Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. május 14. | péntek | Bonifác nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Játszótéri játékok
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Peller Károly
 
Legutóbbi kiadványok
Ez Operett! 2 - Kettecskén (2011)
Ez operett (2009)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Peller Károly: "A színházat a bátorság viszi előrébb”
Indul az Operett Tudor Peller Károllyal!
Hosszú az éjszaka Peller Károlynak a három gráciával
Peller Károly bejelentette: "Nagyon örülök neki!"
Ének az esőben a Budapesti Operettszínházban - képek
     
 
Peller Károly
Születés dátum: 1979.
Web: http://www.pellerkaroly.hu
 
     

Peller Károly

1979-ben született Budapesten. A Budapesti operettszínház Zenés-színészképző Stúdiójában végzett (színészmesterség, klasszikus ének, balett, jazz, sztepp) 1998-ban, azóta a színház egyik vezető szólistája táncos-komikus szerepkörben. 1998 és 2001 között több szerepet játszott vendégként a Győri Nemzeti Színházban. 2006-tól a bécsi Volksoper vendégszólistája. Fellép prózai, operett és musical szerepekben is. Szerepei nagy részét németül is játssza.

A Budapesti Operettszínház gála- és operett-produkcióiban hallhatta Bécs (Konzerthaus Grosses Saal), München (Deutches Theater), Lipcse (Gewandthaus), Regensburg (Schloss Thurn und Taxis), Amszterdam, London (Sadler Well’s), Róma (Teatro Quirino), Kanada, Japán és az Amerikai Egyesült Államok közönsége. Az utóbbi években rendszeres fellépő Oroszországban a jekatyerinburgi Sverdlovsk Zenés Színház és a szentpétervári Zenés Komédia Színház előadásaiban és gálaműsoraiban.

Főszereplője volt Magyarország egyik legnézettebb televíziós sorozatának (Jóban rosszban – Tv2), valamint állandó fellépője a Budapesti Operettszínház a köztelevíziók által rögzített gáláinak.

 2002-ben Nívódíjat kapott, 2003-ban pedig a Marsallbotot, az évad legígéretesebb tehetségének járó díjat vehette át. 2004-ben a magyar kritikusok „az évad legjobb mellékszereplője” elismerésre jelölték.

Rendszeresen foglalkozik a Budapesti Operettszínház művésziskolájának, az Operett Akadémiának növendékeivel. Számos rendezés és koreográfusi munka is áll a háta mögött (Dan Goggin: Apácák, Kálmán Imre: A Csárdáskirálynő, Szirmai Albert: Tündérlaki lányok, Lehár Ferenc: A víg özvegy; A mosoly országa, Jacobi Viktor: Sybill, operett gálák).
 

[2009.11.26.]

Kiadványok
stúdió
Peller Károly: Ez operett (2009)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

beszámolók még