2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Musical est a lajosmizsei művház színpadán
Újabb válogatás az AdjHangot társulatba
Adj hangot! – mindenkinek.
Ismét többek a musicalkarrier elején
Képgalériák
Adj hangot! gála 2007
Kapcsolatok
Adj Hangot társulat
Musical
Kapcsolódó események
Adj hangot Musical Gála
[2007. január 6.
szombat 19:00]

Adj Hangot! – harmadszorra is.

Már hagyományosnak mondható, hogy januárban a musicalévet az Adj hangot! amatőr társulat nyitja gálaestjével.

Ismét teletöltötték a Táncsics művelődési ház nagytermét a barátok, családtagok és már mondhatjuk, hogy rajongók, hiszen a társulat tagjai (vagy ex tagjai) immár nem csak amatőr produkciókban próbálgathatják oroszlánkörmeiket, hanem élesben is, hiszen például Stróbel Dóra a Vámpírok bálja egyik női címszerepét kapta meg, de beszélhetnénk még Prigel Dávidról, vagy Héger Tiborról is akik ugyancsak a Vámpírok báljának szereplőgárdáját erősítik a nyári premieren.

De maradjunk a mai előadásnál, ami musicalestekhez képest egész pontosan kezdődött, minimális csúszásal. Szaploncai Laura, aki egyébként tag, és nem is tudom, miért nem énekelt most (OK, így is elég sok új tagnak kellett bemutatkozási lehetőséget adni…) vezette a műsort és mutatta be a fellépőket, nomeg biztatta tapsolásra a közönséget amire egyébként semmi szükség nem volt, hiszen a produkciók eladták magukat.

Az est egyik “szenzációja” volt talán, hogy az Adj Hangot! társulat kilépett kis hazáink határai közül, és több külföldi fiatal is úgy gondolta, hogy itt kell szerencsét próbálnia. Persze, hogy magyarok voltak, felvidékiek. És szépen énekeltek, ez a lényeg.

A műsoron továbbra is az ismert musical-ek voltak, Jekyll és Hyde, Valahol Európában, Mozart, Grease, Miss Saigon, Nyomorultak... Ami kilógott a sorból, és megérte, az a keresztapa betétdala volt a Dobos családtól (Dobos Tibor ének, Dobos Dániel gitár) és innen sem maradhatott ki egy 56-os emlékdal Kovács Veronikától az Utazás c. műből.

Több duettet is hallhattunk, gyerekduettet (Pekár Adrienn és Owolabi Tímea bájos “őstagok” előadásában) vegyesduettet ami már megszokott, és most a társulat történetében először férfiduettet a Mozartból Dobos Dánieltől és Tarcsai Pétertől. A legjobban a duettek közül Vanya Róbert és Pekarik Katica István királyból előadott részlete tetszett, de nem csak nekem, hisz a közönség dörgő tapssal jutalmazta felvidéki művészeinket.

A szereplők jól szerepeltek. Nem kitűnően, hiszen voltak félrecsúszások, megbicsaklások. De úgy őszintén, kit érdekel? Akik felléptek, komolyan készültek erre a fellépésre, tudásuk legjavát adták és néha izgultak egy kicsit, tehát bakik beleférnek. De még akik botlottak azok is tudták már most, hogy a “show must go on”, azaz túl kell lépni rajta, a műsor nem állhat meg. Ez viszont már profi hozzáállás, bőven túlmutat az amatőr mozgalmak történésein.

A társulat éppúgy mint tavaly, most is megnevezte azokat akiket a próbák során megismerve a legjobbnak tartottak maguk közül. A hölgyek közül Bokor Marianna kapta a legtöbb szavazatot, mellyel mélyésgesen egyetértettem a produkcióját látva, azért Stadler Zsanett is szerintem komoly vesenyben volt tiszta hangjával. Az urak legnépszerűbbike pedig Szabados Attila lett a társulat szerint aki szintén megérdemelte a tökéletes produkciójáért járó dicséretet. Hogy itt is kiemeljek még valakit, talán Dobos Tibor keresztapa dala is lehetett volna akár a legjobb, de sajnos csak egyet lehetett megnevezni. Ezúton is gratulálunk minden előadónak, és sok sikert a továbbiakban is a társulatnak.

SirOesh

[2007.01.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még