Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. június 20. | csütörtök | Rafael nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Linkek
További információk
Kapcsolódó cikkek
Babos Gyula 60!
Igényesség kívül-belül! László Attila and Friends: Babel - Jazz elegánsan
Kapcsolatok
Borbély Mihály
Chico Freeman
Dresch Mihály
Gadó Gábor
Kozma Orsi
MR3-Bartók Rádió
Snétberger Ferenc
Szakcsi Lakatos Béla
Kapcsolódó események
Zsámbék Jazz Open 2009 - az MR3-Bartók Rádió jazz-fesztiválja
[2009. július 3. - 31. ]

Jubileumi Jazz Open: Világsztárok és fiatal magyar tehetségek egy színpadon

A Zsámbéki Jazz Open 2009-ben jubileumát üli, ugyanis a dzsessz műfajában rangosnak számító esemény Immár tizedik alkalommal kerül megrendezésre. Az MR3-Bartók Rádió szervezésében, július 3-tól kezdődően, minden péntek este hét órától nemzetközi hírű dzsessz-muzsikusok lépnek fel a Romtemplom mellett felállított színpadon.

 

A július 3-i nyitóest főszereplőjeként, a hagyományokhoz híven Snétberger Ferenc gitárművész-zeneszerzőt köszöntheti a közönség, aki ezúttal Markus Stockhausennel, egyébként állandó partnerével fog különböző improvizációkat előadni. Markusszal kapcsolatban tudni kell, hogy édesapja, Karl-Heinz Stockhausen európa hírű klasszikus- és dzsessztrombitás.

Egy hétre rá, Gadó Gábor Párizsban élő magyar gitáros-zeneszerző veszi birtokba a színpadot, két magyar muzsikustársával. A nap másik sztárja Szakcsi Lakatos Béla, a Szakcsi Trio Plus élén mutatja be páratlan tehetségét, a zongora fehér-fekete billentyűinek segítségével. A Kossuth-díjas művész 66. születésnapját éppen a zsámbéki pódiumon kívánja megünnepelni.

Július 17-én a hölgyeké a terep. Kozma Orsi, Pocsai Krisztina és Szőke Niki osztozik a dobogón, és a várható sikerben. Orsit kislányként az MR Gyermekkórusában bukkant fel, Krisztinát 10 éven át a jazzműsorok - köztük a Zsámbék Jazz Open – háziasszonyaként köszönthettük, majd némi kihagyás után úgy döntött, hogy ismét megpróbálkozik a világot jelentő deszkákkal. Visszatérése pontosan ehhez a koncerthez köthető.

A fiatalok után jöjjenek a világsztárok! A világ egyik legkiválóbb szaxofonosa, nevezetesen Chico Freeman, az MR3-Bartók Rádió tehetségkutató versenyeinek három győztesét tömörítő Tzumo Acoustic Trioval közösen kívánja elkápráztatni a műfaj kedvelőit. Mr. Freeman a rendezvény másik születésnaposa, annyi különbséggel, hogy a zsámbéki színpadon ünneplő muzsikus kereken a hatodik x-ét tölti be.

Úttörő vállalkozásként, július 24-én Latin-dzsesszel bővül a Zsámbéki Jazz Open kínálata. Ennek keretében a Cornelio Tutu Band lendületes, könnyed, dallamos ugyanakkor virtuóz latin-funky-dzsessz muzsikájával ismerkedhetünk. A messzi Kubából egyenesen ide, e festői környezetbe fog ellátogatni egy pár vérpezsdítő dallam és ritmus erejéig Elsa Vallé és együttese.

Július 31-én, a záró esten – a hagyományokhoz híven -, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tehetséges növendékei kapnak bemutatkozási lehetőséget. Dresch Mihály és Borbély Mihály neve azok előtt is ismerősen cseng, akik nem kifejezetten a dzsessz műfaj rajongói. A két virtuóz szaxofonos az MR3-Bartók Rádió egyik felfedezettjével, trió formációban ad közös műsort. Szabó Daniról tudni kell, hogy1998-ban megnyerte a Füsti Balogh Gábor Jazz Zongora Tehetségkutató Versenyt.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával létrejött koncertsorozat helyszíne Zsámbék, Romtemplom, Corvin utca. A hangverseny programok rossz idő esetén is megrendezésre kerülnek, ez esetben, a Zsámbéki Művelődési Házban lesznek megtartva.

A szervezők és a vendéglátók minden jelenlegi és leendő dzsesszrajongót sok szeretettel várnak.

 Hegedűs István

[2009.07.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Swan 2000 Beatles Roadshow menedzser zenekar [2019.06.12.]
Billentyűst keresünk! zenész » billentyűs [2019.06.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Megnéztük - Ganxsta Zolee és a Kartel a Barba Negra Trackben
Húsz éve jelent meg a...

Satöbbi zenei csemegék Budapesten!
Minap úgy hozta a sors, hogy egy Satöbbi koncertre...

Punnany Massif "kompon-állva" nyitotta meg a fesztiválszezont
Beszámoló: Újra Budapesten járt a Muse!
Csúcs volt a Chris Botti koncert Budapesten - képekben
Kísértetjárás az Operettben - Musical készült a Pendragon legendából
Hány ember lakozik Dóka Attilában?!
beszámolók még