2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Amikor szétszakad a színpad
Mély Torok
Szereti, ha pörögnek a dolgok
Majsai tucc tucc
Legenda született - Cserháti Zsuzsa-emlékkoncertek
Képgalériák
Majsai Swing Band első fellépése
Kapcsolatok
Majsai Gábor
Majsai Swing Band (Majsai Swing Stars)
Kapcsolódó események
Majsai Swing Band
[2007. május 9.
szerda 22:00]
Majsai Swing Band
[2007. április 18.
szerda 22:00]

Új Majsai produkció a palettán

A Majsai Swing Band legújabb produkciója a Creolban látható rendszeresen.

Vérbeli profik muzsikáltak a minap a Creol klubétterem színpadán: Majsai Gábor és barátai mutatkoztak be egy vadonatúj formáció keretében. A Majsai Swing Band (Majsai Gábor ének, Czomba Imre zongora, Fekete Tibor Samu bőgő, Pálinkás Gergő gitár, Dörnyei Gábor dob) igazi amerikai éjszakát varázsolt a Duna-partra.

Frank Sinatra, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald és más klasszikusok dalai szólaltak meg kellemes, könnyed jazz háttérrel, és néhány igazi meglepetés is várta a közönséget, a repertoárból kihagyhatatlan már-már Majsai-nóta, Tom Jones Sex Bomb-ja ezúttal jazzes hangszereléssel... a siker nem maradt el. Játékos ötlettől vezérelve a zenekar áthangszerelte Majsai tavaly megjelent albumának sikerdalát, a Jöhet a zápor címűt, ami szintén jelentős tetszést aratott a vájtfülű publikum köreiben.

Majsai Gábort kérdeztük az új stílusról a helyszínen. 

-  Gábor, meglepő ez a stílusváltás. A Besenyő Brassból megszokott dübörgő R&B-nek vagy a Favágók fanyar humorú „reccseneteinek” nyoma sincs, de a tavalyi évben megjelent Póker c. albumod kemény funky világát is hiába keresnénk. 
-  Igen, nem titok, hogy idén újabb albumra készülök, amelyen régi klasszikus amerikai nótákat fogok énekelni, ha minden jól megy, igényes új magyar szövegekkel, nagyzenekarral. Úgy is mondhatjuk, hogy ezek a kis jazz koncertek már erre az új produkcióra hangolnak rá. Nemcsak engem, hanem a közönséget is. 

-  Ez mindenképpen jó hír. Mindez tehát egyrészt azt is jelenti, hogy többször hallhatunk majd benneteket ezen a helyen? 
-  Így van, legközelebb április 18-án, szerdán este, úgy 10 óra körül. 

-  Másrészt az új album is érdekesnek hangzik. Lehet erről bővebbet tudni? 
-  Egyelőre csak munkacíme van, a magyar dalszövegek jó része elkészült, jelen pillanatban az autorizációjuk van folyamatban (szerzői jogi honosítás – a szerk.), és valamikor májusban kezdünk hozzá a zenekari próbáknak és felvételeknek. Erről egyelőre ennyit. Tudod, mindent a maga idején. 

-  A mostani kisebb formáció hogyan alakult? 
-  Érdekes módon megint azt mondhatom, hogy valamit az égiek dönthettek el, mert szinte azzal egy időben, hogy kiadómmal elkezdtünk az új lemezen dolgozni, megkeresett a Creol managementje egy swinges zenei est igényével, természetesen kisebb zenekarral, és magától értetődő, hogy azonnal igent mondtam. Nem is jöhetett volna jobbkor az egész. Jórészt olyan zenészekkel muzsikálhatok, akikkel már a tavalyi produkció kapcsán is sikerrel dolgoztunk együtt, és külön öröm számomra, hogy talán legrégebbi barátom, Fekete Samu is igent mondott a felkérésre. 

-  Láthatóan könnyen feloldódtatok mindannyian ebben a stílusban. 
-  Természetesen mindannyiunkhoz közel áll ez a kellemes, jazzes világ, ami a maga könnyedségében nem is sejteti, hogy alapos munkát igényel. Én most úgy érzem, még bőven a munkafázisban vagyunk, de annyit mondhatok, a legjobban azt szeretem, ha dolgozhatok...

H.K.

[2007.04.12.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
ataseva 2007.04.19. 14:11 • [6]
Remek volt a tegnapi koncert! Nagyon jó hangulat volt, jó ez a swing buli,izgalmasak az átdolgozások és szuper a zenekar!!!Tetszett amikor Gábor lejött a közönség közé:) Gergő nagyon elemében volt, amikor a hátára kapta a gitárt és különösen tetszett, amikor Gábor Imi remek zongorajátékára énekelt.
Legközelebb is ott a helyem!
isadora 2007.04.13. 09:55 • [5]
Végre! Nagy örömmel tölt el, hogy Gábort heti rendszerességgel láthatom. A lemezbemutató koncert óta gondolok erre, hogy milyen jó lenne. Nem is reméltem, hogy egy ilyen új stílussal rukkolnak elő a fiúk, ami hozzám közel áll. Ráadásul a legjobb, hogy szerintem ez a műfaj minden korosztályt megszólít. Szóval irány a Creol szerdánként! Elcipelem a barátnőimet is. :-D
Emi 2007.04.12. 17:35 • [4]
Örömömre szolgál, hogy ismételten olvashatok egy cikket a titokzatos" H.K" tollából! Elképesztően jól ír, átjön a lelkesedés, a hangulat, szinte harapni lehet a zenét, az ember lába az asztal alatt önkéntelenül is táncra kel. Kíváncsian várom a jövőben is "H.K" beszámolóit!
Helga 2007.04.12. 16:37 • [3]
Itt is szeretnék gratulálni! Várjuk az új lemezt nagyon! P.Helga (Komárom)
schmidthoffer 2007.04.12. 16:25 • [2]
Tetszik, hogy ez a site ilyen hamar reagál a dolgokra :)) Gondolom, nem egyszerű Majsaiból kihúzni a válaszokat, mert nem kapkodja el a dolgokat (ahogy a Fórumon látjuk -- illetve inkább nem látjuk a válaszait :))))) De persze mindezt megbocsátjuk a Nagy Öreg Klasszikusnak! :)))

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még