2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Fenyőkarácsony 2005
Kapcsolatok
Fenyő Miklós
Kapcsolódó események
Fenyő Ünnep
[2005. december 27.
kedd 17:00]

Fenyő ünnep a Körcsarnokban

Idén is volt Fenyő a fa alatt! Azaz idén is megajándékozta közönségét Fenyő Miklós „Mr. Rock’n’Roll” karácsonyi koncertjével.

A Fenyő ünnep gondolata illetve az első ilyen jellegű koncert 1996-ban még a BS-ben  (Budapest Sportcsarnok) volt és immáron hagyománnyá nőtte ki magát az elmúlt kilenc esztendő alatt. Az évek során változtak a helyszínek, de a mondás nem: „Nincs karácsony Fenyő nélkül”, hol a Kongresszusi Központ, tavaly a Papp László Sport Arénában, idén pedig a Körcsarnokban került megrendezésre.

A jegyek nagyon hamar elkeltek a pénztárakban ezért pótbulit is meghirdettek, ami az eredeti koncert napján délután öt órakor kezdődött. A program közel két és fél órás volt. Ami azért figyelemre méltó teljesítmény öt órát koncertezni egy délutánon.

Természetesen nincs Fenyő ünnep sztárvendégek nélkül, idén sem volt ez másként, „Mr Rock and Roll” mindég igyekezett olyan vendégeket hívni, akikkel volt korábban közös munkája, vagy személyes barátság fűzte az illetőhöz. Idén ez a választás igen különösre sikeredett. Hiszen Szűcs Judith-tal csak fiatal korában lépett fel egyetlen alkalommal a Hungária klubban (ekkor még Judith fodrászként dolgozott az Andrássy úton és nem volt még felfedezett énekesnő. Miklós, mint vendég járt a fodrászatba és az ismeretség eredete, hogy Judith testvére Szűcs Antal Gábor akkoriban játszott gitárosként a Hungária együttesben).

A másik vendég pedig ezen az estén közismertebb nevén „Boogie” volt, azaz Gál Csaba aki a Megasztár II.-ben tűnt fel és közismert, hogy szereti a Rock ’n’ roll-t valamint blues zenét, és sokat forgott „jampi körökben” ezért is ajánlották Miklós figyelmébe. Igaz még soha sem hallotta élőben a koncertet megelőzően, de Miklós elmondása szerint Boogie-t, már pusztán beceneve hallatán is biztosan jó választás lesz meghívni erre a koncertre. A közös értékek felfedezése is ezt erősítette meg későbbi személyes találkozásuk és beszélgetésük alkalmával.

A zene.hu az első előadásra kapott meghívást, így erről tudnék beszámolni. A koncert pár perccel öt óra után kezdődött és igaz nem volt teljes teltház (de ne felejtsük el ez volt a másodszorra meghirdetett előadás), de így a táncolni vágyók a terem legvégén találtak némi helyet.

Az első rész kissé visszafogottabb nyugodtabb dallamokkal indult, hogy némi bemelegítést követően beindulhasson az igazi Rock’n’Roll buli és kezdetét vegye – az amúgy is szép téli dekorációval díszített – az egész színpadot betöltő show műsor. A csarnok színpadán a tánckar hol élőképek formájában idézte meg a 60-as évek hangulatát – természetesen kor divatját és frizuráját is hűen visszaadva –, hol a „rongyláb” Jampik, hol  fergeteges igazi rock’n’roll tánccal, pörgetésekkel tették még élvezetesebbé és színházszerűvé a műsort.

Bevallom a jó hangulat ellenére Fenyő Miklós kissé visszafogott volt, hiszen várt rá még egy két és fél órás buli, így spórolni kellett az energiával, természetesen nem pejoratív értelemben értem. Majd színpadra szólította az első vendéget Szűcs Judith személyében, akit DISCO Királynőnek kiáltottak ki anno, most a rock’n’roll műfajában is kipróbálhatta magát, valamint saját műfajából is kapott a nagyérdemű ízelítőt és végül az elmaradhatatlan duett Fenyővel.

Majd ismét egy kis önálló csokor és természetesen a színpadon álló zongora is szerepet kapott. Valamint a tánckar kápráztatta el a közönséget és már jött is a következő vendég Boogie, aki szokásához híven többször körbe rohangált a színpad szinte minden pontját bejárva. Majd ismét jöhetett egy közös dal és szép lassan közeledve a fináléhoz stilizált hóesést varázsoltak a körcsarnokba, aminek a gyerekek örültek a legjobban, és szorgosan szedegették a lehulló papírmasé hópelyheket.

Egyébként a fináléra még egyszer visszatértek a vendégek egy közös éneklésére, de ekkor már arany flitterrel szórták be a közönséget.

(Azért szeretném megjegyezni, hogy a második előadás sokkal felszabadultabbra sikeredett, hiszen ekkorra tényleg totál teltház volt és az energiákat is jobban lehetett szabadjára engedni. Az is hozzá tartozik a történethez, hogy Fenyő Miklósnak és a többi fellépőnek csak egy közönség cserényi ideje maradt a kifújásra és már kezdődött is a második felvonás.)

Azért nem szeretném szó nélkül hagyni a „Fenyő életmű” főbb elemeit sem, hiszen ott volt a Hungária együttes, 1998-ban a Hotel menthol musical, 2001-ben az önéletrajzú ihletésű Made in Hungária zenés játék. Állami és díszpolgári kitüntetések és rengeteg sláger, ami a fülünkben motoszkál még mai napig is, ami meghatározta a fiatalságunk házibulijainak és sulis rendezvényeinek szép emlékeit. Valamint Fenyő Miklós ismét nagy munkával tölti az elkövetkező időszakot, hiszen felkérést kapott egy új zenés darab megírására, aminek várható bemutatója 2006-ban lesz.

-BK-

[2006.01.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még