2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Világzenével a nemzetközi színtérre - egész napos workshop lesz a Turbinában

Zenei műfajokat és azok iparági sajátosságait bemutató ingyenes workshop-sorozatot indít a Hungarian Oncoming Tunes (HOTS). Az első, világzenéről szóló egész napos workshopot március 14-én rendezik a Turbina Kulturális Központban. 

 

 

 

A világzenei műfajok köré épül a HOTS könnyűzenei exportiroda workshop-sorozata, a Genre Discovery, melyet évente négy alkalommal szerveznek meg (tavasszal és ősszel is két-két műhelymunkára kerül sor). A szakmai továbbképzésre a zeneipar különböző szegmenseiből választanak ki szakembereket, hogy az adott zenei stílusról áttekintést adjanak a résztvevők számára.

A workshop első, márciusi eseményén hazai és nemzetközi előadók prezentációi és panelbeszélgetései révén ismerhetik meg a résztvevők a világzene aktuális trendjeit, műfaji-iparági specifikumait. A programra elsősorban zenészeket, menedzsereket és koncertszervezőket várnak, de mindenki számára nyitott, akit érdekel a zenei háttéripar szakmai része.

A workshop elején Weyer Balázs a világzenei színtér működéséről tart általános bemutató előadást magyar nyelven. A workshop tagjai többek között azokra a kérdésekre is választ kaphatnak, hogy milyen szerepe van a magyar zenének nemzetközi világzenei közegben, és zenészként melyek a legelső lépések a nemzetközi érvényesülés szempontjából. A folytatásban nemzetközileg elismert szakemberek fejtik ki tapasztalataikat a nemzetközi koncertszervezési lehetőségekről és azok stratégiáiról. A workshop harmadik részében a nemzetközi koncertlekötési tapasztalatok átadása a cél. Kiderül, hogy milyen kritériumrendszert kell szem előtt tartani a külföldi fellépések tervezésekor, és mitől lesz érdekes egy előadó a nemzetközi koncertszervezők számára. A workshop délutáni szekciója a személyes találkozásoknak biztosít lehetőséget.

A listening session keretében a jelentkezők közül a regisztrációs linken beküldött zenék közül nemzetközi szakemberek segítségével választanak ki a szervezők tíz dalt, amelyekről a résztvevők már a helyszínen visszajelzést kapnak. Ezt speed meetingek, avagy villámtalálkozók követik a workshopon jelen lévő nemzetközi szakértőkkel: a találkozók során 5-6 perc áll rendelkezésre a résztvevők számára, hogy bemutassák, “pitcheljék” magukat a partnerüknek. A speed meetingekre szintén a regisztrációs űrlapon lehet jelentkezni.

A Hungarian Oncoming Tunes (HOTS), olyan infrastruktúra megteremtésén dolgozik, amelyre a nemzetközi karrierre vágyó magyar zenekarok támaszkodhatnak, szakmai továbbképzéseivel pedig hozzájárul ahhoz, hogy a háttéripar szereplői hozzáférhessenek ahhoz a tudáshoz és nemzetközi hálózathoz, amivel a hazai szerzőket és előadókat segíthetik. A könnyűzenei exportiroda célja, hogy segítsen eligazodni a magyar előadóknak a különböző nemzetközi helyszíneken és bemutassa, milyen érvényesülési lehetőségek és irányok jellemzik a piacot. A HOTS tagja az Europian Music Exporters Exchange (EMEE) szervezetnek is, amely az európai zenei szektor erősítésén dolgozik a zenei sokszínűség és a láthatóság ösztönzésével

HOTS Genre Discovery I.: World Music Day

Időpont: 2024. március 14. 10:00 - 17:00


Helyszín: Turbina Kulturális Központ, Vajdahunyad u. 4., Budapest 1082

Program: 

10:00 - 11:00

[2024.03.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még