2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Balázs Klári rocker lett
Az MTV azt szeretné ha a nézők csinálnának fesztivált
A nézők már csinálják a fesztivált az MTV-vel
Az m1 tarolt Kordával és Harsányi Leventével
Nem csinálnak bolondot a nézőkből
Visszatér a Szigetre a Korda-Balázs zenészpár?
Falusi Mariann, Pély Barna és Stohl András az MTV-hez megy?
A Neoton slágere nyerte a nosztalgia dalversenyt
Korda és Harsányi párban folytatja?
Kapcsolatok
Korda György
Harsányi Levente
Magyar Televízió
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Csináljuk a Fesztivált - döntő
[2007. június 29.
péntek este]

Korda György, a takarítóból lett énekes

A népszerű énekes Korda György az utóbbi időben mindig csinálja a fesztivált. Ebben Harsányi Levente is segítségére van, akivel közösen a legnagyobb magyar slágert keresik a Csináljuk a fesztivált című műsorban.

- Önnek melyik a kedvenc magyar dala?
- Nem voksolok egyik slágerre sem, mert nekem is vannak dalaim a versenyben, és műsorvezetőként nem szeretnék részrehajló lenni. Minden elhangzott dal közel áll a szívemhez, de többhöz is van valamilyen kötődésem, így azok előnyt élveznek nálam. Neveket nem említek.

- Meglep, hogy ön eddig nem lépett fel énekesként a műsorban. Szándékosan választotta külön az énekesi és a műsorvezetői feladatot?
- Bár szívesen énekeltem volna az adások során, de a műsor szerkesztői műsorvezetői feladatokat adtak, én pedig elfogadtam a döntésüket. Igaz lehet, hogy a döntőben kitalálunk valami énekes meglepetést a közreműködésemmel.

- Először vezet televíziós műsort?
- Igen. Igaz, hogy korábban is voltak megkeresések, de mindegyiket elutasítottam. Nem az anyagi szempontok miatt mondtam nemet a felkérésekre, hanem mert egyik sem illet az egyéniségemhez. Ez volt az első műsor, amiben éreztem, hogy valami át tudok adni a közönségnek, így azonnal igent mondtam a lehetőségre. Ekkor még nem tudtam, hogy Levente személyében egy ilyen fiatal társat kapok. Ellentétes beállítottságúak vagyunk, de ami ebből kisült az nem rossz.

- Hogyan fogadja a közönség?
- Szeretem a műsort, és azt tapasztalom, hogy a közönség pozitívan ítéli meg a munkánkat. Egy taxis mesélte, hogy az adás idején dolgozik, de mindig felveszi a műsort, mert kedveli, amit csinálunk. Nem beszélve arról, hogy az utóbbi időben többször állítanak meg az utcán és gratulálnak. Negatív kritikákat is kapok, ilyenkor megállok, elgondolkozom és levonom a tanulságokat. A legérdekesebb az volt, amikor az egyik újságíró dicsérte az énekeseket, Tóth Gabi produkciója tetszett neki a legjobban, aki föl sem lépett a produkcióban. A döntőt június 29-én a Millenáris Parkban volt, amit a Magyar Televízió élőben közvetített.

- Több mint 50 éve énekel, még most is tele van tervekkel. Meséljen ezekről a zenei tervekről!
- Most felújítottuk egy-két nagy slágeremet, és egyúttal felfrissítjük a repertoárunkat. Sajnos ma már nem lehet ugyanazokat a romantikus dalokat előadni, mint 10 évvel ezelőtt. Örömmel tapasztaltam, hogy nagyon jól veszik az emberek a szambás ritmusokat, sikerei vannak a temperamentumos daloknak. Az új repertoárnak az első igazi bemutatója és komoly megméretetése a Szigeten lesz, augusztus 11-én.

- Esetleg egy új lemez?
- Egyelőre nincs tervben. Nálunk ez úgy alakul ki, ha van mondanivalónk zeneileg vagy szövegileg, akkor elkezdünk dolgozni rajta.

- Mindig énekes szeretett volna lenni?
- Nem. Gyerekként nem tudtam, mi akarok lenni. A szüleim egy vegyipari iskolába írattak be, ahol vegyésztechnikusként végeztem. Mindent akartam csak dolgozni nem, főleg a vegyiparban. A színpadra készültem, de nem gondoltam, hogy énekes leszek.

- Hogy jutott eszébe mégis, hogy az legyen?
- Egy kábelsodró gyárban segédmunkásként dolgoztam. Ötven kilós vasakat kellett gúlába rakni, és az első nap után tudtam, hogy mindent csak ezt nem. Később takarító lettem, de ehhez sem volt nagy kedvem. Elkezdtem munka közben énekelgetni, amit annyira megszeretek a kollegák, hogy mondták, hogy csak daloljak, ők majd összetakarítanak helyettem. Ez az, ez nekem való, ez lesz a jövő! - kiáltottam fel.

- Minden vágya teljesült az életben?
- Hűha. Boldog vagyok, mert még mindig énekelhetek és szeretnek az emberek, de vannak be nem teljesül álmaim is. Lehettem volna operaénekes is, de sajnos nem volt elég szorgalmam hozzá. Sajnos a szűkös pénzügyi keretek miatt nem tudok olyan koncerteket adni, ahol nagy zenekar van mögöttem.

Korda György népszerűsége töretlen, fellépéseit tömegek tapsolják és énekelik végig. Az adás pedig, amelyben műsorvezetőként közreműködik százezreket szögez a tévé képernyője elé. Ám az énekes nem csak emiatt optimista és boldog, hanem alaptermészetéből adódóan mosolyogva dalol az országnak, tervei és reményei szerint még hosszú éveken keresztül.

- Bíró Zsolt - Havassy Anna Katalin -  

[2007.06.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még