2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Idősebbek is elkezdhetik, az R.E.M. segít
Amikor a végtelen dübörgés egy kis korongra szorítkozik
Bankrupt: Rakéta a lázongó városra!!!
Oly' messze az otthontól: Nikson az USA-ban
Kapcsolódó Kiadványok
Nikson: So Far From Home
Kapcsolatok
Nikson
Legnépszerűbb csengőhangok

A magyar kalapálós kalipunk külföldön is népszerű?

A Győrben 2005-ben alakult Nikson zenekar kemény fába vágta a fejszéjét, amikor a csapat zenei stílusának a punkot választotta. Igaz, hogy Győrben ennek van hagyománya a veterán Auróra révén, de amíg Vigiék a hagyományos britgyökerű punkban utaznak, addig a Nikson az óceánon túli vonalat helyezte előtérbe. Ez a fajta punkrock/poprock/melodycore pedig itthon ezidáig még nagyon nem talált követőkre.

A csapat - több tagcsere után - jelenlegi formáját az első kislemezük (Somewhere Between Here And There) felvétele előtt, 2006 októberében nyerte el. 2007 januárjától aktívan koncerteznek, a magyar színpadok mellett már többször léptek fel külföldön is.

A So Far From Home című debüt a szolnoki Denevér Stúdióban került rögzítésre, természetesen Cserfalvi „Töfi” Zoltán vezényletével. A dalok jó részét a két gitáros/énekes, Márton és Olivér írta. A dalok megtörtént eseményekről szólnak, és mivel ketten is énekelnek, nem fullad unalomba a zene, hiszen valljuk be őszintén: ez a rohanós, kalapálós kalipunk hosszútávon elég fárasztó tud lenni. Hogy ez ne így legyen, arról a nem egészen 36 perces játékidő is gondoskodik.

Ahhoz képest, hogy a srácok átlagéletkora valahol 20 körül lehet, meglehetősen profin és összeszokottan nyomják az egyszerű, de igen lendületes témákat. Nem vagyok a stílus nagy rajongója, de 'ami jó, az nem rossz' - szoktam mondani, és ez a Nikson esetében is igaz.

A zene mélyenszántó elemzésébe nem mennék bele, mert a stílus felvázolásával mindenki be tudja lőni magának a muzsikát.

A tizenkét nótát és egy intrót tartalmazó albumon jópár fogós dal kapott helyet, és aki szereti a dallamos, fogós énektémákkal megpakolt sodró lendületű punkrockot, az a So Far From Home-ot is szeretni fogja, kezdve a nyitó Dark Side Of The Life-tól, az ezerrel tekerő Rescue Me-n át a Painful Words-ig.

Viszont egy nótát mindenképpen a többi fölé kell helyeznem: ez a Take Me Back, ami egy kicsit ki is lóg a többi közül. Utoljára a Bad Religion általam is nagyon kedvelt formációtól hallottam ilyen fogós, kiválóan felépített dalt.

A korongot itthon az Egde Records terjeszti, viszont a győri srácok a tengerentúlon is találtak maguknak kiadót a Bite Me Records személyében.

Így a CD október végén az Államokban is megjelenhetett. A srácok ottani országos zenei magazinoknak interjút is adtak. Most már csak egy kis turné lehetősége hiányzik odaát, ami meglehetősen nehéz dió. Én csak a legjobbakat tudom kívánni nekik, hiszen az egész magyar rockzenére ráférnek a külföldi sikerek.

-hanczattila-

[2009.01.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még