2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Miskolcra MENnek Belgáék
Lovasi András tóátugrós bulit szervez
Mobilod lehet a belépőd a SZIN-re
Business rosé
Mesterségek Ünnepe a Budai Várban - képekkel
Fontos információ a Quimby dedikálásával kapcsolatban
Hatalmas sor a Quimby dedikálásán
Dupla lemezbemutatóra készül a Quimby - jön a Flashang is
Íme a ClassFM 40 legjátszottabb dala 2011 március közepén
Alsóőrsös lép fel a legendás Alphaville
Képgalériák
12. Harley Davidson Open Road Fest motoros fesztivál
Kapcsolatok
Alphaville
Quimby

Motorok és Rock "n" roll - 12. Harley Davidson Open Road Fest motoros fesztivál

A fesztiválszezon egyik nyitórendezvénye a pünkösdi hosszúhétvégén, új néven és új tartalommal kerül megrendezésre, 4 zenei helyszínen több mint 30 sztár fellépővel, köztük a nagyszínpadon fellépő, húzóneveknek számító Quimby, Alphaville és a Tankcsapda koncertjével.

Ahhoz, hogy 5000 ember felhőtlenül jól érezze magát, komoly szervezési munka folyt a háttérben, és a környező települések összefogására és támogatása is szükség volt, hangzott el a sajtótájékoztatón Dr. Bóka István a térség országgyűlési képviselőjétől és Dobai Attilától a rendezvény megálmodójától és a rendezvény főszervezőjétől. Ennyi év után a kezdeti ellenállásnak nyoma sincs, nagy örömmel fogadják a motorosokat és a többi vendéget is a helyiek, egyértelműen csak profitálnak a rendezvényből. Az évente több ezer motoros és tizenpárezer látogatót vonzó rendezvényt továbbra is aktívan kívánják támogatni, még ha ez évről évre egyre nehezebb is.

Június 8-án szerdán a Class FM rádió műsorvezetőivel megnyitották az Európa Kemping kapuit. A Sebestyén Balázsékat szállító kamion és konvoj reggel 7 felé indult Budapestről az autópályán, majd két óra élő show után érkeztek meg a fesztivál területére. Este a Pop-Rock Aréna színpadán fellépett két Open Road Band győztes majd Szilárd, a Kutya vacsorája és a Blues Company zenekar. Csütörtökön szeles idő fogadta a nagyszínpadon fellépőket és a közönséget, ahol az Óriás, Tóth Gabi, és Nemjuci után és este 10-től a 20 éves Quimby zenekar adott egy szokásukhoz híven nagyszerű másfél órás koncertet.

Quimby

Ez egy másfajta koncert volt, hiszen nincs hozzászokva mostanság a zenekar ahhoz, hogy ne nagy és őrjöngő tömeg fogadja, amikor odalépnek hangszereik mellé és elkezdenek zenélésbe. Általában a küzdőtér fiatalokkal teli, az első sorokat tini lányok és bulizni vágyó srácok foglalják el. Ehelyett zömében érettebb korú motoros fazonok álltak igencsak szellősen az estére már kicsit lecsendesedett szélben, és pár rajongó is, akik minden bizonnyal kifejezetten a Quimby miatt váltottak jegyet az estére - és biztosan nem bánták meg.
A hely szelleméhez igazodva a zenekar bevonta a koncertet motoron figyelemmel követő arcokat is a „zenélésbe” és a hangulat alakításába, hiszen pörgős-bulizó számaik elkezdéséhez rendre segítséget kértek – no de nem kellett kétszer kérniük: a motorosok húzták a gázt és bőgették a motort. Jól szólt, megvolt az összhang!

Az este fénypontja talán a Most múlik pontosan gigasláger volt. Mivel ezt a dalt már annyian feldolgozták, elénekelték, úgyis mindenki kívülről fújja, a zenekar úgy döntött, hogy ők bizony ezt már el sem éneklik, majd a közönség… Segítségül Szilárd zongorázgatott egy kicsit a dallam kedvéért és Kiss Tibi elpantomimozta a szöveget, a kis létszámú „tömeg” pedig szépen helyt állt és jól elénekelte a dalt. Mókás volt!
A régi nagy kedvencek mellett már a legfrissebb albumról, a Kicsi országról is játszottak a srácok néhány számot (pl. Leszek ma én a tiéd, Jekyll és Hyde), amik mellett a 2009-es dalok, mint az Ajjajjaj és Cuba lunatica is már régi nagy slágernek tűnnek.

Öregek, kipolírozva: Alphaville

Nem egészen ilyen kinézetre emlékeztünk a ’80-as évek közepéről, az új külső nyilván a múló időnek köszönhető. Martin Gold, a zenekar frontember is megöregedett egy kicsit, de ez a rajongókat abszolút nem zavarta. Meglepő módon sok „hardcore” rajongója van a zenekarnak, akik zászlóval készültek a fellépésre. Éppen stúdióban töltik az idejüket, így nagyon jó volt kiszakadni kicsit a monoton melóból- mondta Martin a sajtótájékoztatón. A koncert ¼ 11 felé kezdődött, a hangzással nem volt nagy baj. Egy kicsit furcsa volt ennyi év távlatából újra meghallgatni azokat a számokat, amiket utoljára tizenévesen hallottam. Azt hiszem nem volt olyan ember itthon, akinek ne lett volna egy Alphaville kazija, úgyhogy a számok többsége ismerős volt. Néha vicces volt a régi szintihangokat – amik akkor tök menők voltak – mostani környezetben hallani. Nem is volt nagy baj az egésszel, csak nem kellett túl komolyan venni. Néha kicsit olyan érzésem volt, mintha a Duran Duran és az Aha paródiáját hallottam volna. Azért a legnagyobb slágerekre mindig beindult a közönség. Szólt a Big in Japan, a Sounds like a melody, a Dance with Me. A rockerek jókat táncolgattak, nevetgéltek, lassúztak a líraibb számokra. A koncert másfél órán keresztül tartott, és azt hiszem, hogy aki ott volt jól szórakozott.

Mindenkiben van egy kis Harley

A meghirdetett jelmondattal bizonyára minden fesztivállátogató azonosulni tud, kivéve talán a Harley tulajdonosokat, mert ha épp véletlenül leparkolták valahol a motorjukat, akkor is lehet tudni, hogy nekik bizony Harley-juk van, mert Harley-s dzsekit, pólót, fülbevalót vagy éppen tetoválást viselnek, és valahogy ők peckesebben járnak. A fesztivál nem csak a szép járgányokról, a zenéről, a szórakozásról és a bandázásról szól, hanem a pózolásról, a kipufogó pattogtatásról is. Van topless motormosó, halálgömb, nyári jégpálya, bungee jumping, étel-ital. Ma volt a motoros felvonulás, amit megnézni nagyon nagy élmény volt.

Folytatás: Tankcsapda, Ganxsta és a többiek
Akinek esetleg van ideje, és nincs még programja, annak tudom ajánlani a szombat esti programot, illetve a vasárnapit is. Változatosság, buli, zene, mulatozás.

Irány Alsóörs!

-Frk4muzik, Aretuska

[2011.06.12.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Kobalu 2011.06.15. 16:18 • [4]
én csak annyit mondok, h KARASNA=LOL :D
Sámuel Mátyás 2011.06.15. 11:05 • [3]
Én tavaly is voltan Karasna fesztiválon, és idén sem hagynám ki !!!
Weiser Dániel 2011.06.15. 10:41 • [2]
Van egy jó pár, én személy szerint a Karasnát ajánlom, én legalábbis oda megyek. http://karasnafesztival.hu/ Ez most hétvégén lesz és megfizethető a jegy is! :)
Előzmény: galaci50 • 2011.06.14. 16:03 • [1] • Előzménykövetés 
galaci50 2011.06.14. 16:03 • [1]
Ez idén biztos nem fér bele, de tudtok olyan fesztivált ajánlani, ami ugyancsak motorosoknak való multraság lenne?

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még