2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Hegyalja Fesztivál 2006
Kapcsolatok
Tankcsapda
Aljas kúszóbab
Nefogazz
Rage Against The Machine
Jurij Zenekar
Alvin és a Mókusok
Kiscsillag
Skafunderz
Kispál és a Borz
Motörhead
Disco Express
Depresszió
Hiperkarma
Heaven Street Seven (HS7)
Emil Rulez
Quimby
pankSapKA
Prosectura
HétköznaPi CSAlódások
Kapcsolódó események
Hegyalja Fesztivál
[2006. július 12. - 15. ]

Tokajban a part szabad

Ezután betekintettem egy kicsit a Kiscsillag koncertjére, mert már sok ismerősöm ajánlotta, és most is berángattak rá. Tulajdonképpen az ős-Kispálból tevődik össze a zenekar, és hasonló stílust is képvisel. Érdekes volt, mert amennyire hasonló, annyira más is. Az tetszett a legjobban, hogy Lovasi ugyanolyan beleéléssel tudott itt is énekelni, valamit Lecsó egyszerre gitározott, énekelt, és kezelte a billentyűket, ha kellett! Ahogy egy barátom megjegyezte: "Nem szarral gyurmázik!" :)

Ezután visszamentem a sátorhoz, hogy felébresszem a páromat, de a "menjünk Belgára" akció sikertelen volt. Így csak messziről hallhattam, ahogy a három idióta srác magyar nemzeti hipp-hopp-ot követel... De nem baj, a Skafunderz-re sikerült elcipelnem. Fél nyolckor kezdtek a Pepsi színpadon, s a sok punk és ska rajongók tömege várt már. Imádom ezt a zenekart, nem lehet nem mosolyogni az előadásuk alatt, a számaikat hallgatva. S ezt most láttam a többi emberen is. Mindenki táncolt, mosolygott, és nem volt durva pogó sem. Talán a ska segítségével lehetne elérni a világbékét? :) Hmm, ki tudja?! Mindenesetre a Jamaica a jamaicaiaké és a többi pörgős slágerük után, kissé belassultunk a Kispál és a Borz koncertjén a nagyszínpadnál. Ahhoz képest, hogy kb.másfél órája még egy másik színpadon, másik zenekarban zenéltek, nagyon frissen adták elő a néhol szívszorító (Még egyszer), néhol csak eygszerűen mókás ( Csiga ) számaikat.

Többször is visszahívták őket, de a másodikra már nem maradtunk, mert a sok kispál-koncert mellett győzött a ritkán látott Deák Bill Blues Band. Mondanom sem kell, a JimBeam sátor ismét tömve, találtunk egy kis helyet, ahol még elfértünk és láttunk is, persze jó hátul. De nem baj,az érzés így is átjött, s percek alatt magával ragadott minket. Akkor érte el tetőpontját a buli (szerintem nem csak számomra), amikor felcsendültek A Zöld, a bíbor és a fekete dallamai. Ez az én örök kedvencem, téren és időn túl, stílustól és zenekartól függetlenül. Látszott, hogy a közönség is nagyon élvezi, Deák Bill-el együtt. A számok után "Bill a király!" felkiáltásokkal ünnepelték a blues magyar királyát, aki egyik utolsó számként a Kopasz kutyát adta elő, nem kevesebb sikerrel.

Ezután átslattyogtunk a nagyszínpadhoz, mert fél 11-re volt kiírva a mai nap főzenekara, a Tankcsapda. A debreceni fenegyerekek a szokásos színvonalat hozták, szinte mindenki kíváncsi volt rájuk, a Viva színpad előtti placc teljesen megtelt, fotósok hada leste Lukács és Cseresznye mozdulatait. Egyetlen hátrány, hogy több számot is adtak az új albumról, ami azért nem lett a legjobb, valljuk be. A Nem kell semmi egy jól eltalált nóta, fiatalos, fülbemászó, de a többi nem igazán nyerte el a tetszésemet.

A Tankcsapda után a Jim Beam színpadhoz mentünk, mert éjfél utánra a Bizstróbaleset volt meghirdetve. Ám csalódnunk kellett, mert műsorváltozás történt, és helyettük egy Red Hot Chilli Pappers feldolgozásokat játszó bandát hallhatott a közönség, és én a sátor felé tartva...

[2006.07.20.]

« előző oldal  (3. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még