2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A lemez letöltése
Kapcsolódó cikkek
Egy hip-hop lemez a döntőből
Pozitív zenék Vincabi korongján
Kell az új is! De kell ám!
A Petőfi újból válogat: egy kis hazai 2.
Durrog, durrog, de nem durran - Mitsoura
A magyar kalapálós kalipunk külföldön is népszerű?
Kapcsolódó Kiadványok
Bobakrome & Bobafett: Aludnifogtál
Kapcsolatok
Bobakrome
Bobafett
Akkezdet Phiai

"Itt az alapszint a magasszint" - Bobafett: Aludnifogtál

Meglehetősen furcsa címmel jelent meg az utóbbi idők talán legjobb hiphop lemeze Bobafett és Bobakrome közös munkájának erdményeként. Az Aludnifogtál című album ingyenesen letölthető és szabadon hallgatható. Előre megsúgom: érdemes megszerezni, de nem garantálom, hogy mindenkinek tetszeni fog. Műanyag emberek ne hallgassák!

Bobakrome-tól már megszokhattunk, hogy amiben benne van a keze, az sosem egy "egyszerű" anyag. Elég csak az előző, Direkt Torz című albumot meghallgatni, hamar kiederül, hogy Boba az egyik legkülönösebb stílusú MC és producer hazánkban. Miközben már egy ideje dolgozik harmadik albumán, fogta magát és néhány hónapra kiutazott Bobafetthez Spanyolországba, hogy segítsen elkészíteni első lemezét, amely az "Aludnifogtál" címet kapta és december óta ingyenesen letölthető a Wacuumairs honlapjáról.

Bobafett és Bobakrome régi haverok, de már egy ideje szétvált az útjuk: Bobakrome a fővárosba költözött, ahol megalapította a Wacuumairs kiadót, amit az Akkezdet Phiai két tagjával (Saiddal és Újonccal) működtetnek. Bobafett pedig egy igazi utazó, az elmúlt években mindenfele járt a világon: sok helyen megfordult (Spanyolország, Hollandia, Izrael) és sokféle dologgal foglalkozott. Időnként hazalátogat, de mindig csak rövidebb időre marad Magyarországon. A lemez anyagát is Spanyolországban hozták össze nem éppen tipikus stúdiózós körülmények között. A saját elmondásuk szerint a munkafolyamat nagy részét az sörözés tette ki, a cím is egy végigdorbézolt éjszakát követő reggelen egy pihent elme agyából pattant ki.

Miniszter úr, jóestét! Hogy telt a napja?

Az "Aludnifogtál"-on a komolyabb témájú számok - mint a pesszimista hangulatú Híradó, a spanyol nyelvű Ola, a keményen megmondós Nénike vagy a Bobafett gyári munkás múltjából szemezgető Gyár - mellett  azért helyet kaptak szórakoztatób szerzemények is: itt van például a Por, amely hiánypótló alkotás a maga nemében, hiszen feltehetően az egyetlen, a gyomorsav és a szódabikarbóna kapcsolatát feltáró mű az egész világon; de rendkívül szórakoztató a két Boba sajátos Star Wars univerzumába elkalauzoló Star Wars, sok eredeti hangmintával és idézettel.

A Csillagok Háborúja és a sci-fi téma egyébként sem áll messze a srácoktól: Bobafett hatalmas Csillagok Háborúja rajongó, Bobakrome pedig az előző albumán is felidézte már a téma magyar vonatkozásait a Pirx című számában.

A kemény, szókimondó szövegek, a szokásosnál eredetibb mondanivaló, Dj Zomblaze szkreccseivel megspékelt hamisíthatatlan Boba-ütemek (még az is belefér, hogy zúzós gitáriffeket mintáznak lassú alapokra) és a jól megválasztott hangminták szépen összeálltak, Bobafett és Bobakrome egy nem szokványos lemezzel gazdagítja az - egyébként egyre sokszínűbb - hazai hiphop-szcénát.

-M-

[2009.01.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még