2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Szokatlan érzések kelnek útra a The Unbending Trees tolmácsolásában
Ha szól a soul - érzelmes erő lakozik Seal torkában
A lemez, amely napsütést varázsol: Copacabana
Készül a Michael Jackson nevével fémjelzett szuperprodukció
Kapcsolódó Kiadványok
Válogatás / több előadó: The Best Of Bond... James Bond
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

Rázva, nem keverve - Best of James Bond

Hogy perverz ötlet-e a James Bond-filmek úgynevezett original soundtrack-jeit egy csokorban egy válogatás cd-n kiadni, arról nyilván megoszlanak a vélemények. Ha ezt ritkán teszi a kiadó, akkor a válaszom nem. Ha öt-hat évente akkor viszont igen, ugyanis nem a 2008-ban kiadott Best Of Bond az első ilyen kiadvány.

Az elvakult Bond-fanatikusok a filmek mellé általában az azt követő filmzene albumot is beszerzik, így maximum azért vesznek meg egy ilyen cd-t, hogy ne egyenként kelljen a számokhoz nyúlni, ezért ennek a válogatáslemeznek az egyértelmű célcsoportja a pár Bond film között megszaporodott rajongótábor lehet.

Minden Bond-film rendelkezik egyfajta sajátságos hangulattal, amivel csak ez a film bír. A The Best Of Bond időrendi sorrendben szemezget dalokat vagy Bond-témákat, kezdve az 1963-as Dr. No-val és befejezve a 2006-os Casino Royale-lal.

Igazából egy ilyen albummal nagyot nem lehet hibázni, így összességében kellemes hallgatnivaló. Dalokat nem elemeznék egyenként, hogy nézne már ki, hogy megmondjam Tina Turner jól adja-e elő a Bono és a The Edge által írt Goldeneye-t. Jól hát! A legtöbb dallal a lemezen Shirley Bessey szerepel. Az Ő nevéhez fűződnek a legjobb Bond dalok: a lemezen a Goldfinger, a Diamonds Are Forever és a Moonraker. Zseniális többek között Tom Jones Thunderball-ja, Nancy Sinatra You Only Live Twice-ja és Louis Armstrong We Have All The Time In The World-je. Ezekben vastagon benne van azért John Barry keze is, aki zeneszerzőként kultikus figura lett. A lemezen egyébként több Bond-téma is szerepel tőle.

Később aztán David Arnold vette át a stafétabotot, akinek a nevéhez olyan dalok fűződnek, mint a Garbage által előadott The World Is Not Enough, k.d. Lang Surrender-je, vagy az azóta zeneileg megtévelyedett ex-Soundgarden énekes Chriss Cornell You Know My Name című dala.

Személyes kedvencem a lemezről Paul McCartney Live And Let Die című klasszikusa - amit egy bizonyos Guns N' Roses vitt még nagyobb sikerre -, és a Duran Duran A View To A Kill-je. Ami viszont nagyon kilóg, az Madonna idegesítően prüntyögő Die Another Day című ópusza.

A lemez kétféle változatban került a boltokba. A piros korongos változat csak cd-t tartalmaz, a kék viszont egy dvd-t is, melyen videoklipek (A View To A Kill - Duran Duran, For Your Eyes Only - Sheena Easton, Goldeneye - Tina Turner, The Living Daylights – A-Ha, All Time High - Rita Coolidge) mellett Shirley Beassey élőben előadott Goldfinger-je is szerepel, valamint helyet kapott rajta egy húszperces dokumentumfilm, mely nagyjából az ezredfordulóig követi figyelemmel a James Bond-zenéket, megszólaltatva a szerzőket és előadókat.

Kellemes hallgatnivaló a The Best Of Bond, az pedig, hogy a Quantum Csendje Alicia Keys és Jack White (White Stripes) által előadott Another Way To Die című duettje lemaradt róla, azt vetíti előre, hogy lesz mostanában még a 007-es nevével fémjelzett válogatáslemez.

-hanczattila-

[2009.02.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még