2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Még egy kis Plusz a Patakyban
Rómeó és Júlia DVD-n már magyarul is
Képgalériák
Náray Erika lemezbemutató koncert
Kapcsolódó Kiadványok
Náray Erika: Azt súgta a szél
Kapcsolatok
Náray Erika
Kapcsolódó események
Náray Erika lemezbemutató
[2006. december 11.
hétfő 21:00]

Csillogásból füstös kocsmákba

Náray Erika lemezbemutatóján jártunk.

Egercsehiben, gyerekkorában az első mikrofonja a zsinórós gázgyújtó volt amibe a család örömére Szécsi Pál dalokat énekelt. Majd Szentes következett, és itt a színház és a zene már egyre fontosabb lett az életében, olyannyira, hogy nem is volt kérdéses a főiskolai jelentkezés, és az elsőre sikreres felvételi. Az idei egyébként jubileumi év is: 20 évvel ezelőtt kezdte el a főiskolát (saját bevallása szerint nyolc évesen :) ) akkor még NagyEra néven, bár nem zenés pályára, hanem prózaira készült. Közben Vitray Önjelölt műsorát ő nyerte meg, ami meghozta neki a hírnevet is. Még a főiskolán megkapta az Ének az esőben főszerepét, ami megint csak nagy lehetőség volt a számára. Azóta is énekel, szerepel, szinkronszínészkedik. És most önálló lemezzel rukkolt elő, mert elmondása szerint szeretné művészetét a kiskocsmákba is elvinni.

A Cotton Club adott otthont Náray Erika első lemeze bemutatójának. Nagyon aranyos kis klub a belvárosban, amolyan bújós-beszélgetős-hangulatos de ilyen koncertekre teljesen alkalmatlan, mind a színpad, mind a nézőtér kialakítása miatt. Egy tízfős zenekar, amelynek egyik fele egy oszlop mögé bújik, a másik fele a falhoz lapul, a maradék pedig függöny mögül játszik, nem alkalmas egységes kép felmutatására.

A koncerten több dalt is meghallgathattunk a művésznőtől, illetve Csonka Pici műsorvezetésével több érdekességet is megtudhattunk a művésznő karrierjéből. Kezdetnek “Mondd hány évig kell várnom még” volt, majd jöttek a többiek, a Nem jön álom a szememre amely ugyan a lemezen big banddel szerepelt, azonban az a zenekar ide csak a nézőtér kiürítésével fért volna be, tehát egy egyszerűbb, ám még mindig élvezhető verziót hallhattunk. És így tovább…

A zenekar végig lendületesen, mondhatni tökéletesen adta Erika alá a kíséretet. Már amikor ott volt, hiszen a társaság felének máshol volt fellépése, és csak a koncert egyik részén tudtak játszani, szinte beestek a színpadra. Azt viszont meg kell hagyni, hogy amit ott csináltak az profi volt, még akkor is, ha ilyen rohanásban nem lehet tökéleteset csinálni.

Azonban Erika hangja vagy a hangosítás miatt, vagy talán más oka lehetett, de nem jött át. Sima, szimpla, egyszerű hangja volt. Hol van a Rómeó Erikája? Nem egy erőteljes füstös kiskocsma közönségét az egekbe repítő, izgató hang, inkább egy nagyon kidolgozott, finomkodó hangocska egy elkényeztetett kislánytól. Nem illik az imidzséhez, vagy legalábbis ahhoz amit kimondottan csinálni szeretne, elérni szeretett volna…

Egy eléggé gyengécske lemezbemutatónak voltunk tanúi. Azonban rendkívül sikeres, hisz a közönséget barátok alkották, akik már ismerték Erikát és művészetét, tehát elfogadták a színvonalat olyannak amilyen volt. Azonban inkább volt ez baráti találkozó, mint a nagyközönség számára a lemez megvásárlását indukáló esemény.

SirOesh

[2006.12.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még