2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Hatvan csapás Deák Bill Gyulával és barátaival a Körcsarnokban
Nagy siker a Hobo Blues Band életpályáját feldolgozó könyv!
Deák Bill Gyula: "A siker titka nagyon egyszerű" - nagy bulira készül a kapitány
A rockzene örök és ami a lemezkiadás mögött van
Hobo: "Tenni kéne valami jót, Hogy találhass vigaszt."
Kapcsolódó Kiadványok
Hobo Blues Band: Apák rock and rollja - 30 éves jubileumi koncert 2008
Kapcsolatok
Hobó (Földes László)
Hobo Blues Band
Legnépszerűbb csengőhangok

„Apák rock and rollja”- Hobo Blues Band DVD

Íme egy újabb exkluzív tartalmú és csomagolású kiadvány. Az EMI kiadó nem sokat szöszmötölt rajta, alig pár hónappal a Hobo Blues Band szeptember 27-i teltházas koncertje után, máris boltokban az eseményt megörökítő dupla lemezes DVD.

Hobo megint fején találta a szöget, mikor ezt a címet adta a jubileumi koncertről készült kép-és hangfelvételeknek: Apák rock and rollja. Nem beszélve az egykori HBB-darab aktualitást sem nélkülöző igazságáról: „Romlik a pénz és nehéz a helyzet / Ez a vén srác csak egy dolgot tud…

Ha végignéztem az Aréna küzdőterén és a lelátók széksorain, bizony az apák (és mostmár szemmel láthatóan nagyapák is) szép számmal képviseltették magukat a jeles eseményen. Miért is ne, hiszen a címben is emlegetett 30 év elsősorban róluk, hozzájuk szólt. Ennek illusztrációjaként Cserhalmi György, neves színművészünk egy tolószékben gördíti színpadra a főhőst, aki ehhez képest (a rehabilitációs-, vagy rosszabb esetben életfunkciós célokra rendszeresített eszközt persze elhagyva) tisztességesen, két lábon végigénekelt több mint 3 órát.

A DVD lemezre a koncertkezdés Nyitánya – nyilvánvalóan helyhiány miatt - a 6:3 –as videoklip nem került fel, minthogy a ráadásból is kimaradt az Országút blues és a Johnny B.Good. A felsoroltaktól eltekintve, a mai kép-, és hangtechnikai követelményeknek abszolút mértékben eleget téve követhető nyomon a szuperkoncert teljes anyaga. Magáról az eseményről most nem is ejtenék több szót (betűt); ezt már megtettem e helyütt, A Hobo Blues Band 30 éves trófeái címmel megjelent koncertbeszámolómban.

Sok érdekességet tartogat viszont a dupla kiadvány másik korongja, mely teljes egészében az extráké. 5 menüpontba sűrítették a szerkesztők (Rozsonits Tamás és csapata) a Nagy Buli előkészületeit, a próbákat, melyek Póka Egon Kőbányai Zenestúdiójának próbatermében zajlottak. A menüpontok egy-egy HBB nóta címe alatt érhetők el. Rákattintva a Mindenki sztár fülre, jóleső érzéssel láthatjuk-hallgathatjuk két szám közötti rövid pihenőben előadott ízes sztorizásukat, jókedvű zenélésüket, valamint bepillanthatunk a helyszíni „beállás” kulisszatitkaiba is.

A Tető alatt a ház magát a színpadépítést, az előkészületeket járja végig a kamera segítségével. Riport a HBB meghatározó tagjaival és népes, jónevű vendégseregével – aki kíváncsi a zenészek koncert előtti és utáni gondolataira, vélekedésére, elég, ha rákattint az Üzenet az útról menüpontra. Ki vagyok én? - érdeklődött Hobo az 1980-ban debütáló Középeurópai hobo blues bakelit azonos című nótájában. E fül alatt Juhász Balázs próbákon és koncerten készített remek fotói futnak diavetítésben. Végül a Hey Joe duettje tekinthető meg a 4 felvevőgép által készített képanyag vágatlan felvételeiből, tetszés szerint választható kameraállásból.

Mint az utóbbi Hobo kiadványoknál már megszokhattuk, a jubileumi kettős korong is exkluzív kivitellel készült, mely ugyancsak Juhász Balázs munkáját dicséri. A 17 oldalas, könyvformátumú, keményfedelű borítók belső oldalain kapott helyet a két DVD lemez; míg a rendkívül jó minőségű papírból készült lapokon, az ún. belíven, a koncerttel kapcsolatos információk és fotók találhatók.

A Hobo Blues Band 30 éves évfordulójáról készült DVD a külcsín és a belbecs szerencsés (egyben tudatos) találkozása. A kiadvány dupla CD lemezen is hozzáférhető.

-Hegedűs István-

[2009.02.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még