2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Hálából dobálták meg a P. Mobilt a Diósgyőri várban
Bravúr a javából! Zeffer András súlyos betegség után újra színpadon
Nagy akarat kellett hozzá, de Zeffer András betartotta ígéretét
Tunyogi összeesett a színpadon - a P. Mobil lemondta a fellépéseit
Hatvan éves Vikidál Gyula: "Megalázva érzem magam, nem ünnepeltként"
Új énekessel robog tovább a P.Mobil
Mindhalálig rock & roll-lal búcsúzott a második Rockaréna - képekben
Kapcsolatok
P. Mobil (Perpetuum Mobile)
Mobilmánia
Zeffer András
Zeffer András és a RockBand
Rudán Joe
Tunyogi Péter
Vikidál Gyula
Kékesi László (Bajnok)
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Mobilmánia
[2008. május 23.
péntek 21:00]
Zeffer András és a RockBand, Mobilmánia
[2008. augusztus 9.
szombat 20:00]
Zeffer András és a RockBand, Mobilmánia
[2008. október 21.
kedd 19:00]

Az év rockszenzációja! P. Mobil dalok az egykori tagoktól

Igazi kuriózumra készülnek a P. Mobil egykori énekesei. Vikidál Gyula, Tunyogi Péter és Rudán Joe – kiegészülve Kékesi Lászlóval és Zeffer Andrással- egy koncertsorozat erejéig újra összeállnak, hogy mind magukat, mind pedig a rajongókat megörvendeztessék az általuk ismerté tett dalokkal. Az előzetes tervek szerint a Mobilmánia turnéja ötven előadásos lesz.

Itt az idei év hazai rock-szenzációja? Egy új zenekar, egy rock szupergroup, ahol a hazai rockzene hívei minden zenészt jól ismernek már, sőt mindannyiukat ugyanabból a zenekarból, hiszen mind az öten a P. Mobil együttesben zenéltek hosszú-hosszú éveken át.

A Mobilmánia turnéja egy kivételes alkalom, hiszen együtt hallható a három egykori 'mobil énekes: Vikidál Gyula, Tunyogi Péter és Rudán Joe együtt több mint harminc éven át voltak a P. Mobil énekesei. A koncertkörútra velük tart Kékesi “Bajnok” László basszusgitárral és Zeffer András a híres Hammond orgonával, ők ketten szintén legendás 'mobil-tagok voltak évtizedekig.

A zenészek most úgy döntöttek, hogy Mobilmánia néven újra összeállnak, s eljátsszák a közönség által és általuk is mániákusan kedvelt ’Mobil dalokat. A zenei repertoáron természetesen szerepelnek a nagy slágerek: a hetvenes évektől Vikidál nevéhez kötődő dalok (a Kétforintos dal, a Pokolba tartó vonat, a Főnix, a Miskolc, a Menj tovább) a nyolcvanas évekből Tunyó hangjához kötődőek (az Újrakezdeném, a Mobilizmo, a Rocktóber, az Asszonyt akarok) és a legújabbak közül is pár Joe hangjával, olyanok mint a Babba Maria. Sőt, az egész estét betöltő koncerten olyan dalok is felcsendülnek majd, mint a Honfoglalás, vagy a Zöld, a bíbor és a fekete is.

A rajongók biztatása is kellett

Az egykori orgonista, Zeffer András nemrég csodával határos módon gyógyult fel a leukémiából. Lapunknak azt nyilatkozta, az elmúlt időszakban volt ideje sokat gondolkodni. Ekkor merült fel benne az ötlet, hogy milyen jó is lenne egyszer újra együtt zenélni. Igaz, ahhoz hogy ez valóra is váljék, ahhoz kellett a rajongók biztatása.

- Az ötlet a rajongóktól jött, hiszen a betegségem alatt több tízezer(!!!) levelet kaptam tőlük, ebben szinte mindenki azt írta le, hogy mi mindent kaptak a dalaimon keresztül. Az ember a színpadon is érzi a szeretetet, de ami abban a válságos helyzetben felém áradt, az elmondhatatlan volt, azt hiszem többek közt ettől gyógyultam meg – mesélte Zefi.

Az orgonista hozzátette, a levélírók többsége természetesen „mobilos” volt, hiszen több mint tizenhat évig volt tagja az együttesnek. S ahogyan Tunyó, Bajnok vagy éppen Vikidál Gyula, az ő neve is egybeforrt a P. Mobillal.

- A másik, ami az ötletet adta, a P. Mobil vendégkönyve volt, ahol „a gyerekek” hol a Gyulát sírták vissza, hol a Tunyót, hol a Bajnokot ... és engem is hiányoltak a Hammond orgonával a dalokból. Most, hogy Rudán is kikerült a Mobilból, kézenfekvő volt, hogy velünk tart, hiszen az Ő hangjához is több Mobil dal kötődik már – mondta.

- De a legfontosabb, ami létrehozta ezt a zenekart, az, hogy valóban Mániákusan szeretjük mindannyian a Mobil dalokat. A közönség mindig ezt várja, kéri tőlünk. Bármit is csinálunk, a múltunk ott marad velünk, és úgy gondolom büszkék lehetünk ezekre a zenékre. Nagyon fontosnak tartom elmondani, hogy senki és semmi ellen nem teszünk, tiszteletben tartjuk a P. Mobilt, leginkább Lórántot (Schuszter Lóránt –a szerk.), hiszen neki is köszönhető, hogy mi ezeket a dalokat játszhatjuk. Egyszerűen csak szeretnénk mi is eljátszani saját dalainkat, ahogy annyi más zenekar is megteszi ezt.

Együtt lép színpadra az öt „rocktorok”

A koncert menete a tervek szerint a következő képen alakul majd: Először Zeffer András a fiatal, különösen tehetséges zenészekből összeállított RockBand-del izzítja a hangulatot, a jól ismert dalokkal (olyanokkal, mint A tegnap itt hagyott, vagy a Születtem, szerettem), majd átszerelés nélkül érkeznek a közismert sztárok a színpadra, és kezdetét veszi a Mobilmánia, ahol az öt ex-Mobilos legenda gondoskodik a hangulatról.

A művészek egyelőre ötven előadásra szerződtek, a folytatásról később döntenek. Elmondásuk szerint minden tag továbbra is csinálja eddigi elfoglaltságait. Zefi például hamarosan megjelenteti a RockBand legújabb DVD-jét, aminek alapja a Petőfi Csarnoki visszatérő (teltházas!) koncerten készült.

A Mobilmánia első –bemutatkozó- fellépése május 23-án Székesfehérvárott lesz, de nagyon sokfelől érdeklődnek a produkció után, többek között Erdélyből is. A túlnyomórészt magyarlakta romániai térségben egy rockzenésznek mindig megtiszteltetés fellépni, legtöbbjüknek nagy álma is ez, hiszen –mint ahogyan Zefi mondta- ott még mindig olyan tiszta szeretet árad az emberekből, és ez a szeretet a zenésznek annyira kell, mint a tiszta levegő.

S hogy valóban mennyire szeretik (nemcsak Erdélyben vagy határainkon túl, hanem az országon belül is) őket, azt mutatja egy történet, amit Zeffer András mesélt el nekünk:

„A P.Mobilból való távozásunk után, Tunyóval és Bajnokkal TRB néven koncertet adtunk egy kisvárosban. Azaz csak adtunk volna, mert az ottani berendezés sehogy nem akart megszólalni. Mi persze idegeskedtünk, már-már kétségbeestünk, amikor is a közönség teli torokból elkezdte énekelni a dalainkat, majd bezúdultak az öltözőnkbe és azt mondták, nem baj, ha egy hangot sem játszunk, nekik már az is elég, hogy ott vagyunk velük ... aztán azért a cucc is megszólalt és nagyon jó bulit nyomtunk.”

Talán ez a történet mutatja a legjobban, hogy a mai, túlpoposított és - playback-elt hazai zenevilágban, ahol az előadók többsége legtöbbször csak a lemezeladások rossz mutatóját, és az illegális letöltések magas számát hajtja fel a hazai zeneipar buktatójának valóban szükség van egy Mobilmánia turnéra.

-ej-

[2008.04.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még