2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A Nossa zenekar hivatalos honlapja
Kapcsolódó cikkek
Felpörögtek Kowalskyék: Lemez, klip, majd koncertek
Kowalskyval az élen jönnek a hunok!
Hegyalja 2008 képekben - hatvanezer ember szórakozott a Tisza parton
Kowalsky belépett a harminchetedikbe
Kowalskyék meghitt videóra vágytak - vajon ez sikerült?
Jubilálnak Kowalskyék -  belépőt nyertek a koncertre
Ami a nézőtérről nem látszik: Kowalskyék lemezbemutató koncertje a backstage-ből - képekben
Képgalériák
Nossa (sajtófotók)
Kapcsolatok
Nossa
Zámbó Tamás (Tóbi)
Simkó-Várnagy Mihály
Varga Milán
Hornai Zóra
Kowalsky meg a Vega
Legnépszerűbb csengőhangok

Mi az a Nossa? Brazil és a Miénk

A Nossa brazil szó, jelentése annyit tesz: Miénk. Nomen est omen, a zenekar tagjai tökéletesen követik ezt a „szlogent”, magukénak érzik mindazt, amit játszanak. A négytagú formáció nem ismeretlen a hazai közönség előtt, több helyen megmutatták már tudásukat, sőt hamarosan albummal és nagykoncerttel jelentkeznek.

A Nossa „tényleg üde színfolt hazánkban, nem mindennapi és távolról sem kommersz történet”, mert nem hasonlítható semmihez. A stílusa sem igazán behatárolható, mégis amit leginkább megfogalmaznak róla: „olyan latinos rockos”. Hangszerelésben és megszólalásban egyedi, mert a cselló megfér a torzítós gitár mellett. A dobos, ahogy egy internetes cikk fogalmazott róla „egy egész kovácsműhelyt épít maga köré” ami annyit jelent, hogy a klasszikus lábdob-pergő készlet mellé kongákat és mindenféle csörgő-zörgő perkahangszereket szerel fel, melyekkel együtt különleges hangzást teremt játékával.

A gitáros-dalszerző a korábban leírtak mellett hazánk egyik legsikeresebb pop-rock zenekarában játszik hosszú ideje (Kowalsky meg a Vega), mely újabb különös hangzásokat és szemléletet hozott az életébe. Az énekes pedig nemcsak dalszövegeket fabrikál, gitáron és olykor basszusgitáron játszik, hanem mindezt karizmatikus kisugárzásával úgy adja oda a közönségnek, hogy nincs kérdés, mindenkit magával sodor, aki ott van.

A formáció érdekes körülmények között született meg

- Hornai Zórával már korábban játszottunk együtt, más formációkban is, aztán kiment Japánba fél évre énekelni, és sok élmény mellett egy, a kint lévő braziloktól kapott CD is a zsebében volt, mikor hazajött. Ő megmutatta, én meghallgattam, és abban a pillanatba rákattantam. Pár nap múlva mentünk egy rádióriportra, ahol eljátszottunk egy brazil dalt is, amire meglepően sok reakció érkezett. „Mi ez a zene?” „Hol lehet hallani?” Az interjú után már nem volt kérdés:… megalakult a Nossa! – mesélte lapunknak Zámbó Tamás, akit a nagyközönség leginkább a Kowalsky meg a Vega gitárosaként ismerhet. Igaz, ez a stílus sem áll távol Tóbitól, hiszen volt már funky, pop, sőt még fúziós-rock zenekara is.

A csapat nagy terveket szövöget. November közepén jelenik meg első nagylemezük Miénk címmel, szerzői kiadásban. Az előzetes visszhangra sem lehet panaszuk, a formáció weboldalán – ahol a dalokba bele is lehet hallgatni – már többen tetszésüket nyilvánították ki.

Album mellé lemezbemutató koncert is dukál  



December 20-án este kilenc órai kezdettel a Fonó Budai Zeneházban tartják első lemezbemutató koncertjüket. A Nossa legújabb dalait egy kétórás, táncshow-val összekötött koncertjén adják elő.

- Ez a koncert valóban a zenekar első ilyen megmozdulása, ezért nagy erőkkel készülünk az egyébként 2 órás koncertre. A lemezről a saját dalok itt hangzanak el először, de természetesen az eddigi műsorból is játszunk számokat, amiket a koncertre járók már jól ismerhetnek. Lesznek természetesen vendégek is, mint például a Pimenta táncstúdió, ők már korábban felléptek velünk, és igazi riói karnevál-hangulatot csatoltak a dalainkhoz. Szalai Anesz énekelni fog, míg Somló Iván és Weisz Nándi különböző ütőhangszereken fognak közreműködni, ezenkívül egyéb, a hétköznapokban is használt tárgyakat használunk fel hangszerként, mint például akvárium, alulemez, öngyújtó… - árulta el a részleteket Tóbi, majd hozzátette, a koncerten cd-ket és zenekaros ajándéktárgyakat is kisorsolnak a közönség között.

Egyébként a gitároshoz kapcsolódik a hír, hogy korábbi sikerformációjában, a Kowalsky meg a Vegában utoljára október 24-én láthatja őt a közönség a Pecsában. Erről a fellépésről, s távozása okáról is beszámolunk a koncertet követően.

-ej-

Még több info a Nossáról:

[2008.10.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még