2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Az év rockszenzációja! P. Mobil dalok az egykori tagoktól
Szerinted hány éves ma a P. Mobil?
Nagy buli volt! "40 fokon izzott a Mobilmánia"
Magyar rock- és blueslegendák koncertkörútja
Kapcsolatok
Mobilmánia
P. Mobil (Perpetuum Mobile)
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Zeffer András és a RockBand, Mobilmánia
[2008. október 21.
kedd 19:00]

Kórházba került a magyar dobos, a koncerteket nélküle is megtartják - Borbély Zsolt jól van

Zeffer Andrásék körül mindig történik valami. Hol jó, hol rossz, de az eddigi példák alapján a történések – szerencsére – mindig happy enddel végződtek…

A szakállas viccek megszokott sémája szerint, kezdjük mindjárt a rosszal: Borbély Zsolt az egykori NOX-, jelenleg a RockBand, és a hozzá kapcsolódó Mobilmánia dobosa október 15-én rosszul lett, kórházba szállították. A diagnózis gyomorvérzés, ami a továbbiakra nézve intő jel lehet… Mindenesetre az ijedtség nagyobb, mint a baj, de annyi bizonyos: Zsolt pár napig nem lesz hadra fogható; hathatós orvosi kezelés mellett, a dobszéket egyelőre kénytelen ágynyugalomra cserélni. Innen kívánunk neki mielőbbi gyógyulást!

A sajnálatos megbetegedés miatt Zeffer András és a RockBand - a Mobilmánia elnevezésű projecttel karöltve - négy előre lekötött koncertet lett volna kénytelen lemondani, ha Donászy Tibor személyében meg nem érkezik a felmentő sereg. Tibcsi 1997 óta ütötte a bőröket a Tunyogi Rock Bandben (és az utána következő formációkban), ezt megelőzően, 1984- ben a P.Mobilt erősítette. Ilyen előzmények után, igazán nem esett nehezére – 5 órás próba alatt közel 40 (!) dal - mindkét alakulat nótáinak betanulása (inkább felfrissítése). Jó hír, hogy elővételben szinte az összes jegy gazdára talált.

A Rock & Blues Legendák sorozat nem ismeretlen a rock avatott közönsége előtt. A koncertsorozat keretében mindkét formáció Debrecenben, a Lovardában fogja lázba hozni a közönséget, mégpedig október 24-én.

Másnap, 25-én nem mindennapi esemény tanúja lesz a Lurdy Házban található Renegade Pub. Zeffer András 50. születésnapi koncertjéről van szó, ahol pár nóta erejéig vendég a teljes Mobilmánia is. A különlegesnek és érdekesnek ígérkező esemény három részt foglal magába. Az újkori RockBand megidézi a posztmobilos TRB időket Donászy Tibivel, Tunyogi Péterrel és Kékesi Bajnok Lászlóval. Ezt követően a RockBand unplugged előadására kerül sor, majd a Mobilmánia jön a jól ismert, hőskorszaki dalokkal.

A szünetben bemutatják és dedikálják a napokban megjelent, Zefi visszatérő koncertjéről készült DVD-t, ahol a RockBand muzsikusain kívül, olyan sztárvendégek szerepelnek, mint Vikidál Gyula, Tunyogi Péter, Takáts Tamás, Nagy Feró, valamint az Echo Quartett csodaszép, és nemkülönben tehetséges lánycsapata.

A négy koncerten a zenekarok dobfelszerelése mögött – Borbély Zsolt gyógyulásáig – Donászy Tibor gondoskodik a ritmusokról és a tempóról.

-Hegedűs István-

[2008.10.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még