2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Pesti sztárvarázs
Kapcsolódó Kiadványok
Válogatás / több előadó: Csárdáskirálynő
Kapcsolatok
Peller Károly
Szabó Dávid
Kerényi Miklós Máté
Budapesti Operettszínház

Libabőrös publikum a Pesti Sztárvarázson

Fiatalok, tehetségesek és nagyon jól énekelnek - röviden így lehetne jellemezni a Budapesti Operettszínház Operett Akadémiájának tagjait, akik Ferencvárosi Művelődési Központban léptek fel. Lapunk munkatársa a helyszínen járt, majd egy képes beszámolót készített.  

Az Operett Akadémiát a színház igazgatója Kerényi Miklós Gábor alapította 2004-bem. Célja a magyar operett-játszás utánpótlásának kinevelése. A kezdeményezés jónap bizonyult, hisz mára már az Operettszínház repertoárján szereplő összes operettben ill. számos musicelben jelentős szerepeket játszanak.

A látványosan kezdődő műsor elején a konferanszié szerepét betöltő Peller Károly művész úr bemutatta a jelenlévő tehetségeket, akik a színpadon maradva bele is kezdtek produkciójukba.

Az első rész elején operettekből hallhattunk összeállítást. Az énekesek a közönség csodálatát már ezekkel a dallamokkal kivívták, hiszen a műsort indító Lukács Anita (Lili bárónő-Lili, West Side Story-Maria) Oscar áriája libabőrössé tette a kedves publikumot. A nézőtér egy emberként sóhajtott fel a színpadra lépő Sas Éva látványától, aki a „nagy öregeket” meghazudtolva énekelte el Adriana áriáját, majd Pohly Boglárka a Don Giovanniból adta elő Zerlina áriáját. Első férfi előadóként halhattuk Kerényi Miklós Mátét, aki felejthetetlen élményt nyújtott Des Grieux áriájával. Bódi Barbi Flauretta áriáját, Zábrándi Annamária Gara Mária kabalettáját énekelte el a közönség nagy örömére. Az első rész zárszámaként hallhattuk Langer Somától a Torreádor-dalt, amiben a jelenlévők mindannyian énekeltek.

Így mire a musical részletekhez értünk, a publikum már meg is feledkezett a helyszín kicsit lehangoló látványáról és a nézőtéren uralkodó hidegről, sőt az inkább operettekhez és operákhoz szokott közönség ütemes tapssal kísérte az épp színpadon lévőket az aktuális musical szerepükben. Hallhatunk dalokat a West Side Storyból, a Funny Girlből, az Operettszínáz nagysikerű most is futó darabjaiból: Mozart, A Szépség és a Szörnyeteg, de meghallgathattuk a Kis hableány dalát is. Az Operaház fantomjából előlépő Zábrádi Annamária és Kerényi Miklós Máté egy pillanatra máris elvarázsolt minket. A hangulat Szabó Dávid A szombati esti láz előadása alatt hágott a tetőfokára, a publikum egy emberként tapsolta végig a dalt! Az első felvonás végén ismét közösen énekeltek a fiatalok, ezúttal A Szépség és a Szörnyetegből.

A második felvonás már az operettekről szólt, itt a művészek énektudásán kívül még megcsodálhattuk tánctudásukat is. Hallhattunk részletet: Kálmán Imre: Csárdáskirálynőjéből (Lukács Anita, Bódi Barabara, Szabó Dávid, Peller Károly), A cirkuszhercegnőből (Pohly Boglárka, Szabó Dávid), a Marica grófnőből (Pohly Boglárka, Szabó Dávid), Lehár: A mosoly országából (Sas Éva), Luxemburg grófjából (Bódi Barbara, Kerényi Miklós Máté). A finálét most is közösen énekelték az Operett akadémisták, amit természetesen a publikum részéről ütemes taps kísért.
Úgy gondolom az opera- és operett rajongó közönség fellélegezhet, meg van a méltó utánpótlás!

Aki élőben is szeretné meghallgatni ezeket a tehetséges fiatalokat, az legközelebb 2006. január. 28-án teheti meg, szintén itt a Ferencvárosi Művelődési Központban legközelebbi Pesti Sztárvarázs rendezvényen.

Zsuzsi

[2005.12.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még