2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A tökéletes koncert képekben: Leonard Cohen az Arénában
Leonard Cohen legszebb slágerei egy lemezen
Hallelujah! Új életrajzi könyv jelent meg Leonard Cohenről
Az összes Leonard Cohen album egyben
Elismerték Likó Marcell énekes tehetségét 
Exkluzív utazások az operák körül 
Kapcsolódó Kiadványok
Leonard Cohen: Old Ideas
Kapcsolatok
Leonard Cohen

Old Ideas címmel jelenik meg Leonard Cohen új lemeze

A 2012 január végén megjelenő album az elismert költő első stúdiólemeze 8 év után, mely 6 évtizedet felölelő, nagyra becsült karrierjének legújabb állomása 

Az "Old Ideas" című vadonatúj album Leonard Cohentől 2012. január 30-án jelenik meg a Sony Music/Columbia Records gondozásában. A korong 10 dala az emberi lét legprofánabb kérdéseit vizsgálja költői megközelítésben: a transzcendenshez való viszonyunkat, a szerelem, a szexualitás, a veszteség és halál kérdéseit. Minden bizonnyal a legnyíltabban spirituális albuma ez a nagyra becsült művésznek; az "Old Ideas" a könyörület és az illendőség iránti nagyobb elkötelezettségre inspirál minket.

Az "Old Ideas" című korong már előrendelhető bookline.hu webáruházában, illetve a www.LeonardCohen.com oldalon, ahol az album első dala, a "Show Me The Place" című szám is meghallgatható. Azok a rajongók, akik most előrendelik a kiadványt a művész hivatalos oldalán, azonnali letöltésként megkapják az album első dalát is.

Bár a lemez dalainak felvétele 2011 januárjában kezdődött, számos új dalon és a hozzátartozó dalszövegeken évek óta dolgozik a művész. Az "Amen" és a "Lullaby" című dalok kezdeti stúdióverzióját 2007-ben rögzítették, míg a "Lullaby" és a "The Darkness" című felvételek kezdeti verzióját Cohen élőben is előadta legutóbbi, teltházas koncerteket felvonultató világkörüli turnéján.

Azzal kapcsolatban, hogy mit várhatnak a rajongók Cohen következő lemezén, iránymutatást ad a tény, hogy a költő átvehette a Principe de Asturias Prize elnevezésű díjat még októberben Spanyolországban. Ezt a kitüntetést az a művész vagy csoport kapja, aki irodalmi munkájával hozzájárul az egyetemes irodalom fejlődéséhez.

Cohen a következőket nyilatkozta: "Ahogy egyre öregebb lettem, úgy értettem meg azokat az útmutatásokat, amelyek ezzel a hanggal jöttek. És az útmutatások ezek voltak… Mellékesen sose panaszkodjunk. És ha már ki kell valakinek fejeznie a nagy, elkerülhetetlen megsemmisülést, mely mindannyiunkra vár, mindezt a méltóság és szépség szűk keretei közt tegye."

Leonard Cohen albumának produceri munkálatait Patrick Leonard, Anjani Thomas, Ed Sanders és Dino Soldo látta el. Cohen csodálatos baritonját olyan különleges vokalisták egészítik ki a lemezen, mint Dana Glover, Sharon Robinson, a The Webb Sisters (Hattie és Charley Webb) és Jennifer Warnes. Az album borítóját és a grafikákat maga Cohen készítette. 

[2011.12.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még