2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A NEM ADOM FEL Alapítvány weboldala
Ticketa Portál (jegyvásárlás)
Kapcsolódó cikkek
Veszélyben volt az énekesnő? - Rámozdult a közönség Lolára
Rezesbandával lép fel Rúzsa Magdi és Lajkó Félix
Presser Gábor a közönség segítségét kéri - először szólózik az Arénában
Musicallel mentenek menhelyet - sztárok álltak a kezdeményezés mellé 
Katona Klári 13 évesen kezdte
Ma adják a szenzációs történelmi musicalt - 56 csepp vér az RTL-en magyar kiválóságokkal
Ma Magyar Dal Napja - hétórás koncert az m1-en
Dolhai Attila és Presser Gábor a Sztársávban - íme a teljes vendéglista
Kapcsolatok
Rúzsa Magdi
Molnár Ferenc "Caramel"
Kiki (Patkó Béla)
Révész Sándor
Miller Zoltán
4 For Dance
Novák Péter
Várkonyi Attila (DJ. Dominique)
Mészáros Árpád Zsolt
Presser Gábor
Kapcsolódó események
Jobb velünk a világ - jótékonysági koncert
[2008. november 14.
péntek 19:00]

Sztárparádé várható! - Fogyatékkal élők segélykoncertet szerveznek árva gyermekeknek

Hangzásban és látványvilágban is bárhol megállná a helyét az a nagyszabású jótékonysági koncert, amelyet fogyatékkal élők készülnek adni neves előadókkal közösen november 14-én a Papp László Budapest Sportarénában.

A rendezvény az értelmi sérültekből álló Nemadomfel Együttes kezdeményezésére jön létre és fogyatékkal élő emberek szervezik népszerű sztárokkal együtt. A koncert fővédnökségét Sólyom Erzsébet, a köztársasági elnök felesége vállalta el, védnökei pedig Göncz Árpádné és Mádl Dalma.

Egyedülálló produkcióról van szó, hiszen olyan emberek szervezik a koncertet, akik maguk is segítségre, támogatásra szorulnak, mégsem saját cél vezérli őket: a rendezvény bevételét a Böjte Csaba által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban élő közel 1500 gyerek támogatására, egy új otthon létrehozására fordítják.

A profi show-elemek mellett különleges zenei élménnyel gazdagodhatnak azok, akik a rendezvényre ellátogatnak, hiszen óriási sztárparádé várja az érdeklődőket. A Nemadomfel Együttes mellett és vele közösen fellép Presser Gábor, Rúzsa Magdi, Caramel, Kiki, Novák Péter, Mészáros Árpád Zsolt, Révész Sándor, Miller Zoltán, a 4for Dance, a Salsamor Táncegyüttes, a Gördülő Tánccsoport, Kállay Bori és a Jazz and More Kórus. Az est házigazdája Vitray Tamás és Várkonyi Attila lesz.

"Szeretek olyan dolgokban részt venni, amelyek mögött szép eszme van" - mondta Rúzsa Magdi a rendezvény kapcsán. "A felkérés azért is nagy öröm számomra, hiszen készült egy dal, amelyet a Nemadomfel Együttessel és sok más olyan nagy névvel együtt fogunk elénekelni, mint Révész Sándor, Kiki vagy Caramel" - tette hozzá.

A neves énekesek mellett ismert tánccsoportok is fellépnek az este folyamán az alkalomra összeállított produkcióval. Például a Salsamor Együttes több hónapja sérült fiatalokat tanít salsázni, hogy november 14-én közösen tudjanak kiállni az Aréna színpadára.

A koncert este hét órakor kezdődik, de előtte négy órától vásár nyílik, amelyen sérült emberek által készített termékek kaphatók. Az ebből befolyt összeget szintén az árva gyermekek javára fordítják.

"Az emberek sokszor elkeseredettek. Nehezen élnek vagy még többet szeretnének. S lám, itt vannak a sérült emberek, akik saját nehézségeik ellenére kitaláltak egy óriási programot, szerveznek, dolgoznak, készülnek. Ma a világot egyedül az összefogás viheti előre" - fogalmazott Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője.

A színes zenei programok mellett egyéb érdekességekkel is készülnek a szervezők. Nemrég zárult le a Nem Adom Fel Alapítvány, a Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Kamaszfesztivál Szervezőiroda támogatása által kiírt Jobb velünk a világ - Fogyatékosok az egészségesekért fotópályázat. A felhívásra 149 pályamunka érkezett, amelyek október 31. és november 13. között a Westend City Centerben, november 14-én pedig a Papp László Sportarénában rendezendő jótékonysági koncerten látható.

A koncertre jegyek kaphatók a ticketa.hu internetes oldalon és a helyszínen. A belépő ára 2500 forint. A nagycsaládosoknak és fogyatékos személyeknek 1200 forint. A támogatói jegy ötezer, a kiemelt támogatói jegy pedig tízezer forintba kerül.

A rendezvény előzetes sikerét jelzi, hogy már több, mint négyezer jegy kelt el. A szervezők azt remélik, hogy az esemény a társadalmi összefogás eddig soha nem látott példája lesz.

-MTI-

[2008.10.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még