2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Forrás: Metro.hu
Kapcsolódó cikkek
Ma adják a szenzációs történelmi musicalt - 56 csepp vér az RTL-en magyar kiválóságokkal
Kapcsolatok
Palcsó Tamás
Miller Zoltán

Közel kétszáz szereplő az új rockmusicalben

A Papp László Sportarénában október 19-én, majd 22-én mutatják be Horváth Péter Mihály Tamás 56 csepp vér című rockmusicaljét.

Az 56 eseményeiről született művek között zenés színházi produkció eddig még nem volt. Az 56 csepp vér ismert kaszkadőrünk, Pintér Tamás Oroszlán ötlete alapján Mihály Tamás zenéjével és Horváth Péter szövegeivel egy hónappal ezelőtt nyerte el végső formáját. Mihály Tamás célja saját szavai szerint az volt, hogy a zene kifejezze a kort, de a mai hallgatóhoz, főleg a fiatalokhoz szóljon.

A darab legnagyobb részében megmaradtam a dal formánál, ahol a szavaknál erősebb tud lenni a zene, ott az szólal meg -  mondta az Omega együttes zeneszerző-basszusgitáros-énekese. Horváth Péter, a darab író-rendezője hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy ez a történet fiataloknak szól 56-ról, éppen ezért „érintetlen” fiatal tehetségekkel akart dolgozni, eszerint válogatták ki a szereplőket.

A történet 56 októberében egy vidéki kisváros melletti faluban játszódik. A klasszikus Rómeó és Júlia „átirata” két fiatal szerelmesről szól, akik egymással szembenálló családok tagjai. Ez a Rómeó a hajdani kitelepítettek fiaiból és a helyi srácokból összeálló banda tagja, Júlia a helyi ávós parancsnok lánya.

Rómeót Palcsó Tamás, Júliát Veres Mónika, Lőrinc Kaszás Attila, Mercutió Miller Zoltán, a herceg Seress Zoltán, Tibor/Tybalt Kiss Zoltán. Az előadásokon minden élőben hangzik el. Babos Gyula zenekarvezetőként remek bandát állított a szereplők mögé.

A zenészek között hallhatjuk a szintén omegás Debreceni Ferencet és Balogh Lászlót, Zsoldos Bélát, Jankai Bélát, Nagy Lajost, Cséri Zoltánt, a gitárnál Babos Gyulát, aztán Maróti Zoltánt, Hárs Viktort, egy virtuóz vonósnégyest, fúvóskórust. Az ország legjobb stúdiózenészeiből állt össze a „csapat”.

A karmester Zádori László. A koreográfia Bóbis László és Kozma Attila munkája. A fellépő művészek mellett 40 fős tánckar, 30 tagú vegyes kórus, 16 kaszkadőr és csaknem 50 statiszta szerepel.

- metro.hu -

[2006.09.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még