.

Aztán ismét spurizhattak a színpad felé, mert felcsendült a „Nézd, itt vagyunk, a jogosítvány egy dalra szól…” sor, azaz a ’Kis generáció’! Most annyira nem volt jó a helyzetük, mert mélán bámulták őket az összegyűltek, de ettől függetlenül nagy öröm volt látni a csapatot, hiszen látszott, szívből jön az egész.

A nagy bejelentés!

Ezt emelte ki az énekes is, aki egy sokaknak tetsző elképzelésnek is hangot adott:
- Itt nincs görcsös erőlködés, teljesen lazán állunk az egészhez. Ha jön egy kedvező felkérés, akkor megbeszéljük, elmegyünk szívesen. Véleményünk szerint a februári koncert jól sikerült, de tél végén már elég nehéz fellépéseket leszervezni, mindenki betáblázza magát fél, háromnegyed évvel előre, így csak háromszor álltunk színpadon 2008-ban, de valószínűleg jövőre többet fogunk játszani. 

(A teljesen interjút később olvashatjátok.)

-Fábián Tamás-

[2008.09.15.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Valkűr 2008.09.19. 13:05 • [15]
Nem igazán értelek miről beszélsz!! Én ott voltam.! A Kelet-Európai zenekarok fesztiválján, annyira buktak meg, hogy a koncert után, őket kérték fel, hogy egész éjszaka járják a rádiókat és ott játszottak élőben. Akkor tényleg nagyon rosszak lehettek nem?
norro79 2008.09.16. 10:49 • [14]
Hát sajnos nem lehettem ott az emelet koncertjén. Pedig "88 óta szerettem volna emelet koncertre eljutni, de mindíg ütközött valami elfoglaltságommal. Természetesen most is. Sajnos a rossz idő senkit nem kímél, még egy ilyen zenekart sem. Ha ez a koncert jobb időbe lett volna, biztos, hogy hatalmas buli lett volna. Ha a Vidor fesztiválon fellépő ismeretlen, dzsungelharcos négerekre és egyéb "hírességekre" ezrek voltak kíváncsiak, az emeletre is lettek volna annyian. Másrészt pedig ismerőseim, akik ott voltak elmesélése alapján, tényleg nem volt ennyire rossz és érdektelen a koncert!
karolyszol 2008.09.15. 21:25 • [13]
Maradjunk abban hogy a fiúk(nekem szabad így hívnom őket)itthon a lányok kedvencei voltak,HÚSZ évesen.A zenéjük már akkor is tömegcikk volt.Kár felmelegíteni.Akkora buktát ti még nem láttatok amit '86-ban Genfben produkált az Emelet.Nagyon a Kisberkesre épül az egész.Zenélni persze tudnak.Még szép!Aki még a múlt században született az még emlékszik rá hogy mi a zeneiskola.
bizso 2008.09.15. 19:14 • [12]
Kedves Valkűr!
Ebben a cikkben csak pozitívumok vannak a zenekarról és az előadásról. Hol van itt negatívum?
Segíts légyszi.
Előzmény: Valkűr • 2008.09.15. 18:52 • [11] • Előzménykövetés 
Valkűr 2008.09.15. 18:52 • [11]
Kedves Tamás!
Ha neked tetszett a koncert, akkor milyeneket írhatsz akkor, ha nem. Én, negyed magammal, Szombathelyről utaztunk Nyíregyre, hogy lássuk őket!! Nem tartozom a "kemény maghoz" de mint olvashatod, megérnek nekem annyit, hogy közel 1000 km-t utazzak, oda-vissza. Az írásodról pedig az a véleményem, - hidd el, elolvastam - hogy a beszámolód igen ferdére sikeredett és ha vki nem volt ott, akkor azt hiheti, hogy vmi borzalmas előadásról írtál. Én, a helyedben, írnék egy helyesbítést, mert ha ezt a zenekar elolvassa, akkor neked annyi! Mert ez mind hazugság!! Magyarázkodhatsz itt a fórumon, de ngyon gáz amit írtál, mert ezek az Urak, tiszteletreméltó tehetséges zenészek, ha mást nem, azt tiszteld! Arról, hogy volt 10 fok, fújt a szél, nem a zenekar tehet és arról sem, milyen körülmények voltak! Helyesbítsél sztem!!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még