2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Presser Gábor: "Kissé teátrális dolgokra is készülök"
A magyar kalapálós kalipunk külföldön is népszerű?
Trágár dalszöveggel hódítanak a csajok? Itt a Baby Dolls: Nekem nŐ kell!
Nem überel a Rasmus
Tunyogi Rock Band DVD: örök emlék
Kapcsolódó Kiadványok
Baby Dolls: Nekem nŐ kell!
Kapcsolatok
Baby Dolls
Legnépszerűbb csengőhangok

"Nem vetkőzünk meztelenre a színpadon" - Tagadják a vádakat a Baby Dolls tagjai

Ha nincsenek is pillanatnyilag reflektorfényben, a Baby Dolls lánycsapat módszeresen készül a látványos színpadi elemekkel tűzdelt tavaszi bemutatkozásra. Nem is tehetnek mást, hiszen a hírek szerint, a nemrég boltokba került első CD-jük iránt meglepő érdeklődés mutatkozik. A zenekar énekesét Pinkyt, valamint szólógitárosát, Dexit faggattuk a banda körüli történésekről.

- Honnan érkeztek a zenekar tagjai, van- e valamilyen zenész múltjuk? Annyit az előzetes hírekben is tudni lehetett a Baby Dollsról, hogy vadonatúj punk-rock csapat.
Pinky: - Mindjárt az elején helyesbítenék: inkább rock, mint punk! Az egész történet kb. 4 éve kezdődött, már akkor megszülettek a dalok. Ugyanis öt évig a Kerozin együttesnél dolgoztam, mint sofőr, hangtechnikus, turnémenedzser, stb. Ekkor megszületett a gondolat, hogy kéne egy új rock-csapat -, de csak csajokkal. Debreceni lakos lévén megoldhatatlan feladatnak bizonyult a zenész lányok összverbuválása, ezért inkább Pestre költöztem. Itt akadtam össze gitárosunkkal, Dexivel, akivel azóta is nagyon jó a kapcsolat. Utána jöttek a többiek, így összeállt a négyesfogat. Az EMI kiadó felvállalt minket, és megjelentette a Nekem nŐ kell! című bemutatkozó albumunkat.

Dexi: Elég régen benne vagyok a zenei életben. A Falanx elnevezésű zenekar tagjaival működtettünk egy másodbandát, mely a lemezfelvételig eljutott ugyan, de – különböző okokból - CD sajnos nem lett belőle. Kisebb kihagyás után játszottam egy Angelus nevű, szintén lányokból álló csapatban; velük a keményebb zenei stílust képviseltük. Innen kerültem a Baby Dollsba. A másik két lány, a 22 éves Kama basszusgitáron játszik, és egyetemista. Az ugyanannyi idős Bogyó pedig a Póka Egon igazgatása alatti Kőbányai Zenestúdió növendékeként végzett dob szakon – ő Solti János tanítványa. Mindketten képzett zenészek, akik más zenekarokban is játszanak.

- A látvány, a külsőségek, nyilvánvalóan nagy szerepet kapnak a színpadon. Mennyire érvényesülnek a hangsúlyeltolódások a zene minősége, a mondanivaló és a látványelemek között?
Dexi: - Nem hiszem, hogy ezekből bármelyiket is szeretnénk előrébb hozni…

Pinky: - De, a mondanivalót nagyon is! A lemez meghallgatása után azonnal kiderül, hogy nincs két egyforma dal, a szövegét, vagy mondanivalóját illetően. Ez utóbbi nagyon fontos. A zenében nem törekszünk bonyolult megoldásokra, könnyen megjegyezhető dallamokat komponálunk. A látvány pedig alapvető dolog, már csak azért is, mert lányok vagyunk! (nevetnek). Ez a három kitétel egymást erősíti.

- Nemrég a boltokba került debütáló lemezetek. Van-e már valamilyen visszajelzés a fogadtatást illetően?
Dexi: - Kaptunk hideget-meleget, de többnyire hideget! (nevet) Az egyik újságban megjelent rólunk egy cikk, hogy nálunk a custingtól kezdve, minden a leszbikusság köré épül. Van is benne igazság, meg nincs is a custing részéről egyáltalán nincs; hogy ki mit szeret, az pedig majd kiderül. Erről amúgy sem beszélni kell, hanem… (nevetnek). Komolyra fordítva: a hangsúly a zenén van, nem pedig a magánéletünkön.

Pinky: - Nekem van egy három- és fél éves kislányom; így – mondjuk - nehezen lehetek leszbikus!

- Kik írták a zenét és a szövegeket?
Pinky: - A szövegíró a kerozinos Axel. Én inkább csak a témát, vagy az ötleteket hoztam. A zenéket is nagyrészt neki köszönhetjük, de sokat segített Unkas, aki még a hangszerelésben jeleskedett. Abszolút csapatmunka. Bár punk-zenekarként indultunk, de a héthúros gitár, a két-negyedes ütemek megjelenésével fokozatosan fordultunk a rock felé. Ettől függetlenül a punk stílusjegyei is megtalálhatók a lemezen, két nóta pedig kifejezetten az.

- A szélesebb ismertséghez fontos szerepet játszik a média. Hogyan fogadja a nem túlzottan néző-, és hallgatóbarát szövegeket a televízió és a rádió?
Dexi: - Igazából nem mi jöttünk ki először ilyenfajta szövegekkel; sok újdonságot már nem jelenthet az embereknek. Tavaly október 23-án egyszerre három klipet forgattunk – egy melegbárban. Záráskor érkeztünk, és nyitáskor fejeztük be a munkát.

Pinky: - Külön sztori volt, átverekedni magunkat a rendőrkordonon. Képzelheted, hogy a klippes image-dzsel, hogy néztünk ki, de a rendőr bácsik végül mosolyogva segítettek átjutni! (nevet). Dexi említette a három klippet. A Nekem nŐ kell két verzóban készült; az egyik televízió barát – ez a finomabbik, a másik meg internet barát felhasználásra – 18 éven felülieknek.

Dexi: - Lehet, hogy 20…(nevet)

Pinky: - Hát inkább! (nevet). A harmadik, a Ha egy napra férfi lehetnék…c. dalra készült.

- Életvitelben, felfogásban mennyire azonosultok az általatok képviselt zenei irányzattal?
Pinky: - Teljes mértékig tudunk azonosulni az általunk előadott dalokkal, nem áll távol tőlünk azok szellemisége. Azt gondolom, nem is lehet másképp, hiszen akkor a hitelesség veszik oda. A szöveg, a zene, a látványelemek - ezek konkrétan mind mi vagyunk. Alapból nem teszek olyan dolgot, ami számomra degradáló, vagy nem szeretném megcsinálni. Dexivel ketten raktuk össze a dolgokat, az ötletek nagyrészt tőlünk származnak. Az egész projectet így álmodtam meg, ahogy ez most kinéz.

Dexi: - Elsősorban nem a nemi identitásunkkal szerettünk volna botrányt kelteni, hanem a szövegekkel. Tehát nem abból szeretnénk profitálni, hogy leszbikusak vagyunk-e, vagy sem? Nyilvánvalóan fel fogunk használni különböző show-elemeket – amiről most nem szeretnénk beszélni, maradjon meglepetés! Annyit azért elárulok, hogy nőiességünket hangsúlyozva, de a zenéhez kapcsolódó dolgokat jelenítünk meg. Nem arról van szó, hogy meztelenre vetkőzünk a színpadon, de arról igen, hogy baby dollban fogunk játszani. Olyan produkciót tervezünk, melyre a közönség felkapja a fejét; érdemes lesz eljönni!

- Vannak fellépéseitek?
Dexi: - Már kaptunk felkéréseket, de igazából akkor szeretnénk színpadra állni, ha teljesen kész, minden apró részletében összeáll a produkció. Azt gondolom, hogy nem érdemes elkapkodni! Nagyon sok függ a bemutatkozástól; már az első koncertet profi módon kell lejátszanunk. A jó hír gyorsan terjed!

- Nem féltek attól, hogy néhány magáról megfeledkezett rocker többet is szeretne, mint amit a színpadról kap?
Dexi: - Akarni akarhatnak! Nem vagyunk elveszett csajok!

Pinky: - Mindenre fel vagyunk készülve! Gyerekkorom óta járok küzdősportokra; nem lesz könnyű dolga annak, aki netán próbálkozni akar. Ettől függetlenül, nem árt, ha kéznél lesz egy-két biztonsági ember.

- Hol találkozhatunk legközelebb élőben a csapattal?
Pinky: - Időnk függvényében, maximális erőbedobással próbálunk. Nemcsak egyszerű zenei próbáról van szó, fel kell készülnünk a látványos színpadi showra is. Mindez nagyon sok munkát igényel. Úgy számolunk, hogy tavaszra, márciusra bemutatkozhatunk a közönség előtt. Már nagyon várjuk.

Olvasd el bemutatkozó lemezülről készült kirtikánkat: Trágár dalszöveggel hódítanak a csajok? Itt a Baby Dolls: Nekem nŐ kell!

- Hegedűs István- 

[2009.01.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még