2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A Sziget honlapja
Jegyvásárlás
Kapcsolódó cikkek
Ők is itt lesznek a Szigeten - The Chemical Brothers
Képgalériák
Sziget 2007 első sajtótájékoztató
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Locomotív GT (LGT)
The Chemical Brothers
The Killers
Nine Inch Nails
Faithless
Madness
P!nk (Pink)
The Hives
The Good, The Bad & The Queen
Sinead O'Connor
Juliette and the Licks
Gogol Bordello
Mika
Mando Diao
Sportfreunde Stiller
Kaizers Orchestra
Babylon Circus
Salif Keita
Rachid Taha
Manu Dibango
Varttina
Cesaria Evora
The Skatalites
Tinariwen
Mari Boine
Eddie Palmieri
Leningrad
Fanfare Ciocarlia
Orchestre National de Barbés
Sergent Garcia
GusGus
Nitzer Ebb
Hooverphonic
IAMX
Hyper
Fun-Da-Mental
Unkle
Dj Hell
Dave Clarke
Goldie
Satoshi Tomiie
Plump DJ's
Timo Maas
Silicone Soul
Killing Joke
Within Temptation
Negative
Kapcsolódó események
Sziget Fesztivál 2007
[2007. augusztus 8. - 15. ]

A Lokomotív GT nyitja a 15. Szigetet

1993-ban várta először közönségét a Sziámi táborból kinőtt, azóta Európa egyik legnagyobb multikulturális rendezvényévé fejlődött Sziget. Idén – augusztus 8-15-ig – tehát már 15. alkalommal kell az egy hét együttlét.

1993-ban, 43 ezer fizetős látogató örömére, 200 koncert, 80 film és 40 színházi előadás mutatkozott be a Diákszigeten. 2006-ban már több mint 60 programhelyszínen, naponta 200 program, 44 országból érkezett 250 külföldi előadó, 500 hazai koncert és további számos kulturális és szabadidős program várta a látogatókat.

A Sziget ma már jelentős „üzlet” az állam számára: a KPMG számítása szerint a Sziget látogatóinak költése 2005-ben 1,3 milliárd forint becsült adóbevételt generált. A számszerűsíthető gazdasági hatások mellett komoly, hosszabb távon ható turisztikai előnyt is jelent a fesztivál az országnak, hiszen az általa generált nemzetközi kereslet hozzájárul Budapest és Magyarország nemzetközi ismertségének növeléséhez.

Nyolc nap önfeledt szórakozást ígér az idei, jubileumi Sziget. A szokásos egyhetes bulit ugyanis a Locomotiv GT zenekar koncertje nyitja meg a „nulladik” napon, azaz augusztus 7-én.

Idén már március végétől lehet elővételes hetijegyeket kapni a jubileumi, 15. Szigetre. A május 10-ig tartó akcióban a „hazamenős” illetve „ottalvós” jegyekért most kedvezményes árakon juthatnak hozzá az érdeklődők. Az „ottalvós” hetijegyek ráadásul a „nulladik” napi LGT koncertre is érvényesek. Az elmúlt évek tendenciái azt mutatják, hogy az „ottalvós” hetijegynek nagy a keletje: 2005-ben is és tavaly is már jóval a Sziget előtt elfogytak. Mint ismeretes, ebből a jegyből a szervezők mindössze 25 ezer darabot tudnak csak kiadni, hiszen ennyi látogatónak tudnak sátorhelyet és a hozzá tartozó szolgáltatásokat biztosítani.

Idén ismét az Arany Ászok a Sziget főtámogatója: a Szigetelők örömét megint Magyarország egyik legnépszerűbb söre aranyozza be. A selymes ízű Arany Ászok idén több helyszínen is, köztük most először az Arany Ászok POP színpadon, látványos, szórakoztató programokkal várja a szigetlakókat és az alkalmi kilátogatókat. Sőt, az Arany Ászok nem csupán a helyszínen, de már a Sziget előtti hónapokban is nagyszabású akciókkal, érdekes nyereményekkel fogja bearanyozni a "Sziget érzést" - mindennap.

Akik már biztosan jönnek:

Killers  -  Nine Inch Nails  -  Chemical Brothers  -  Faithless  -  The Madness  -  The Good The Bad and The Queen  -  Sinead O'Connor  -  The Hives ... és még sokan mások lesznek a Nagyszínpadon.

A Sziget Világzenei nagyszínpada – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén sem adja alább a csúcsnál: Ellátogat idén Maliból Salif Keita, az afropop történelmi királya, a Manding Birodalmat alapító Szundjata Keita nemesi leszármazottja. Franciaországból jön a rai-rock-teremtő Rachid Taha. Idén saját zenekarával érkezik a Szigetre a kameruni szaxofon-legenda, Manu Dibango.  Finnországból érkezik a kareliai női énekes hagyományt boszorkányos tűzzel perzselő Varttina.

A Világzenei Nagyszínpadon nosztalgikus-keserédes dalaival lép fel a Zöld-foki-szigetek mezítlábas zenei nagykövete, Cesaria Evora. Jamaicából érkezik minden idők leghíresebb ska zenekara, a Skatalites. A Világzenei Nagyszínpad vendége lesz a mali blues és a pszichedélikus villanygitározást szenzációsan elegyítő Tinariwen. Norvégiából jön Mari Boine, a lapp zenekultúra múltjának és jövőjének mágikus hírnöke.

New Yorkból jön a Szigetre a kilenc Grammy-díjat jegyző Eddie Palmieri. salsazenekara. Elementáris ska-punk csapásaival Szentpétervárról érkezik a világzene helyszínére a Leningrad. Itt lesz a Szigeten a világ legjobb roma énekeseit felvonultató romániai Fanfare Ciocarlia rezesbanda. Franciaországból érkezik a gnawa-hagyomány transzát forradalmasító Orchestre National de Barbés. A világzenei helyszín fellépője lesz Sergent Garcia, a raggamuffin és a salsa ötvözetéből alkotott „salsamuffin” műfajteremtője.

A WAN2 Színpad szintén egy jubiláló fesztiválhoz illő, abszolút aktuális nemzetközi line-up-ot vonultat fel, melyből számos formációval itt találkozhat először a hazai közönség: GUsGus (Izland), Nitzer Ebb (UK), a Hooverphonic (B), Fun-Da-Mental (UK) és mások fogják szórakoztatni még itt a közönséget.

A műfaj rajongói igazán nem csalódhatnak a jubileumi Sziget Party Aréna felhozatalában, hisz a világ legjobbjai pörgetik majd itt a lemezeket: DJ Hell (D), Dave Clarke (UK), Goldie (UK), Satoshi Tomiie (Japán), Plump DJs (UK) és a többiek fogják nyomni a talpalávalót.

A fémzene változatos világát mutatja be a HammerWorld zúzós színpada az idén is:  Killing Joke (UK), Within Temptation (NL), Negative (FIN) akik már biztosan képviseltetkik magukat, de még korántsincs minden lezárva.

SO-Sziget

[2007.03.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még